9 Νοε 2008


Των αρχαγγέλων Μιχαήλ κα Γαβριήλ χθες και η "αεροπορία" του Οίακα με "κυβερνήτη" τον εορτάζοντα Μιχάλη Καζά και "συγκυβερνήτες" τους Κατσαλούλη, Ρεκουνιώτη και Παπαχαραλάμπους προσγείωσε ανώμαλα την αρμάδα των Καζιάνη, Δανιήλ και της παρέας τους, πετυχαίνοντας δύο στα δύο στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και παίρνοντας νωρίς κεφάλι στη διεκδίκηση του τίτλου.
Παιχνίδι "ψηλών" λοιπόν σε όλη τη διάρκειά του, καθήλωσε τους αρκετούς θεατές που βρέθηκαν στο ΔΑΚ Ναυπλίου και δημιούργησαν μια ζεστή και αρκετά "θορυβώδη" (με ταμπούρλα και κόρνες) ατμόσφαιρα. Ο Τήρωνας μπήκε φουριόζος στο ματς, σε αντίθεση με τον Οίακα που μπήκε πολύ "μουδιασμένος" και πήρε αμέσως μια διαφορά 8 πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Καζιάνη να σκοράρει κατά ριπάς και να κλείνει το πρώτο ημίχρονο με 16 πόντους!

Στην ανάπαυλα ο Οίακας για μια ακόμη φορά βγήκε από τα αποδυτήρια μεταμορφωμένος και ανέτρεψε το παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο παίρνοντας διαφορά 8 πόντων. Ο Νίκος Κατσαλούλης ανέλαβε τον Καζιάνη και τον άφησε άποντο σε όλο το δεκάλεπτο, Παπαχαραλάμπους , Κατσούρης και Λιακόπουλος πίεσαν αφόρητα την περιφέρεια του Τήρωνα και έσπρωξαν το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα όπου Καζάς και Ρεκουνιώτης φόρτωναν με φάουλ τους ψηλούς του Τήρωνα και σκόραραν εύκολα καλάθια.

Δυο συνεχόμενα τρίποντα του Παραχαραλάμπους, ένα στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου και ένα στην έναρξη του τέταρτου, άνοιξαν τη διαφορά στους 10 πόντους. Η αποχώρηση του πλαίημέηκερ του Οίακα με θλάση στους προσαγωγούς άλλαξε το σκηνικό και ο Τήρωνας με μπροστάρη τον Δανιήλ γύρισε το παιχνίδι με αποτέλεσμα να πάμε σε παράταση.

Έκεί μίλησε η πείρα. Κατσούρης και Κοτσόβολης (2 τρίποντα) ανέλαβαν δράση, ο Καζάς καθάριζε τα ρημπάουντ και το παιχνίδι τέλειωσε φυσιολογικά με 78 -72. Έχει σημασία να πούμε, για να δικαιολογήσουμε τον αρχικό τίτλο μας, ότι το επι μέρους σκορ των ψηλών ήταν 54 - 43.

Πολυτιμότερος παίχτης του Οίακα και του αγώνα ο Νίκος Κατσαλούλης, από κοντά οι Καζάς (πρώτος σκόρερ και ρημπάουντερ) και Παπαχαραλάμπους, βοήθησαν σημαντικά οι Λιακόπουλος, Κουτσόπετρας και Ρεκουνιώτης, σταθερές αξίες όπως πάντα οι Κοτσόβολης και Κατσούρης. Από τον Τήρωνα, που είναι πολύ ενισχυμένος σε σχέση με πέρυσι, εκτός από τον Καζιάνη και τον Δανιήλ, ξεχώρισε ο πολύ καλός πλεημαίηκερ Λαγγουράνης.

Τα δεκάλεπτα : 11- 19 , 25- 29, 46 - 44, 65 - 65, 78 -72

Οίαξ Ναυπλίου : Α.Κατσούρης 9 (1), Παπαχαραλάμπους 6 (2), Κουτσόπετρας, Κοτσόβολης 17 (2), Κατσαλούλης 6, Λιακόπουλος 9, Ρεκουνιώτης 12 (2) , Καζάς 19, Τατούλης.

Τήρων Αγ.Θεοδώρων : Καζιάνης 24 (3), Λαγγουράνης 13 (2) , Τζανής 4, Καγιώργης 2, Δανιήλ 18 (4), Παζαράς , Κυριαζίδης 7, Δήμου, Ράπτης 4.

Εξαιρετική η διαιτησία των Κουτσοδήμου - Πετρόπουλου σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα και με πολλές δύσκολες φάσεις. Έντυπωσιακή η παρουσία και ο παλμός των φίλων του Οίακα στις εξέδρες.