19 Ιαν 2009

Μπορεί ο Δημητρης Παλλαντζάς να απουσίαζε στην Αθήνα για να πάρει το δίπλωμα του στα Γερμανικά, οι συμπαίκτες του όμως στην παιδική ομάδα φρόντισαν να πάρουν τη νίκη μέσα στο Άστρος από τον Πήγασο, να του την αφιερώσουν και να αποδείξουν ότι πάνω από όλα είναι ΟΜΑΔΑ και έχουν μέλλον.

Το παιχνίδι ξεκίνησε νευρικά και από τις δύο ομάδες, με πολλά λάθη και άστοχες προσπάθειες. Γρήγορα όμως οι παίκτες του Θωμά Πέτα βρήκαν το ρυθμό τους και πήραν μικρό αλλά σταθερό προβάδισμα στο σκορ με μπροστάρη τον Παναγιώτη Χαϊδά. Ο "μικρός" κατηύθυνε με μαεστρία την ομάδα και σκόραρε κατα ριπάς από κοντινή και μέση απόσταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι σκόραρε τους 18 από τους 22 πόντους της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο!

Το παιχνίδι συνεχίστηκε έτσι μέχρι το τέλος του 3ου δεκαλέπτου με το σκορ να είναι +6 πόντους για τον Οίακα. Ο Γ.Μπουτσικάκης φύλαξε σε αυτό το δεκάλεπτο τα "ατού" του που είχαν φορτωθεί με πολλά φάουλ, για να τα ρίξει στο τελευταίο και να ανατρέψει το σκορ.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως η κατάσταση άλλαξε δραματικά. Ο Οίακας μπήκε αποφασισμένος να καθαρίσει το παιχνίδι. Εκτός από τον ασταμάτητο Χαϊδά, πήραν μπροστά και οι Γιαννόπουλος, Γιαννιώτης και Φιλίνης, βοήθησε σημαντικά στην άμυνα και ο Δεληγιάννης που ήρθε από τον πάγκο, όπως και ο Μπόζος κατεβάζοντας πολλά ριμπάουντ και έτσι το σκορ δεκαλέπτου ήταν 5 -16, διαμορφώνοντας τελικά τη διαφορά στους +17 πόντους από τον Οίακα.

Κορυφαίος των νικητών ο Παναγιώτης Χαϊδάς, που έδειξε ένα μέρος του μεγάλου ταλέντου του (και είναι μόλις 13 χρονών!). Τον ακολούθησε ο Χρηστος Γιαννόπουλος στο δεύτερο συνεχόμενο καλό παιχνίδι του. Στην άμυνα βοήθησαν πολύ οι Γιαννιώτης, Φιλίνης και Μπόζος, ενώ όπως προείπαμε, η λειτουργία της ομάδας στο 4ο δεκάλεπτο - κύρια στην άμυνα - ήταν εξαιρετική από όλους. Από τον Πήγασο προσπάθησε ο Γιαννακόπουλος.

Έτσι οι παίδες μας πάνε με εξαιρετική ψυχολογία να κτυπήσουν το τελευταίο δύσκολο παιχνίδι με την ΑΕΚ Αργους την επόμενη Κυριακή στο ΔΑΚΝ και να πετύχουν το κάτι παραπάνω στη φετεινή χρονιά! Γιατί όπως έχουμε πει πολλές φορές, ο βασικός στόχος έχει επιτευχθεί ήδη. Συγχαρητήρια σε όλους!

Τα δεκάλεπτα : 8-10, 11-12, 10-13, 5-16

Πήγασος ΑΟ : Σουρσος, Γκούτης, Μητροφάνης, Κωτσιαρίδης 4, Μπακάλης Ν. 4, Μπακάλης Λ., Κοκκορης, Πανταζής 5, Γιαννακόπουλος 13, Παπούλιας 5, Μπαρκας 3.

Οίαξ Ναυπλίου : Μπούνος, Ρέππας, Τυροβολάς, Φιλίνης 7, Χαϊδάς 32, Δεληγιάννης, Γιαννιώτης 4, Γιαννόπουλος 8, Ναζλόγλου, Μπόζος, Κατσικάρης.

Άριστη η διαιτησία του κ. Κόκκορη σε ένα δύσκολο και σκληρό παιχνίδι! Εξαιρετική και η φιλοξενία του Γιάννη Μπουτσικάκη και του Πήγασου!
Categories: