28 Μαΐ 2009

Είπαμε τις θέσεις μας δημόσια! Ανοίξαμε τις πόρτες μας διάπλατα! Βάλαμε πάνω από όλα το καλό του μπάσκετ στην πόλη μας. Απαντήσαμε συγκεκριμένα και με ειλικρίνεια σε όλες τις επικρίσεις του παρελθόντος! Βρήκαμε θετική ανταπόκριση από το σύνολο της τοπικής αθλητικής κοινωνίας!

Η πορεία των δύο ομάδων τη χρονιά που κλείνει, ενίσχυσε και αντικειμενικά την ανάγκη συνεννόησης!

Περιμέναμε από αυτούς που είχαν σημαία τους το "μια ομάδα χωράει στην πόλη" να ανταποκριθούν! Δεν το έκαναν μέχρι σήμερα! Ο χρόνος εξαντλείται! Ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς πρέπει να προχωρήσει.

Ας τοποθετηθούν επιτέλους δημόσια έστω και την τελευταία στιγμή. Αλλιώς η ευθύνη θα βαρύνει πλέον αποκλειστικά αυτούς. Ο νοών νοείτο!

ΣΠ
Μια διάταξη της ΕΟΚ για τις μετεγγραφές αθλητών άνω των 30 ετών δημιουργεί νέα δεδομένα στο μπάσκετ των μικρότερων κατηγοριών. Αναλυτικά η νέα διάταξη έχει ως εξής :

" Από τη μεταγραφική περίοδο 2009-10 θα ισχύσει διάταξη με την οποία ορίζεται ότι κάθε ομάδα όλων των Εθνικών Κατηγοριών (εκτός της Α1 και Α2 Εθνικής Ανδρών) και τοπικών Κατηγοριών έχει δικαίωμα να αποκτήσει με τη διαδικασία της μεταγραφής ή αποδέσμευσης έναν μόνο καλαθοσφαιριστή με ηλικία 30 ετών και άνω."
Η διάταξη κρίνεται κατ' αρχήν θετική, πρέπει όμως κατά τη γνώμη μας να συνοδευτεί και από άλλα μέτρα για την συμμετοχή και παραγωγή νέων παικτών, κύρια στα επαρχιακά πρωταθλήματα.

Υπάρχουν φυσικά και αντίθετες απόψεις.

Το καθιερωμένο από πέρυσι σεμινάριο του Κώστα Χατζηχρήστου επαναλαμβάνεται και φέτος στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ελληνικού (Γήπεδο Πανιωνίου), στις 20 Ιουνίου 2009.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
  • γυμναστές που εργάζονται σε ομάδες ή με αθλητές μπάσκετ
  • γυμναστές άλλων αθλημάτων τα οποία απατούν ισχύ, δύναμη και αντοχή (π.χ. ποδόσφαιρο, βόλεϊ, χάντμπολ)
  • προπονητές μπάσκετ όλων των επιπέδων
  • προπονητές άλλων αθλημάτων που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν γύρω από θέματα δύναμης και φυσικής κατάστασης.
  • personal trainers και γυμναστές που θέλουν να μάθουν περισσότερα γύρω από την προπόνηση αντοχής και δύναμης.
Φέτος το μεγαλύτερο μέρος του σεμιναρίου θα είναι αφιερωμένο στην προπόνηση αντοχής, τόσο κατά την προαγωνιστική, όσο και κατα την αγωνιστική περίοδο και στην ανάλυση πιο εξειδικευμένων θεμάτων σχετικά με την μυϊκή ενδυνάμωση στις περιόδους αυτές. Περιορίζοντας σχετικά την θεματολογία θα υπάρξει η δυνατότητα λεπτομερούς και μεθοδικής ανάλυσης αυτών των αντικειμένων.
Επιπλέον, μετά από απαίτηση πολλών προπονητών, θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στην προπόνηση αθλητικής ανάπτυξης μικρών ηλικιών και στις μεθόδους ενδυνάμωσης μέσα στο γήπεδο.
Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρία σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, αλλά και πρακτική επίδειξη των μεθόδων προπόνησης μέσα στο γήπεδο και στην αίθουσα ενδυνάμωσης
Περισσότερες πληροφορίες , δίδακτρα και το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του sportstraining.gr

23 Μαΐ 2009


Επιτυχές και ενδιαφέρον το σεμινάριο του ΣΕΠΚ χθες και σήμερα στο Ναύπλιο. Μεγάλη συμμετοχή προπονητών, αθλητών και διαιτητών της περιοχής, αλλά και ευρύτερα. Εξαιρετικές εισηγήσεις από τους Γ.Καλαφατάκη, Γ.Ζευγώλη και Β.Φραγκιά. Σημαντική η εμπειρία και για τους νεαρούς αθλητές που συμμετείχαν.


Από Σεμινάριο ΣΕΠΚ 2009

Μακάρι τέτοιες εκδηλώσεις να γίνονται συχνότερα στην πόλη μας!

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

22 Μαΐ 2009

Σήμερα το απόγευμα (4.30 μμ ) και αύριο το πρωί (9.00 πμ) θα γίνει το σεμινάριο του ΣΕΠΚ στο ΔΑΚ Ναυπλίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του σεμιναρίου :

ΩΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/05/09
16:30 Γ.ΚΑΛΑΦΑΤΑΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΖΩΝΗΣ
18:00 Γ. ΖΕΥΓΩΛΗΣ ΑΜΥΝΑ ΣΤΟ LOW POST
19:30 Β. ΦΡΑΓΚΙΑΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΩΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 23/05/09
09:00 Β. ΦΡΑΓΚΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
10:30 Γ. ΖΕΥΓΩΛΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΤΜ
12:00 Γ.ΚΑΛΑΦΑΤΑΚΗΣ ΑΜΥΝΑ ΣΤΟ PICK N ROLL

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Στις ομάδες επίδειξης θα συμμετέχουν αθλητές του Οίακα και της ΓΕΑ-ΝΣ.

20 Μαΐ 2009


Σε συνέχεια του χθεσινού άρθρου δίνω σήμερα και ένα παράδειγμα συστήματος αγώνων play off. Είναι το σύστημα που ακολουθεί η Ενωση της Δυτικής Μακεδονίας, μια ένωση με αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με τη δική μας (κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να διαβάσετε).

Το σύστημα αυτό αυξάνει τις απαιτούμενες αγωνιστικές κατά δύο (2), ενώ ο τελικός απαιτεί μάξιμουμ τρία (3) παιχνίδια που φυσικά μπορούν να γίνουν σε μια εβδομάδα. Το σύστημα δεν έχει ίσως τα οικονομικά πλεονεκτήματα του προηγούμενου, με την μείωση των μετακινήσεων, για τους υποστηριχτές όμως των πολλών παιχνιδιών μπορεί να είναι το ιδανικό, ενώ είναι βέβαιο ότι δεν αφήνει περιθώριο αδιαφορίας σε καμιά ομάδα σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Φυσικά οι παρεμβάσεις σε θέματα συμμετοχής νεαρών παικτών πρέπει να γίνουν και εδώ. Επίσης το σύστημα προϋποθέτει την άνοδο 2-3 ομάδων από την Α2, ενώ για τον υποβιβασμό ο αριθμός είναι 1-3, ανάλογα με το αν πέφτει ομάδα από την Γ' Εθνική.

Και οι δύο προτάσεις θεωρώ πως βελτιώνουν σημαντικά το πρωτάθλημα, ενώ σε συνδυασμό με άλλες παρεμβάσεις δίνουν έμφαση στην αξιοποίηση γηγενών νέων παικτών, που είναι το βασικό ζητούμενο.

ΣΠ

19 Μαΐ 2009

Καταθέτω σήμερα μια πρόταση στα πλαίσια της βελτίωσης του πρωταθλήματος Ανδρών της Α1 ΕΣΚΑΚ, που θα μπορούσε κατά τη γνώμη μου να κάνει πιο ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Η πρόταση είναι η εξής :

  • Α' Φάση : Οι 12 ομάδες του πρωταθλήματος θα χωριστούν σε 2 ομίλους γεωγραφικά : έναν στην Αργολίδα-Κυνουρία και έναν στην Κορινθία. Η γεωγραφική θέση των ομάδων φέτος ευνοεί αυτή την κατανομή (6-6). Στον κάθε όμιλο οι ομάδες θα παίξουν δύο (2) φορές μεταξύ τους βάσει κλήρωσης. Έτσι οι αγωνιστικές σε κάθε όμιλο στην α' Φάση θα είναι δέκα (10).
  • Β' Φάση : Οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου της Α' φάσης μπαίνουν στην Β' φάση στον όμιλο ανόδου και οι τρεις τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου της Α' Φάσης μπαίνουν στον όμιλο υποβιβασμού. Οι έξι ομάδες των νέων ομίλων ξαναπαίζουν δύο (2) φορές μεταξύ τους βάσει κλήρωσης. Επομένως στη Β' Φάση απαιτούνται πάλι δέκα (10) αγωνιστικές.
  • Ο πρώτος της βαθμολογίας του ομίλου ανόδου ανεβαίνει στην Γ' Εθνική κατηγορία, ο τελευταίος του ομίλου Υποβιβασμού υποβιβάζεται στην Α2 Κατηγορία.
Το σύστημα έχει τα εξής πλεονεκτήματα :
  1. Δεν υπάρχουν "αδιάφορες" ομάδες σε καμιά φάση του πρωταθλήματος, στο βαθμό που υπάρχουν σήμερα. Ακόμη και ο 6ος της 'Α φάσης μπορεί να διεκδικήσει θεωρητικά το πρωτάθλημα επι ίσοις όροις, ενώ και ο τελευταίος της βαθμολογίας της Α' φάσης μπορεί να σωθεί.
  2. Το σύστημα απαιτεί δύο (2) αγωνιστικές λιγότερες από το ισχύον, πράγμα που σημαίνει ότι κερδίζονται ημερομηνίες για άλλα πρωταθλήματα. Αυτό μπορεί να μας δώσει τη δυνατότητα να διοργανώσουμε καλύτερα πρωταθλήματα στις μικρές κατηγορίες και κύρια σε αυτές των παίδων, παμπαίδων.
  3. Μειώνονται σημαντικά οι μετακινήσεις και επομένως τα έξοδα των σωματείων, αλλά και των διαιτητών και κριτών. Αν ένα σωματείο με το ισχύον σύστημα θα κάνει 6 μετακινήσεις εκτός νομού, με το προτεινόμενο θα κάνει μόνο τρεις.
Επιπλέον θεωρώ ότι μια πρόταση θα πρέπει να συνοδεύεται και από παρεμβάσεις που θα δίνουν έμφαση στην αξιοποίηση των γηγενών νέων παικτών. Τέτοιες παρεμβάσεις μπορεί να είναι :

  • Το ανώτερο όριο των πέντε παικτών άνω των 30 ετών.
  • Η υποχρεωτική παρουσία 3 εφήβων στη δωδεκάδα.
  • Η υποχρεωτική παρουσία 10 τουλάχιστον παικτών σε κάθε αγώνα.
  • Η υποχρεωτική παρουσία ενός εφήβου στην πεντάδα που παίζει.
Παρακαλώ τους φίλους επισκέπτες του ιστολογίου να σχολιάσουν την πρόταση, να καταθέσουν την συμφωνία ή διαφωνία τους, τις τυχόν προτάσεις τους, ώστε να συζητήσουμε το θέμα στο άμεσο μέλλον και με την ΕΣΚΑΚ.

Τις επόμενες μέρες θα καταθέσω και εναλλακτική πρόταση διεξαγωγής του πρωταθλήματος με προσθήκη συστήματος play-off . Εδώ να σημειώσω ότι είμαστε η μοναδική περιφερειακή ένωση καλαθοσφαίρισης που δεν έχει σύστημα playoff.

ΣΠ

12 Μαΐ 2009

Την εκλογοαπολογιστική του Συνέλευση θα κάνει ο Οίακας, ύστερα από απόφαση του ΔΣ και σύμφωνα με τα άρθρα 10 και 11 του καταστατικού του, την Πέμπτη 28-5-09 και ώρα 18.00 στο Ναύπλιο και στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η επαναληπτική Γενική Συνέλευση

θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31-5-2009 ώρα 18.00 ( 6.οο μ.μ. ) ,

στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ ( ισόγειο / αίθουσα εκδηλώσεων) και με τα ίδια θέματα.


Αναλυτικά η πρόσκληση της ΓΣ εδώ.

11 Μαΐ 2009


Το 3ο τουρνουά 3 on 3 του Οίακα διεξήχθη χθες, πρωί και απόγευμα στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Ναυπλίου. Η συμμετοχή των παιδιών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο! Αθλητές του Οίακα αλλά και πολλά παιδιά από την ευρύτερη περιοχή της Αργοναυπλίας πήραν μέρος σε συναρπαστικά παιχνίδια και τον διαγωνισμό τριπόντων, που παρακολούθησε πλήθος κόσμου, γονείς και φίλοι των παιδιών που συμμετείχαν.

Νικητές κατά κατηγορία αναδείχθηκαν :

  • Στα μίνι, ύστερα από δύο συναρπαστικούς τελικούς οι Θ.Βλάχος, Β.Τσούρνος και Γ.Κολιόπουλος.
  • Στους παμπαίδες Α οι Κ.Παπαμήτρου, Κ.Σαλεσιώτης και Γ.Παραγιουδάκης
  • Στους παμπαίδες Β, στα ...πέναλντυ, οι Γ.Αυγουστόπουλος, Θ.Τοκατλίδης και Β.Ντόντος
  • Στους παίδες οι Θ.Γιαννιώτης, Δ. Παλλαντζάς και Α.Κωνσταντακόπουλος.
Στο διαγωνισμό τριπόντων συμμετείχαν 20 παιδιά. Δημήτρης Παλλαντζάς και Βασίλης Μήτσουλας έδειξαν τις ικανότητες τους, ξεχωρίζοντας εύκολα από τους υπόλοιπους. Στον συναρπαστικό τελικό ο Β.Μήτσουλας ήταν τελικά ο νικητής με 12-9. Τρίτος ήρθε ο Γ.Αυγουστόπουλος.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την συμμετοχή και την ευγενή άμιλλα. Ευχαριστήρια σε όλους όσους παρακολούθησαν το τουρνουά και βοήθησαν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην διεξαγωγή του. Ιδιαίτερα ευχαριστήρια στους χορηγούς του τουρνουά, το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο ΙΔΕΑ, την Γ.Μπούνος & ΣΙΑ ΟΕ, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας, το Multirama Ναυπλίου, το NRG Sports Δαγρές, τον Παύλο Καζατζόγλου και το Φαρμακείο της Α.Κολιού για την προσφορά τους.

Ραντεβού του χρόνου, τέτοιο καιρό, με ένα ακόμη καλύτερο τουρνουά.

Φωτογραφίες από το τουρνουά μπορείτε να δείτε, να κατεβάσετε και να τυπώσετε, κάνοντας κλικ πάνω στη φωτογραφία παραπάνω.

Καλή επιτυχία σε όσους αρχίζουν εξετάσεις και ...καλό καλοκαίρι!

9 Μαΐ 2009



Μεγαλύτερη από ποτέ αναμένεται η συμμετοχή στο αυριανό καθιερωμένο τουρνουά 3 on 3 του Οίακα. Οι τριάδες των νεαρών αθλητών είναι σχεδόν όλες έτοιμες να μπουν στους αυριανούς αγώνες και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό αλλά και ένα καλό παράδειγμα "ευ αγωνίζεσθαι".

Υπενθυμίζουμε τα εξής :

  1. Οι τέσσερεις κατηγορίες είναι : Παμπαίδων Β΄ (γεννηθέντες τα έτη 1997 και 1998), Μίνι Αγοριών (γεννηθέντες τα έτη 1999 και 2000), Παίδων (γεννηθέντες τα έτη 1993 και 1994), Παμπαίδων Α΄ (γεννηθέντες τα έτη 1995 και 1996).
  2. Οι δύο πρώτες θα διεξαχθούν το πρωί της Κυριακής, από τις 9.30 πμ στα ανοιχτά γήπεδα και οι δυο δεύτερες το απόγευμα της ίδιας μέρας από τις 4.00μμ στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚΝ.
  3. Το απόγευμα και πριν τους τελικούς των κατηγοριών θα διεξαχθεί ο open διαγωνισμός τριπόντων με ανοιχτή συμμετοχή όποιου αθλητή επιθυμεί.

Οι νικητές όλων των κατηγοριών και οι νικητές του διαγωνισμού τριπόντων θα πάρουν μετάλλια και πλούσια δώρα, προσφορά των χορηγών μας . Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό t-shirt της ομάδας , προσφορά των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων ΙΔΕΑ και της Ψαροταβέρνας "Σαβούρας" του Γ.Μπούνου. Όλοι επίσης οι συμμετέχοντες θα πάρουν χυμούς, προσφορά της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας.

8 Μαΐ 2009


Το πρώτο πανελλήνιο Basketball Camp για παιδιά ηλικίας 5 έως 17 ετών διοργανώνεται φέτος από 1η έως 10η Ιουλίου στην Πάτρα από το Junior Basketball School. Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι τέτοιο στην Πελοπόννησο. Οι νεαροί αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στα βασικά του αθλήματος από έμπειρους καταξιωμένους προπονητές. Θα συναντήσουν και θα συνομιλήσουν με αστέρες παγκόσμιας φήμης και εμβέλειας.

Στο σεμινάριο θα διδάξουν ο Pini Gershon, ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Γιάννης Χριστόπουλος, ο Νίκος Βετούλας, ο Stafford Rick και άλλοι. Θα συμμετέχουν επίσης παίκτες από ομάδες της Α1 όπως ο Νίκος Αργυρόπουλος (Άρης), ο Κώστας Βασιλειάδης (Premiata Italy) , o Δημήτρης Βεργίνης (Παναθηναϊκός), ο Περικλής Δορκοφίκης (ΑΕΚ), ο Νίκος Μπάρλος (Άρης).

Ψυχαγωγικές δραστηριότητες θα τονώνουν το ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων σε καθημερινή βάση. Ατομικοί και Ομαδικοί διαγωνισμοί θα τονώσουν το αίσθημα του ανταγωνισμού. Αθλητικό υλικό και πλούσια δώρα θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες και διακριθέντες. Η διαμονή - και ο σιτισμός να πραγματοποιηθούν στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Achaia Beach Hotel (Ρίο Πατρών) και οι αθλητικές δραστηριότητες θα διεξαχθούν σε σύγχρονες γηπεδικές εγκαταστάσεις της περιοχής.Το κόστος συμμετοχής, ανά άτομο, ορίζεται στα 330 ευρώ για ημιδιαμονή και 450 ευρώ για πλήρη διαμονή.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του JBS ή στο τηλέφωνο 6936 185233. Η "ψυχή" του Camp, ο Γιάννης Χριστόπουλος μαζί με τον συνεργάτη του Σάκη Αντωνακόπουλο, βρέθηκαν την Τετάρτη που μας πέρασε στο Ναύπλιο και μας ενημέρωσαν για το camp. Ενημερωτικά φυλλάδια και αιτήσεις συμμετοχής, για όσους ενδιαφέρονται, είναι στη διάθεση του σωματείου μας και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθευτούν είτε επικοινωνώντας με τους προπονητές μας Π.Γκόλαντα και Θ.Πέτα είτε στέλνοντας Email στην ιστοσελίδα μας.
Από Διάφορα

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρησης διοργανώνει σε συνεργασία με την ΕΣΚΑΚ και το Δήμο Ναυπλίου διήμερο Σεμινάριο στο Ναύπλιο στις 22 και 23 Μαΐου. Στο σεμινάριο που θα γίνει στο ΔΑΚΝ θα διδάξουν τρεις καταξιωμένοι Έλληνες προπονητές : ο Γιώργος Καλαφατάκης, ο Γιώργος Ζευγώλης και ο Βασίλης Φραγκιάς.

Η συμμετοχή των προπονητών στο σεμινάριο είναι ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του σεμιναρίου στην ιστοσελίδα του συνδέσμου.

6 Μαΐ 2009

Ριζικά υποβαθμισμένη θα είναι φέτος η τελευταία ημέρα του τουρνουά νέων στη μνήμη του αδικοχαμένου αθλητή του Οίακα Απόστολου Κατριλιώτη, που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο στις 5.00 στο γήπεδο της Ν.Κίου.

Συνήθως μέχρι σήμερα το πρόγραμμα προέβλεπε, εκτός από τον τελικό μεταξύ των νικητριών ομάδων των ομίλων Κορινθίας και Αργολίδας, μια συνάντηση κλιμακίου της Εθνικής Εφήβων με την Μεικτή Νέων της ΕΣΚΑΚ. Ένας αγώνας που έδινε την ευκαιρία να δούμε τους καλύτερους νέους παίκτες της Ένωσης απέναντι στο "μέλλον" του ελληνικού μπάσκετ. Να τονίσουμε ότι ο εν λόγω αγώνας γίνεται, όχι μόνο για να τιμήσει τη μνήμη του Τόλη, αλλά και για να θυμίζει τη συμμετοχή του σε όλα τα κλιμάκια της Εθνικής ομάδας.

Δυστυχώς φέτος η ένωση, επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα, αφαίρεσε από το πρόγραμμα τον εν λόγω αγώνα. Όντας το σωματείο, το οποίο τίμησε με την παρουσία του ο Τόλης Κατριλιώτης, θεωρούμε πως αυτό υποβαθμίζει σημαντικά το θεσμό και δεν θάπρεπε να συμβεί, πολλώ δε μάλλον δεν πρέπει να επαναληφθεί στο μέλλον. Είμαστε δε έτοιμοι να συμβάλλουμε στο μέτρο του δυνατού και οικονομικά, αν χρειαστεί, για το σκοπό αυτό, και νομίζουμε πως το ίδιο θα έκαναν και τα υπόλοιπα σωματεία, που παίκτες τους θα συμμετείχαν στην Μεικτή ΕΣΚΑΚ.

Υπάρχει και ένα γεγονός που πληροφορηθήκαμε μόλις σήμερα και το οποίο μας στενοχωρεί ακόμη περισσότερο! Η εθνική εφήβων θα βρίσκεται τελικά στην Αργολίδα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Όχι όμως για να τιμήσει τον Τόλη, αλλά για να συμμετέχει στη φιέστα της ΑΕΚ Άργους για την άνοδο στη Β' Εθνική κατηγορία.

ΣΠ
Τον μήνα Απρίλιο διεξήχθησαν - υποτίθεται - τα πρωταθλήματα παμπαίδων και μίνι στην Ένωση μας. Λέμε "υποτίθεται" διότι στην πραγματικότητα, στον όμιλο της Αργολίδας, τα πρωταθλήματα υποβαθμίστηκαν σε σημαντικό βαθμό.

Η ατυχής, αλλά εν μέρει δικαιολογημένη, πρωτοβουλία της ΕΣΚΑΚ να μην ορίσει συγκεκριμένο πρόγραμμα αγώνων, όπως συμβαίνει στα υπόλοιπα πρωταθλήματα, και η αδυναμία της, λόγω ανυπέρβλητων οικονομικών δυσχερειών (η επιχορήγηση της ομοσπονδίας "ψαλιδίστηκε" ξαφνικά και αδικαιολόγητα) να παρέχει διαιτητές, σε συνδυασμό με την ...προκλητική αδιαφορία ορισμένων σωματείων να συνεννοηθούμε για τη διεξαγωγή των αγώνων, τίναξε στην ουσία στον αέρα τα πρωταθλήματα.

Από την πλευρά μας κάναμε μεγάλη προσπάθεια τις 3 τελευταίες εβδομάδες και κύρια μέσα στην περίοδο των διακοπών του Πάσχα να δώσουμε όλους τους αγώνες. Δυστυχώς όμως δεν βρήκαμε ανταπόκριση, παρότι είμασταν διατεθημένοι να εξυπηρετήσουμε κάθε δυσκολία που αντιμετώπιζαν τα υπόλοιπα σωματεία, ακόμη και σε βάρος του δικού μας συμφέροντος. Και αυτό διότι σε αυτά τα πρωταθλήματα αυτών των ηλικιών αυτό που μετράει πάνω από όλα είναι η συμμετοχή όλων των παιδιών των ακαδημιών και όχι η νίκη και η κατάκτηση ενός τίτλου. Τελικά τελέστηκαν μόνο δυο αγώνες για το πρωτάθλημα παμπαίδων, ένας με τον Αργοναύτη και ένας με το Νέο Σχολείο.

Ενημερώσαμε επανηλλημένα την ένωση για το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί, αλλά συναντήσαμε πάλι αδυναμία παρέμβασης. Τελικά μόλις πριν δυο μέρες λάβαμε ξαφνικά με φαξ πρόγραμμα διεξαγωγής των αγώνων μόνο με το Νέο Σχολείο για σήμερα και αυτό "για να βγει ο πρωταθλητής που θα πάει στην επόμενη φάση"!

Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να αποδεχτούμε αυτή τη λογική, ούτε να πηγαινοφέρνουμε τους αθλητές μας ανάλογα με τις ...ορέξεις του κάθε παράγοντα ή προπονητή οποιουδήποτε σωματείου. Για αυτό το λόγο δεν θα κατεβάσουμε σήμερα τις ομάδες μας στους αγώνες. Όποιος θέλει αποκλειστικά και μόνο να ... βγει πρωταθλητής, ας του δώσουν την "κούπα" από τώρα! Και σε καλή μεριά!

Εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να παίζουν μπάσκετ και να χαίρονται γιαυτό και αυτό μπορούμε να το υλοποιήσουμε και με άλλους πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι το τουρνουά 3 on 3 της ερχόμενης Κυριακής 10/5/09, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι φιλικοί αγώνες.

4 Μαΐ 2009

Ένα πολύ καλό παιχνίδι έγινε στα πλαίσια του τουρνουά "Απόστολος Κατριλιώτης" μεταξύ Οίακα και Νέου Σχολείου. Το παιχνίδι πήγαινε πόντο - πόντο από την αρχή μέχρι το τέλος. Ισοπαλία στο πρώτο δεκάλεπτο , τρεις πόντους το ΝΣ στο ημίχρονο. Η διαφορά άνοιξε λίγο στο τρίτο δεκάλεπτο και ουσιαστικά παρέμεινε εκεί μέχρι το τέλος, κύρια εξ αιτίας της αστοχίας του Οίακα έξω από τη γραμμή των 6,25 στα τελευταία λεπτά (5 άστοχα τρίποντα).

Μπουρτσουκλής και Γκάγκιτς ξεχώρισαν όπως ήταν αναμενόμενο από τις δύο ομάδες. Πουλής και Γουργουλιός ακολούθησαν από το ΝΣ, Βλασερός και Παλλαντζάς από τον Οίακα.

Τα δεκάλεπτα : 15-15, 17-14, 17-12, 12-13

Νέο Σχολείο : Πουλής 14 (2), Νέζος 2, Αχριάνης, Νάσαινας, Μήτσουλας, Μπιτινής 3, Μπαμπαλής 2, Μπουρτσουκλής 26 (1), Αρβανίτης, Μπούτας, Γουργουλιός 10 (2), Μπολώσης 2.

Οίαξ Ναυπλίου : Γκίκας 2, Κολιόπουλος 3, Παλλαντζάς 11, Βλασερός 13, Χαϊδάς Π., Φιλίνης, Γκάγκιτς 23 (1), Κούτρης 2.

Άριστη η διαιτησία των Πετρόπουλου - Τρίγκα.


Η δουλειά και η υπομονή είναι αυτή που φέρνει πάντοτε την επιβράβευση. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για το ...5ο αστέρι και στον Βασίλη Σπανούλη για τον τίτλο του MVP στο Final Four.

3 Μαΐ 2009

Την ερχόμενη Κυριακή 10 Μαΐου θα διεξαχθεί στα γήπεδα του ΔΑΚΝ το καθιερωμένο ετήσιο τουρνουά 3 on 3 του Οίακα. Το πρωί από τις 9.30π.μ. στα ανοιχτά γήπεδα και το απόγευμα από τις 4.00 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο θα διεξαχθούν αγώνες σε 4 κατηγορίες (μίνι και παμπαίδες Α το πρωί, παμπαίδες Β και παίδες το απόγευμα) για τους αθλητές του συλλόγου, αλλά και όποια άλλη ομάδα τριών παιδιών το επιθυμεί.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό μπλουζάκι του Οίακα, ενώ οι τρείς πρώτοι από κάθε κατηγορία θα πάρουν μετάλλια και δώρα , προσφορά των χορηγών του συλλόγου.

Διαβάστε αναλυτικά την προκήρυξη ΕΔΩ. Περισσότερες πληροφορίες για ώρες και συμμετοχές στους Προπονητές Θ.Πέτα και Π.Γκόλαντα τις ώρες προπόνησης στο ΔΑΚΝ και στο μαιλ της σελίδας.