24 Ιαν 2009

Ο Οίακας πήρε απόψε αυτό που ήθελε απέναντι στον Ποσειδώνα Λουτρακίου και σε συνδιασμό με το "δώρο" από το Κιάτο, πάει πρωτοπόρος την επόμενη αγωνιστική στο Sportscamp για το ντέρμπυ τίτλου με τον Τήρωνα.

Η ομάδα παρουσίασε σήμερα δύο διαφορετικά πρόσωπα. Κατ' αρχήν ένα πολύ κακό στο πρώτο ημίχρονο, με άμυνα ... "αεροπορία" και κακές επιλογές και δυσκινησία στην επίθεση. Καζάς και Ρεκουνιώτης έχασαν τη μάχη των ριμπάουντ, ενώ οι περιφερειακοί του Ποσειδώνα, το μεγάλο όπλο αυτής της ομάδας, πίεζαν αφόρητα - στα όρια του φάουλ - σε όλα τα πλάτη και μήκη του γηπέδου, περιόρισαν τη δράση του Κοτσόβολη, ενώ ήταν εύστοχοι έξω από τα 6,25 (4 τρίποντα στο ημίχρονο) και πολύ γρήγοροι στον αιφνιδιασμό. Παρόλα αυτά ο Οίακας κατάφερε να τελειώσει το ημίχρονο προηγούμενος με 3 πόντους , χάρις κυρίως στο πείσμα των Κοτσόβολη και Κατσούρη.

Η εικόνα άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Οι φωνές του Παναγιώτη Γκόλαντα στα αποδυτήρια ακούστηκαν μέχρι την κερκίδα και ο Οίακας, βγαίνοντας ξανά στο παρκέ, άρχισε να παίζει τη γνωστή καλή άμυνα, να κυριαρχεί στα ριμπάουντ και από εκεί και πέρα με μεγάλες σετ επιθέσεις και εύστοχες προσπάθειες να ανεβάζει αργά αλλά σταθερά τη διαφορά. Αυτή την πετυχημένη συνταγή είχαμε δει και στον πρώτο αγώνα στο Λουτράκι και σήμερα έφερε το ίδιο αποτέλεσμα. Η επιλογή του προπονητή του Ποσειδώνα να κοντύνει την ομάδα του και να πιέσει σε όλο το γήπεδο είχε σαν αποτέλεσμα να φορτωθούν οι παίκτες του με πολλά φάουλ και να πάει ο Οίακας πολλές φορές στη γραμμή των βολών με σχετικά καλή ευστοχία ( 30 στις 46 συνολικά, έναντι 15 στις 26). Με την καθοδήγηση των Κατσούρη και Παπαχαραλάμπους, αλλά και του Κουτσόπετρα που ήρθε από τον πάγκο αντικαθιστώντας τον αρνητικό σήμερα (και με 5 φάουλ) Λιακόπουλο, το παιχνίδι πήγε έτσι μέχρι το τέλος, χωρίς να μπορούν οι παίκτες του Ποσειδώνα να αλλάξουν κάτι.

Λένε πως οι μεγάλοι παίκτες είναι για τα μεγάλα παιχνίδια. Ο Οίακας σήμερα είχε δυο μεγάλους παίκτες : Τον αρχηγό Αδριανό Κατσούρη που ήταν πραγματικός ηγέτης και εύστοχος τις στιγμές που έπρεπε και τον Γιώργο Κοτσόβολη που μπορεί να μην έφτασε στα στάνταρντ του, αλλά πήρε καθοριστικές προσπάθειες, πήρε ριμπάουντ και ήταν εύστοχος στις βολές. Σημαντική η βοήθεια του Παπαχαραλάμπους στο πρώτο κύρια ημίχρονο, και των Κουτσόπετρα , Κατσαλούλη στο δεύτερο.

Από τον Ποσειδώνα, που για μια ακόμη φορά απέδειξε πόσο ομάδα είναι, δεν ξεχώρισε κάποιος ιδιαίτερα (ίσως ο Σταυρόπουλος στο σκοράρισμα) γιατί όλοι είχαν μια σταθερή καλή απόδοση και εξαιρετική φυσική κατάσταση. Ίσως το μόνο πρόβλημα αυτής της ομάδας είναι στην τελική προσπάθεια και τις λίγες επιλογές μέσα στη ρακέτα, αν και σήμερα ο Τσακίρης ειδικά, εξέθεσε στην αρχή Καζά, Ρεκουνιώτη και Τατούλη, αλλά μετά εξαφανίστηκε, μια και δεν ήταν επιλογή του προπονητή του.

Τα δεκάλεπτα : 21-20, 23-21, 17-13, 17-15

Οίαξ Ναυπλίου : Κατσούρης 20 (2), Παπαχαραλάμπους 8 (2), Κουτσόπετρας 1, Κοτσόβολης 22 (1), Κατσαλούλης 11, Λιακόπουλος 3, Γκάγκιτς 2, Ρεκουνιώτης 7, Καζάς 4, Τατούλης.

Ποσειδών Λουτρακίου : Κουτρούλης 3, Δέδες 9 (1), Καραγιάννης 6, Γκόλιας 6 (1), Μάστορης 11 (1), Ουλής 8 (2), Ντερτιλής, Χριστοφιλόπουλος 3, Σταυρόπουλος 16 (1), Τσακίρης 7, Γλυκοφρύδης.

Καλή αν και με κάποια, όχι καθοριστικά ευτυχώς, λάθη η διαιτησία των Τρίγκα - Καραλή, σε ένα πολύ δύσκολο και σκληρό παιχνίδι, όπου αναγκάστηκαν να σφυρίξουν 62 (36-26)συνολικά φάουλ. Τους βοήθησαν πάντως στον πειθαρχικό έλεγχο οι παίκτες των δυο ομάδων με την άψογη συμπεριφορά τους.

Παρακολουθείστε τα τελευταία 5 λεπτά του αγώνα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπομονή,δουλειά χωρίς άγχος και το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει. Καλή συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Στο βίντεο φαίνεται πως κάποιοι φίλοι της ομάδας, φεύγουν από την κερκίδα πριν τελειώσει το παιχνίδι! Δεν είναι κατά τη γνώμη μου σωστή συμπεριφορά αυτή! Αυτά τα παιδιά, αυτή η ομάδα κάνει μεγάλη προσπάθεια φέτος και χρειάζεται τη πιο θερμή συμπαράσταση μας και το χειροκρότημα μας! Ο αρκετός κόσμος που βρέθηκε χτες στο γήπεδο, πρέπει να γίνει περισσότερος και θερμότερος! Πάμε για πρωτάθλημα ρε παιδιά ... δεν κάνουμε ...βόλτα στην παραλία!