27 Νοε 2008

Το ρωτήσαμε πριν από ανάμιση μήνα! Το γράψαμε ξανά σαν υστερόγραφο στο ρεπορτάζ του αγώνα του περασμένου Σαββάτου. Εισπράξαμε αδιαφορία, ψευδείς καταγγελίες και υπεκφυγές. Επειδή όμως υπάρχουν κάποιοι δύσπιστοι που ασκούν κριτική ότι "γκρινιάζουμε και καταγγέλλουμε μόνο", σήμερα δημοσιεύουμε δύο έγγραφα του Σωματείου προς το ΔΑΚΝ που αποδεικνύουν ότι δεν μένουμε στα λόγια.

Το πρώτο έγγραφο με ημερομηνία 4.11.08 απευθύνεται προς τη διοίκηση του ΔΑΚΝ και αναφέρει μεταξύ άλλων :

" κατά τις προπονήσεις των ομάδων μας και αν παραστεί επείγουσα ανάγκη να παρασχεθούν βοήθειες σε τραυματισμένο αθλητή μας, πρέπει ο υπάλληλος υπηρεσίας να ανοίξει το ιατρείο του Κλειστού Γυμναστηρίου. Ανοικτό πρέπει να παραμένει το ιατρείο του Κλειστού Γυμναστηρίου τόσο κατά τους φιλικούς αγώνες όσο και κατά τους επίσημους αγώνες των ομάδων. Με φροντίδα του ΔΑΚΝ στο ιατρείο πρέπει να υπάρχει ο προβλεπόμενος εξοπλισμός καθώς και τα φαρμακευτικά υλικά, τα οποία και να είναι στην άμεση διάθεση και χρήση.

Παρακαλούμε όπως, μας ενημερώσετε αν έχετε προβεί γι’ αυτό το σοβαρό θέμα σε διαφοροποιήσεις αυτών που ισχύουν από το έτος 2004 ( υποχρεώσεις βάσει κανονισμών-αποφάσεων Δ.Σ.) ή ισχύουν όπως είχαν ρυθμιστεί. Επιθυμούμε παράλληλα να δώσετε στους υπαλλήλους υπηρεσίας την εντολή για την πιστή τήρησή τους..."
Ακολούθησε το περιστατικό στο παιχνίδι του προηγούμενου Σαββάτου, όπου διαπιστώθηκε η μη ανταπόκριση της διοίκησης στο παραπάνω αίτημα. Ακολούθησε νέο έγγραφο με ημερομηνία 24.11.08 προς τη διοίκηση του ΔΑΚΝ, αυτή τη φορά με κοινοποιήσεις τόσο προς τη Δημοτική Αρχή Ναυπλίου όσο και προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αρμόδια για την χορήγηση άδειας λειτουργίας του Γηπέδου. Εκεί μεταξύ άλλων αναφέρεται:

" ... Προ 20ημέρου με το ανωτέρω σχετικό έγγραφό μας, σας ζητήσαμε να δώσετε εντολή στους υπαλλήλους υπηρεσίας του Κλειστού Γυμναστηρίου, σε εφαρμογή του Κανονισμού Λειτουργίας να ανοίγουν το ΙΑΤΡΕΙΟ κατά τη διάρκεια των αγώνων, ώστε αν παραστεί ανάγκη, να είναι δυνατόν να παρασχεθούν βοήθειεςσε τραυματισμένο αθλητή. Στη συνάντηση μάλιστα που είχαμε στο γραφείο του ΔΑΚΝ με την Πρόεδρο κα Ελβίρα Τσιτουρίδου την 6-11-2008 για το θέμα αυτό, της επισημάναμε ότι η κατάσταση αυτή δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί, γιατί βάζει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των αθλουμένων. Ακόμη της ζητήσαμε να ρυθμιστεί το θέμα άμεσα και το εξοπλισμένο ΙΑΤΡΕΙΟ να μην παραμένει κλειδωμένο, αλλά ανοικτό σ’ όλους τους αγώνες που διεξάγονται στο Κλειστό Γυμναστήριο Ναυπλίου.

Κατά τον αγώνα πρωταθλήματος της ομάδας μας μπάσκετ ανδρών το Σάββατο 22-11-2008 στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΚΝ, το ΙΑΤΡΕΙΟ παρέμεινε πάλι κλειστό και χωρίς δυνατότητα χρήσης του σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή. Ο υπάλληλος υπηρεσίας κος Αργύρης Τσιάλτας, όταν του ζητήσαμε να μας ενημερώσει αν το ΙΑΤΡΕΙΟ είναι ανοικτό, δηλαδή ξεκλειδωμένο με δυνατότητα χρήσης, μας δήλωσε: « δεν έχω τέτοια εντολή » και όταν του εξηγήσαμε ότι δεν είναι θέμα εντολής , αλλά εφαρμογής του ισχύοντος Κανονισμού Λειτουργίας μας δήλωσε : « δεν έχω κλειδιά, μου τα έχουν πάρει ». Με απλά λόγια δεν έγινε τίποτα από μέρους Σας και επιμένετε στο να διατηρήσετε αυτή την κατάσταση, παραβιάζοντας σκόπιμα τον ισχύοντα Κανονισμό..."
Από τα παραπάνω αποδεικνύεται περίτρανα η υπεύθυνη στάση του Σωματείου μας σε θέματα λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΔΑΚΝ και ασφάλειας των αθλουμένων σε αυτό. Περιμένουμε επιτέλους την θετική αντίδραση των υπευθύνων με πράξεις και όχι με ... δελτία τύπου που καταγγέλουν μικρούς μαθητές και καθηγητές !

Διαβάστε ολόκληρα τα έγγραφα εδώ και εδώ.

1 σχόλια:

μαύρο πρόβατο είπε...

Οταν η κοινωνία αντιδρά τότε μόνον έρχονται αποτελέσματα. Το επιχειρησιακό του Δήμου αλλάζει και προστίθεται μεταξύ των άλλων έργων για τον αθλητισμό και η κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου. Συγχαρητήρια στο σύλλογο ΟΙΑΞ που δε μάσησε τα λόγια του