25 Ιαν 2009


Οι παίδες το πάλεψαν σήμερα για την υπέρβαση, την νίκη με την ΑΕΚ Αργους και την πρόκριση για την επόμενη φάση. Παρά την "βάρβαρη" ώρα του ματς (τα παιδιά ήταν 8.30 πμ στο γήπεδο!), παρά την ... έκπληξη που μας περίμενε μπαίνοντας στο γήπεδο (διαβάστε το σχετικό άρθρο), παρά το ότι Παλλαντζάς και Γιαννιώτης έπαιζαν με πυρετό, οι παίδες πάλεψαν στα 2/3 του παιχνιδιού για το ...όνειρο, έφτασαν τη διαφορά ακόμη και στους 11 πόντους, αλλά στο τέλος κατέρρευσαν και έχασαν στις λεπτομέρειες και τη νίκη γοήτρου, με ένα πόντο!

Το παιχνίδι ξεκίνησε νευρικά με τις δυο ομάδες να μην σκοράρουν για 4 λεπτά. Στη συνέχεια η ΑΕΚ ήταν αυτή που πήρε ένα μικρό προβάδισμα! Γρήγορα όμως Παλλαντζάς και Χαϊδάς, που ερχόταν ..."τραίνο" από το Αστρος, πήραν πρωτοβουλίες στην επίθεση, ενώ Φιλίνης και Γιαννιώτης πίεζαν στην άμυνα και έτσι το 1ο δεκάλεπτο τέλειωσε με +6 για τον Οίακα. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τον Οίακα να διατηρεί τη διαφορά, να την ανεβάζει ένα πόντο στο ημίχρονο, αλλά να έχει πολλές χαμένες τελικές προσπάθειες , αφού οι ασίστ του Παλλαντζά δεν πήγαιναν στο "πλεκτό".


Στην τρίτη περίοδο και αφού η διαφορά έφτασε και τους 11 πόντους και όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι έγερνε για τον Οίακα, τα πόδια των πιτσιρικάδων βάρυναν από το άγχος, Παλλαντζάς και Γιαννιώτης έμειναν από δυνάμεις και η ΑΕΚ γύρισε το παιχνίδι στον πόντο. Το τελευταίο δεκάλεπτο χαρακτηρίστηκε από την φιλότιμη τελευταία προσπάθεια των παικτών να πάρουν έστω τη νίκη, με τον αρχηγό να σφίγγει τα δόντια και να σκοράρει από μακρυνή απόσταση με 3 παίκτες κρεμασμένους πάνω του και να δίνει απίστευτες ασιστ, αλλά τους υπόλοιπους να μην ολοκληρώνουν. Στην τελευταία φάση στα 10'', και ενώ ο Οίακας ήταν μπροστά 1 πόντο, δεν σκέφτηκε κανείς να δώσει ένα φάουλ για να σταματήσει την επίθεση και να εξασφαλιστεί η νίκη.


Κορυφαίος της ομάδας, στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι του με την παιδική ομάδα ύστερα από τρία ολόκληρα χρόνια συνεχούς παρουσίας, ο Δημήτρης Παλλαντζάς. Ο αρχηγός φόρεσε σήμερα τη φανέλλα με το νούμερο 5 στην πλάτη, φανέλλα με την οποία ξεκίνησε την καριέρα του πριν 3 χρόνια, δίνοντας το "8" - συμβολικά χρήζοντας τον διάδοχο του - στον Παναγιώτη Χαϊδά που τον ακολουθησε σε απόδοση. Μπόζος και Γιαννόπουλος βοήθησαν, Φιλίνης και Γιαννιώτης καλοί πάντοτε στην άμυνα αλλά άστοχοι στην επίθεση.


Η ΑΕΚ Αργους διαθέτει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο ταλέντο της Αργολίδας σε αυτές τις ηλικίες που λέγεται Μητρόπαπας! Σήμερα μας έδειξε ένα μέρος των δυνατοτήτων του. Τον ακολούθησε για μια ακόμη φορά ο Κολιατσόπουλος.


Τα δεκάλεπτα : 15-9, 16-15, 11-18, 17-18


Οίαξ Ναυπλίου : Παλλαντζάς Δ. 22 (4), Χαϊδάς 20, Γιαννιώτης 2, Γιαννόπουλος 6, Φιλίνης, Κατσικάρης, Μπόζος 9.


ΑΕΚ Αργους : Παρασκευόπουλος, Σταυράκης, Νούλης 2, Ξηνταρόπουλος Π. 2, Ξηνταρόπουλος Λ. 6, Μητρόπαπας 22, Σκόρδας 2, Κολιατσόπουλος 26 (1)


Καλή η διαιτησία των Κουτσοδήμου -Τρίγκα.

Η διοίκηση της ομάδας έδωσε συγχαρητήρια τόσο στους παίκτες, όσο και στον προπονητή, γιατί πέτυχαν με το παραπάνω τον αρχικό στόχο και άγγιξαν την υπέρβαση, υποσχέθηκε δε πολλά φιλικά μέχρι το τέλος της περιόδου. Τα παιδιά αυτά έχουν το μέλλον μπροστά τους και όπως και η προηγούμενη φουρνιά, έτσι και αυτή στο μέλλον θα ενισχύσουν τις μεγάλες ομάδες, αρκεί να συνεχίσουν να δουλεύουν με περισσότερη ένταση και πίστη στις ικανότητες τους.
Categories: