19 Ιαν 2009

Το φινάλε του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΚ βρίσκει τον Οίακα στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ένα βαθμό πίσω από τον Τήρωνα Αγ.Θεοδώρων και μέσα στους στόχους του. Φυσικά οι δύο εκτός έδρας ήττες στο Βέλο και κυρίως αυτή στη Ν.Κίο έχουν στερήσει από την ομάδα την πρωτοπορεία, αλλά η πορεία της τον τελευταίο καιρό δείχνει ότι είναι στο χέρι της να περάσει μπροστά και να κατακτήσει το πρωτάθλημα.
Ο Οίακας τέλειωσε τον 1ο γύρο με 8 νίκες και 2 ήττες, μια περισσότερη από τον Τήρωνα που είναι στην πρώτη θέση. Ακολούθησαν ο Ποσειδώνας (7/3), ο Αργοναύτης και ο Αρατος (6/4). Στο τέλος της βαθμολογίας ο ΚΑΟΚ Παλαίμων δεν μπόρεσε να πάρει ούτε μια νίκη και δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.
Ο Οίακας έχει μέχρι στιγμής την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 881 πόντους συνολικά (88 μ.ο. ανα παιχνίδι). Ειδικά στην έδρα του ο Οίακας παραμένει αήττητος (όπως και ο Τηρωνας και ο Αρατος) και με μ.ο. πόντων 93,6. Ακολουθούν ο Τηρωνας με 790 πόντους , ο Ποσειδώνας με 714 και η Κορωνίδα με 704. Τη χειρότερη επίθεση έχει το Κοκκώνι με 581 πόντους, πέντε λιγότερους από τον ΚΑΟΚ (586) και 12 από το Λέχαιο (593).
Ο Οίακας έχει και την καλύτερη άμυνα με 600 πόντους (60 μ.ο. ανά παιχνίδι), δύο λιγότερους από τον Τήρωνα (62) και τρεις από το Λουτράκι (63) και ακολουθούν Διαγόρας και Αργοναύτης (65). Ειδικά στην έδρα του ο Οίακας δέχεται 54,8 πόντους ανά παιχνίδι. Την χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος έχει ο ΚΑΟΚ (773) και ακολουθούν το Κοκκώνι (743), το Λυγουριό (735) και τα Μέθανα (702).
Εύλογα λοιπόν ο Οίακας είναι και πρώτος στη διαφορά πόντων (+281). Ακολουθεί πολύ πίσω ο Τήρωνας (+166), ο Ποσειδώνας (+85) και ο Αργοναύτης (+13) που είναι και οι μόνες ομάδες με θετικό πρόσημο. Χειρότερο goal average για ΚΑΟΚ (-187) , Κοκκώνι (-162) και Λέχαιο (-106) στη σειρά.
Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι στην "εποχή Γκόλαντα" ο Οίακας βάζει κατά μέσο όρο 99,6 πόντους και δέχεται 51,6 πόντους ανα παιχνίδι.
Σε ατομικό επίπεδο έχουν χρησιμοποιηθεί 15 παίκτες συνολικά, 3 από αυτούς έφηβοι και ένας παίδας, και έχουν σκοράρει οι 13. Τρεις παίκτες (Κοτσόβολης , Κατσαλούλης και Κατσούρης) έχουν μ.ο. πάνω από 12 πόντους ανα παιχνίδι, ενώ άλλοι δύο (Καζάς και Ρεκουνιώτης) έχουν κοντά στους 10 (8,90). Η ομάδα βάζει 5,2 τρίποντα ανα παιχνίδι, με κορυφαίους bomber τον Αδριανό Κατσούρη (17 συνολικά, 1,7 ανα παιχνίδι) και Γιώργο Κοτσόβολη (11 συνολικά, 1,10 ανα παιχνίδι).
Τέλος χωρίς να γνωρίζουμε δυστυχώς στατιστικά υπόλοιπων ομάδων πιστεύουμε πως ο Γιώργος Κοτσόβολης παλεύει με τον Τζίμη Καζιάνη για τη θέση του πρώτου σκόρερ της κατηγορίας, ενώ ο Κατσούρης είναι μέσα στους πρώτους bomber για τα τρίποντα, Κατσαλούλης και Ρεκουνιώτης για τα ριμπάουντ, Λιακόπουλος για κλεψίματα και ασσίστ.
Όλα τα παραπάνω δείχνουν πως η ομάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, η δε συνολική της αγωνιστική εικόνα τον τελευταίο καιρό μας κάνει να αισιοδοξούμε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τα δύο επόμενα παιχνίδια και κύρια το παιχνίδι στο sportscamp είναι "όλα τα λεφτά" και η ομάδα είναι έτοιμη να καθαρίσει 8 αγωνιστικές πριν το τέλος το πρωτάθλημα. ΄Ιδωμεν!
Categories: