31 Ιαν 2009

Το "ντέρμπυ της χρονιάς" μόνο ντέρμπυ δεν ήταν τελικά. Στο γήπεδο υπήρχε μόνο μια ομάδα που ήθελε τη νίκη και την πήρε πανηγυρικά. Και ενώ το πρώτο παιχνίδι, όπως είχαμε πει ήταν παιχνίδι ψηλών όπου είχε κυριαρχήσει ο Οιακας, σήμερα το παιχνίδι ήταν παιχνίδι κοντών και εκεί κυριάρχησε προς εκπληξη όλων ο Τήρωνας!
Ένας αγνώριστος Οίακας, χωρίς ομαδικότητα, χωρίς καθαρό μιαλό, με λάθος επιλογές σε άμυνα και επίθεση, ανύπαρκτος στα ριμπάουντ και με όλα τα ατού του να υστερούν, δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι! Από την άλλη ένας Τήρωνας, στο μακράν καλύτερο παιχνίδι του φέτος, και με τους Καζιάνη και Λαγγουράνη να δείχνουν την τεράστια κλάση τους στις κρίσιμες στιγμές και τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο στη θέση των τραυματισμένων Δανιήλ και Κυριαζίδη να κάνουν ...πράματα και θάματα, πήρε το παιχνίδι χωρίς να απειληθεί σε καμιά περίπτωση.
Γρήγορη διαφορά 8 πόντων για τον Τήρωνα στο πρώτο δεκάλεπτο, αν και ο "Τζίμης" δεν είχε οπλίσει ακόμη και είχε προβλήματα με την άμυνα του Κατσούρη, οι "κόκκινοι όμως έπερναν επιθετικά ριμπάουντ και σκοραραν από δεύτερες και τρίτες προσπάθειες! Το ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο δεκάλεπτο και άλλοι +8 πόντοι διαφορά. Το γεγονός όμως του 20υ δεκαλέπτου ήταν οι τραυματισμοί των Δανιήλ και Καζά, πολύ σοβαρότερος του 2ου!
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναγιώτης Γκόλαντας κόντινε το σχήμα για να πιέσει και να φύγει στον αιφνιδιασμό. Η κίνηση αυτή κάπως έπιασε με αποτέλεσμα η διαφορά να κατέβει και στους 12 πόντους, όμως το θολό μιαλό κύρια των περιφερειακών εξακολουθούσε να υπάρχει στην επίθεση. Και σαν να μην έφτανε αυτό, όπλισε και ο Καζιάνης και με συνεχή τρίποντα άνεβαζε τη διαφορά στους +21 στο 30''.
Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν τυπική διαδικασία, τίποτα δεν άλλαξε και το παιχνίδι τέλειωσε φυσιολογικά.
Δεν υπάρχει διακριθείς από τον Οίακα. Κανείς παίκτης δεν έπιασε τα μέσα στάνταρντ του, πολύ κάτω του μετρίου όλοι. Η απίστευτη ανυπαρξία σε αμυντικά και επιθετικά ριμπάουντ έδειξε πόσο καθοριστική ήταν η απουσία του Νίκου Κατσαλούλη (έδινε εξετάσεις ΑΣΕΠ) και αυτό φυσικά επιδεινώθηκε με την αποχώρηση του βαριά τραυματισμένου Καζά στο 12'.
Μπορεί ο Τζίμης Καζιάνης να έβαλε 7 τρίποντα και 26 πόντους, όμως κατά τη γνώμη μας το παιχνίδι το πήρε ο Λαγγουράνης και οι παίκτες του πάγκου που έπαιξαν αντί των Κυριαζίδη και Δανιήλ.
Τα δεκάλεπτα : 23-15, 19-11, 26-21, 16-15
Τήρων Αγ.Θεοδώρων : Καζιάνης 26 (7), Λαγγουράνης 14, Ρατης 7 (1), Τζανής 4, Καγιώργης 8, Δανιήλ, Κυριαζίδης 15 (1), Δημου, Ραπτης 10.
Οίαξ Ναυπλίου : Κατσούρης 6 (1), Παπαχαραλάμπους 3 (1), Κουτσόπετρας 2, Μπακάλης 2, Κοτσόβολης 21, Λιακόπουλος 9, Γκάγκιτς, Ρεκουνιώτης 9, Καζάς 4, Τατούλης 6.
Με λάθη , όχι σοβαρά, η διαιτησία των Κόκορη - Στρέμπα. Έχασαν κάποιες δύσκολες φάσεις κάτω από τα καλάθια, σφύριξαν όμως γενικά 50-50 σε ένα πολύ δύσκολο διαιτητικά παιχνίδι. Ίσως έδειξαν λίγο περισσότερο από ότι έπρεπε ανοχή στο σκληρό παιχνίδι, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα πολλούς τραυματισμούς παικτών.
Συμπέρασμα : Οι μεγάλες ομάδες φαίνονται στα μεγάλα παιχνίδια. Κι εμείς σήμερα δεν ήμασταν μεγάλη ομάδα. Μεγάλη ομάδα με δύο μεγάλους παίκτες ήταν ο Τήρωνας γιαυτό και δίκαια νίκησε. Τώρα οι ελπίδες για τίτλο λιγοστεύουν ... και πάντως δεν είναι στο χέρι μας πια.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

για να δούμε τώρα ο "κυρίαρχος του πρωταθλήματος" Αργοναύτης θα κτυπησει το παιχνιδάκι το Σάββατο?

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια, προς τον διαχειριστή του site για την αντικειμενικότητά του στο σχολιασμό του παιχνιδιού με τον Α.Σ. ΤΗΡΩΝ. Αγαπητέ φίλε ή φίλη, άνθρωποι σαν και σας, προάγουν το άθλημα που αγαπάμε και υπηρετούμε τόσα χρόνια...

Απο το Δ.Σ. του ΤΗΡΩΝΑ.