10 Ιαν 2009

Ούτε η παγωνιά στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου, ούτε το κακό παρκέ, ούτε βέβαια η φιλότιμη ομάδα του Λυγουριού μπόρεσαν να σταματήσουν και απόψε το ... τραίνο του Οίακα, που έφτασε στην ώρα του, έριξε την κατοστάρα του (αν δεν έχανε την τελευταία βολή ο κατά τα λοιπά κορυφαίος του αγώνα Κατσούρης) και περνώντας από Καλαματιανό μεριά για ...παϊδάκια, αναχώρησε για τον επόμενο σταθμό του φετεινού πρωταθλήματος.

Σε μια έδρα που τα τελευταία τρία χρόνια γίνονταν παιχνίδια θρίλερ και δεν είχαμε νικήσει, οι παίκτες του Οίακα συνέχισαν το σερί των νικών, έχοντας στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια ΜΟ πόντων +100 στην επίθεση και -50 στην άμυνα. Με όπλα για μια ακόμη φορά την πολύ καλή άμυνα, την πίεση στη μπάλα του αντιπάλου και το πολύ τρέξιμο στην επίθεση, η ομάδα του Παναγιώτη Γκόλαντα δεν άφησε κανένα περιθώριο στην ομάδα του Τάκη Ζαχαρόπουλου να σκεφτεί πως μπορούσε να πάρει κάτι θετικό από αυτό το παιχνίδι. Οι διαθέσεις φάνηκαν πάλι από το πρώτο δεκάλεπτο (8-24) και μέχρι το ημίχρονο η διαφορά είχε φτάσει στους 28 πόντους.

Οι "βασικοί" - αν και είναι αστείο να μιλάμε πια για βασικούς και παίκτες πάγκου με την απόδοση όλων τον τελευταίο καιρό- έκατσαν όλοι στον πάγκο πάλι στο ημίχρονο, αλλά οι αναπληρωματικοί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και ανέβασαν τη διαφορά στους στους 40 πόντους. Αυτή τη φορά το χειρόφρενο τραβήχτηκε κάπου στα μισά του 4ου δεκαλέπτου, αλλιώς το σκορ θα ήταν ίσως και υψηλότερο από το προηγούμενο παιχνίδι.

Το "Κ"ουαρτέτο του Οίακα (Καζάς, Κατσούρης, Κατσαλούλης, Κοτσόβολης) έκαναν σήμερα τη βασική δουλειά, χωρίς φυσικά να υστερήσουν οι υπόλοιποι. Από το Λυγουριό πολύ μόνος ο Προσελέντης και εξαιρετικός το "αστεράκι" Βαρβεράκης. Εύκολο απόγευμα για τους Καραλή - Στρέμπα.

Τα δεκάλεπτα : 8-24, 17-29, 19-28, 17-18

Κορωνίς Λυγουριού : Πλιαχτούρας 9, Λιακόπουλος Χ. , Πραναγγιούλης 4, Προσελέντης 21, Μπιμπης, Πετρης 2, Βαρβεράκης 11 (3), Γαλανης 8, Παπαϊωάννου 4.

Οίαξ Ναυπλίου : Κατσούρης 20, Παπαχαραλάμπους, Κουτσόπετρας, Μπακάλης 3(1), Κοτσόβολης 27, Κατσαλούλης 22 (1), Λιακόπουλος Λ. 2, Γκάγκιτς, Βλασερός, Ρεκουνιώτης 6, Καζάς 17, Τατούλης 2.