2 Νοε 2008

Ξέραμε εκ των προτέρων ότι ο Αργειακός Έσπερος θεωρητικά δεν θα ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος. Όμως έχουμε ξαναπεί ότι η φετινή παιδική ομάδα του Οίακα, με Μ.Ο. ηλικίας τα 14 και με 10 νέους παίκτες σε σχέση με πέρυσι, μαζεύει εμπειρίες και χτίζεται από την αρχή! Επομένως μια νίκη με 35 πόντους (33 -68) διαφορά στο πρώτο της εκτός έδρας παιχνίδι έχει ιδιαίτερη σημασία.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Οίακα να παίρνει αμέσως προβάδισμα στο σκορ. Η γνωστή καλή μας άμυνα, ακόμη πιο ισχυρή με την επιστροφή του Μπόζου στη ρακετα, περιόρισε τον Έσπερο στους 6 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Αντίθετα η επίθεση, παρά τις ασίστ του Δ.Παλλαντζά έχασε αρκετά εύκολα καλάθια με αποτέλεσμα το σκορ του δεκαλέπτου να είναι 6 -19.

Παρόμοια εικόνα και στο 2ο δεκάλεπτο με τον Έσπερο κάπως καλύτερο, αλλά τον Χαϊδά και τον Μπόζο να παίρνουν πολλές πρωτοβουλίες και να σκοράρουν. Το ημίχρονο έκλεισε με 17 -33. Τρίτη περίοδος και σειρά του Γιαννιώτη να πάρει προσπάθειες ύστερα από καλές άμυνες και να φύγει στον αιφνιδιασμό σκοράροντας, ενώ η ομαδική άμυνα είχε πνίξει τους παίκτες του Έσπερου, με αποτέλεσμα να μείνουν στους 4 πόντους.

Ίδιο σκηνικό στο τέταρτο δεκάλεπτο με τους Τυροβολά, στην πρώτη του εμφάνιση, και Μπούνο, τον μικρό της ομάδας, να ξεχωρίζουν σκοράροντας 3 (με τρίποντο) και 6 πόντους αντίστοιχα.

Κορυφαίος του Οίακα ο Παναγιώτης Χαϊδάς στο καλυτερο παιχνίδι του φέτος. Τον ακολούθησαν οι Γιαννιώτης και Τυροβολάς, σταθερές αξίες σε χαλαρό ρυθμό οι Μπόζος και Δ.Παλλαντζάς, πάλεψαν αμυντικά αλλά δεν βοήθησαν για μια ακόμη φορά επιθετικά οι Φιλίνης και Γιαννόπουλος, αποκάλυψη ο ρούκι Μπούνος, βοήθησαν όταν χρειάστηκε οι Δεληγιάννης, Καραγιάννης , Α. Παλλαντζάς και Ναζλόγλου. Από τον Έσπερο, που δείχνει μια ομάδα με μέλλον, ξεχώρησαν οι Μπουντάκης και Μιχαλόπουλος.

Τα δεκάλεπτα : 6 -19, 11 -14, 4 - 20, 12 -15

Αργειακός Έσπερος : Ζαμάνης, Δελής 2, Αργυράκης, Καρκαλάτος, Ποντικάκης, Μητσάκος 2, Σπυροπάλης 4, Καρυάμης, Μυλωνάς 2, Κουγιάς 4, Μιχαλόπουλος 9, Μπουντάκης 10.

Οίαξ Ναυπλίου : Μπούνος 6, Παλλαντζάς Α., Τυροβολάς 3 (1), Χαϊδάς 14, Παλλαντζάς Δ. 13, Φιλίνης 2, Δεληγιάννης 2, Γιαννιώτης 12, Γιαννόπουλος 4, Καραγιάννης, Ναζλόγλου, Μπόζος 12.
Categories: