20 Νοε 2008

Το γνωστό “τροπάριο” περί ένωσης των δύο ομάδων μπάσκετ του Ναυπλίου έκανε την εμφάνιση του πάλι σε τοπική εφημερίδα. Σύμπτωση ? Μπορεί! Επειδή η ιστορία όμως έχει καταντήσει ... ανέκδοτο και έχουμε βαρεθεί να ασχολούμαστε, έχουμε να πούμε ξεκάθαρα τα εξής:

Ο Οίακας Ναυπλίου, το παλιότερο και ιστορικότερο σωματείο της πόλης, το σωματείο που ανέδειξε πλήθος αθλητών, όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά και σε άλλα αθλήματα, το σωματείο που έφτασε μέχρι και τη Β' Εθνική ανδρών και γυναικών στο μπάσκετ, το σωματείο στο οποίο “χρωστάνε” λιγότερο ή περισσότερο ΟΛΟΙ όσοι στην περιοχή μας ασχολούνται σήμερα με το μπάσκετ, θα έπρεπε τουλάχιστον να τυχαίνει του ανάλογου σεβασμού από την τοπική αθλητική κοινότητα και οι όποιες διεργασίες ενίσχυσης του σωματειακού αθλητισμού τοπικά – ειδικά στο χώρο του μπάσκετ – να ξεκινούν από αυτόν. Παράλληλα οι αξίες, τις οποίες υπηρετούμε σαν σωματείο, μας επιβάλλουν να σεβόμαστε την ευγενή άμιλλα και τον υγιή ανταγωνισμό σε επίπεδο ερασιτεχνικών σωματείων και το δικαίωμα του καθενός νεολαίου να αθλείται.

Όποιος λοιπόν θεωρεί πως το μπάσκετ στην πόλη μας μπορεί και πρέπει να αναβαθμιστεί και ταυτόχρονα αποδέχεται τις βασικές αρχές του ερασιτεχνικού αθλητισμού, δεν έχει παρά να διαβεί, αν το θέλει, την ανοιχτή πάντοτε πόρτα μας, μακριά από ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα προσώπων ή επιχειρήσεων.

Όποιος αγαπάει πραγματικά το μπάσκετ και τα παιδιά, έχει μια επιλογή ... τον Οίακα!