6 Μαΐ 2009

Ριζικά υποβαθμισμένη θα είναι φέτος η τελευταία ημέρα του τουρνουά νέων στη μνήμη του αδικοχαμένου αθλητή του Οίακα Απόστολου Κατριλιώτη, που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο στις 5.00 στο γήπεδο της Ν.Κίου.

Συνήθως μέχρι σήμερα το πρόγραμμα προέβλεπε, εκτός από τον τελικό μεταξύ των νικητριών ομάδων των ομίλων Κορινθίας και Αργολίδας, μια συνάντηση κλιμακίου της Εθνικής Εφήβων με την Μεικτή Νέων της ΕΣΚΑΚ. Ένας αγώνας που έδινε την ευκαιρία να δούμε τους καλύτερους νέους παίκτες της Ένωσης απέναντι στο "μέλλον" του ελληνικού μπάσκετ. Να τονίσουμε ότι ο εν λόγω αγώνας γίνεται, όχι μόνο για να τιμήσει τη μνήμη του Τόλη, αλλά και για να θυμίζει τη συμμετοχή του σε όλα τα κλιμάκια της Εθνικής ομάδας.

Δυστυχώς φέτος η ένωση, επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα, αφαίρεσε από το πρόγραμμα τον εν λόγω αγώνα. Όντας το σωματείο, το οποίο τίμησε με την παρουσία του ο Τόλης Κατριλιώτης, θεωρούμε πως αυτό υποβαθμίζει σημαντικά το θεσμό και δεν θάπρεπε να συμβεί, πολλώ δε μάλλον δεν πρέπει να επαναληφθεί στο μέλλον. Είμαστε δε έτοιμοι να συμβάλλουμε στο μέτρο του δυνατού και οικονομικά, αν χρειαστεί, για το σκοπό αυτό, και νομίζουμε πως το ίδιο θα έκαναν και τα υπόλοιπα σωματεία, που παίκτες τους θα συμμετείχαν στην Μεικτή ΕΣΚΑΚ.

Υπάρχει και ένα γεγονός που πληροφορηθήκαμε μόλις σήμερα και το οποίο μας στενοχωρεί ακόμη περισσότερο! Η εθνική εφήβων θα βρίσκεται τελικά στην Αργολίδα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Όχι όμως για να τιμήσει τον Τόλη, αλλά για να συμμετέχει στη φιέστα της ΑΕΚ Άργους για την άνοδο στη Β' Εθνική κατηγορία.

ΣΠ