20 Μαΐ 2009


Σε συνέχεια του χθεσινού άρθρου δίνω σήμερα και ένα παράδειγμα συστήματος αγώνων play off. Είναι το σύστημα που ακολουθεί η Ενωση της Δυτικής Μακεδονίας, μια ένωση με αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με τη δική μας (κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να διαβάσετε).

Το σύστημα αυτό αυξάνει τις απαιτούμενες αγωνιστικές κατά δύο (2), ενώ ο τελικός απαιτεί μάξιμουμ τρία (3) παιχνίδια που φυσικά μπορούν να γίνουν σε μια εβδομάδα. Το σύστημα δεν έχει ίσως τα οικονομικά πλεονεκτήματα του προηγούμενου, με την μείωση των μετακινήσεων, για τους υποστηριχτές όμως των πολλών παιχνιδιών μπορεί να είναι το ιδανικό, ενώ είναι βέβαιο ότι δεν αφήνει περιθώριο αδιαφορίας σε καμιά ομάδα σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Φυσικά οι παρεμβάσεις σε θέματα συμμετοχής νεαρών παικτών πρέπει να γίνουν και εδώ. Επίσης το σύστημα προϋποθέτει την άνοδο 2-3 ομάδων από την Α2, ενώ για τον υποβιβασμό ο αριθμός είναι 1-3, ανάλογα με το αν πέφτει ομάδα από την Γ' Εθνική.

Και οι δύο προτάσεις θεωρώ πως βελτιώνουν σημαντικά το πρωτάθλημα, ενώ σε συνδυασμό με άλλες παρεμβάσεις δίνουν έμφαση στην αξιοποίηση γηγενών νέων παικτών, που είναι το βασικό ζητούμενο.

ΣΠ
Categories: