23 Νοε 2008

Επιστροφή στις νίκες για την ανδρική ομάδα του Οίακα με το επιβλητικό 88 - 51 επί του Άρατου Κιάτου. Αν και η δυναμικότητα της ομάδας του Κιάτου ήταν δεδομένη, οι παίκτες του Οίακα δεν υποτίμησαν σε καμιά στιγμή το παιχνίδι και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους όσους ελπίζουν να επαναλάβουν το κατόρθωμα του Διαγόρα Βέλου ότι τα ...θαύματα γίνονται μόνο μια φορά. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στο τέλος του αγώνα στα αποδυτήρια όλοι ήταν προσγειωμένοι και επέμεναν πως "ακόμη δεν έχουμε δείξει ούτε το 50% των δυνατοτήτων μας σαν ομάδα"!
Το μπάσκετ, λένε, ξεκινάει από την άμυνα και χτες οι παίκτες του Οίακα φρόντισαν να το επιβεβαιώσουν. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό η πίεση στους παίκτες του Κιάτου ήταν ασφυκτική, τα κλεψίματα αλλεπάλληλα (17 σε όλο το παιχνίδι), τα ριμπάουντ στην άμυνα και στην επίθεση συντριπτικά υπέρ του Οίακα και βέβαια από εκεί και πέρα το εύκολο καλάθι ερχόταν δικαιολογημένα. Παράλληλα η εντυπωσιακή άνοδος, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, των ποσοστών στα τρίποντα (8 στα 11) και στις βολές (14 στις 17) ανέβαζε τη διαφορά συνεχώς.
Από τον Άρατο προσπάθησαν οι Χ. και Σ.Ζαρρης και ο Σημαιοφορίδης. Από τον Οίακα δεν υπάρχει υστερήσας. Οφείλουμε όμως να τονίσουμε την επιβλητική εμφάνιση του Αδριανού Κατσούρη στο καλύτερο του παιχνίδι μέχρι τώρα φέτος, τα πολύ καλά, για μια ακόμη φορά, ποσοστά στο σκοράρισμα των Κοτσόβολη, Κατσαλούλη και Μπακάλη, την εξαιρετική άμυνα των Λιακόπουλου (11 κλεψίματα) και Ρεκουνιώτη (3 τάπες) και την ελπιδοφόρα συμμετοχή των "μικρών" Γκάγκιτς (στην αρχική πεντάδα), Βλασερού και του "ρουκι" Δημήτρη Παλλαντζά. Ο "βενιαμιν" του Οίακα έπαιξε χωρίς ίχνος τρακ για 5 λεπτά, έχοντας 1 κλέψιμο και 2 ασιστ.
Τα δεκάλεπτα : 19 -12, 48 - 28, 67 - 45, 88 - 51

Οίαξ Ναυπλίου : Κατσούρης Α. 13 (2), Παλλαντζάς Δ., Κουτσόπετρας 6 (1), Μπακάλης 9 (1), Κοτσόβολης 25 (1), Κατσαλούλης 21 (1), Λιακόπουλος, Γκάγκιτς 5, Βλασερός 2, Ρεκουνιώτης 7 (2), Καζάς, Τατούλης.

Άρατος 1893 ΑΟ Κιάτου : Μπαμπλής 2, Ζαρρης Χ. 10 (1), Λέτσιος 4, Ζαρρης Κ., Δουβής, Ματσανιώτης 7 (1), Μουζουλας 5, Ζαρρης Σ. 12, Παπαλέξης, Νικολόπουλος 2, Σημαιοφορίδης 7, Δαμας 2.

Εύκολο απόγευμα για τους διαιτητές Καραλή - Κουτσοδήμο.

Υστερόγραφο : Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, και επειδή οι υπεύθυνοι αποφεύγουν επιδεικτικά να απαντήσουν στις παρατηρήσεις μας για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των αθλουμένων, είμαστε υποχρεωμένοι να αναφερθούμε και πάλι σε ένα εξωαγωνιστικό γεγονός που δεν τιμά τη διοίκηση του ΔΑΚΝ Ναυπλίου. Βάσει του κανονισμού λειτουργίας του κλειστού Γυμναστηρίου, κατά τη διάρκεια αγώνα, πρέπει να είναι οποιαδήποτε στιγμή στη διάθεση των ομάδων το ιατρείο του γυμναστηρίου. Αυτό ζητήσαμε χθες πριν την έναρξη του αγώνα από τον υπάλληλο του Σταδίου. Η πρώτη απάντηση που πήραμε, ήταν ότι "δεν έχω τέτοια εντολή" ! Η δεύτερη απάντηση που πήραμε, όταν του εξηγήσαμε ότι δεν είναι θέμα εντολής, αλλά υποχρέωση από τον ισχύοντα κανονισμό λειτουργίας, μας άφησε άφωνους! "Δεν έχω κλειδιά, μου τα έχουν πάρει εδώ και ένα χρόνο" ! Ελπίζουμε μετά από αυτό κάποιοι επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.