6 Μαΐ 2009

Τον μήνα Απρίλιο διεξήχθησαν - υποτίθεται - τα πρωταθλήματα παμπαίδων και μίνι στην Ένωση μας. Λέμε "υποτίθεται" διότι στην πραγματικότητα, στον όμιλο της Αργολίδας, τα πρωταθλήματα υποβαθμίστηκαν σε σημαντικό βαθμό.

Η ατυχής, αλλά εν μέρει δικαιολογημένη, πρωτοβουλία της ΕΣΚΑΚ να μην ορίσει συγκεκριμένο πρόγραμμα αγώνων, όπως συμβαίνει στα υπόλοιπα πρωταθλήματα, και η αδυναμία της, λόγω ανυπέρβλητων οικονομικών δυσχερειών (η επιχορήγηση της ομοσπονδίας "ψαλιδίστηκε" ξαφνικά και αδικαιολόγητα) να παρέχει διαιτητές, σε συνδυασμό με την ...προκλητική αδιαφορία ορισμένων σωματείων να συνεννοηθούμε για τη διεξαγωγή των αγώνων, τίναξε στην ουσία στον αέρα τα πρωταθλήματα.

Από την πλευρά μας κάναμε μεγάλη προσπάθεια τις 3 τελευταίες εβδομάδες και κύρια μέσα στην περίοδο των διακοπών του Πάσχα να δώσουμε όλους τους αγώνες. Δυστυχώς όμως δεν βρήκαμε ανταπόκριση, παρότι είμασταν διατεθημένοι να εξυπηρετήσουμε κάθε δυσκολία που αντιμετώπιζαν τα υπόλοιπα σωματεία, ακόμη και σε βάρος του δικού μας συμφέροντος. Και αυτό διότι σε αυτά τα πρωταθλήματα αυτών των ηλικιών αυτό που μετράει πάνω από όλα είναι η συμμετοχή όλων των παιδιών των ακαδημιών και όχι η νίκη και η κατάκτηση ενός τίτλου. Τελικά τελέστηκαν μόνο δυο αγώνες για το πρωτάθλημα παμπαίδων, ένας με τον Αργοναύτη και ένας με το Νέο Σχολείο.

Ενημερώσαμε επανηλλημένα την ένωση για το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί, αλλά συναντήσαμε πάλι αδυναμία παρέμβασης. Τελικά μόλις πριν δυο μέρες λάβαμε ξαφνικά με φαξ πρόγραμμα διεξαγωγής των αγώνων μόνο με το Νέο Σχολείο για σήμερα και αυτό "για να βγει ο πρωταθλητής που θα πάει στην επόμενη φάση"!

Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να αποδεχτούμε αυτή τη λογική, ούτε να πηγαινοφέρνουμε τους αθλητές μας ανάλογα με τις ...ορέξεις του κάθε παράγοντα ή προπονητή οποιουδήποτε σωματείου. Για αυτό το λόγο δεν θα κατεβάσουμε σήμερα τις ομάδες μας στους αγώνες. Όποιος θέλει αποκλειστικά και μόνο να ... βγει πρωταθλητής, ας του δώσουν την "κούπα" από τώρα! Και σε καλή μεριά!

Εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να παίζουν μπάσκετ και να χαίρονται γιαυτό και αυτό μπορούμε να το υλοποιήσουμε και με άλλους πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι το τουρνουά 3 on 3 της ερχόμενης Κυριακής 10/5/09, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι φιλικοί αγώνες.