21 Οκτ 2008

Με έκπληξη διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του Δήμου ανυπόγραφο δελτίο τύπου της Δημοτικής Αρχής Ναυπλίου σε προηγούμενο ποστ μας για την κατάσταση στο ΔΑΚΝ με αφορμή άρθρο του Δημοτικού Συμβούλου Κώστα Καράπαυλου.

Προς το παρόν ένα σχόλιο μόνο : Το να ρίχνεις το φταίξιμο για τη δική σου ανεπάρκεια σε παιδιά μαθητές γυμνασίου, δείχνει το βαθμό υπευθυνότητας με τον οποίο αντιμετωπίζεις την καθημερινότητα της πόλης και τα προβλήματα της νεολαίας της!

Διαβάστε την απάντηση (οι υπογραμμίσεις δικές μας) και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα σας! Εμείς θα επανέλθουμε λίαν συντόμως , γιατί η υπόθεση έχει πολύ "ψωμί"!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΟΙΑΚΑ


Σε ιστοσελίδα του ΟΙΑΚΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ σε φωτογραφία απεικονίζεται μπασκέτα των εξωτερικών γηπέδων με σκισμένο δίχτυ. Μέχρι εδώ καλά. Ξέχασαν να ενημερώσουν οι υπεύθυνοι του ΟΙΑΚΑ ότι το δίχτυ που αντικαταστάθηκε ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ έσκισαν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου την ημέρα της εκδρομής τους στους χώρους του Δ.Α.Κ.Ν συνοδευόμενοι ,βέβαια, από καθηγητές τους.
Εγκαταστάσεις επικίνδυνες για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών δεν υπάρχουν, εκτός και αν οι ίδιοι οι αθλητές προκαλέσουν ατύχημα π.χ κρεμιούνται από τις μπασκέτες, πράγμα απίθανο αφού οι ομάδες συνοδεύονται από τον προπονητή τους.
Θα θυμίσουμε ότι το 2003 παραλάβαμε ένα αθλητικό κέντρο εντελώς υποβαθμισμένο. Το γήπεδο ήταν σε κακά χάλια με κατεστραμμένο χλοοτάπητα χωρίς ταρτάν για αγώνες στίβου και χωρίς αθλητικό εξοπλισμό. Με μια περίφραξη τριακονταετίας. Σήμερα έχουμε ένα γήπεδο στολίδι για όλη την Αργολίδα και όχι μόνο. Με καινούργιο χλοοτάπητα,με σύγχρονο ταρτάν, με τέσσερα σκάμματα για άλματα,με καινούργιο αθλητικό εξοπλισμό.
Το έτος 2003 παραλάβαμε ένα κολυμβητήριο σε άθλια κατάσταση. Ένα κλειστό γυμναστήριο χωρίς ξύλινο παρκέ με ένα ξεφτισμένο πλαστικό δάπεδο, χωρίς φωτεινούς πίνακες,με το νερό της βροχής να στάζει από την οροφή και με τις κολόνες να φαίνεται ο σίδηρος οπλισμός από μέσα σκουριασμένος.
Σήμερα το κολυμβητήριό μας είναι σε άψογη κατάσταση και επιπλέον ας μην ξεχνάμε ότι σε αυτό το κολυμβητήριο αθλούνται όπως και στο στάδιο εκατοντάδες αθλητές μικροί και μεγάλοι.
Σε όλους αυτούς τους χώρους έχουμε φιλοξενήσει πολλά αθλητικά γεγονότα, όπως αγώνες στίβου Πανελληνίου επιπέδου, Πανεπιστημιακούς , και αυτές οι εγκαταστάσεις έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμα και ως ολυμπιακά προπονητήρια.
Έως σήμερα έχουν γίνει έργα αξίας 1.450.000 ευρώ στο Δ.Α. Κ.Ν , αυτό λέει πολλά για το ενδιαφέρον μας για τον αθλητισμό , και ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς πόσα χρόνια είχαν να γίνουν αθλητικά έργα στο Ναύπλιο.
Ευχής έργο θα ήταν να μπορούσαμε να είχαμε τη χρηματοδότηση να κατασκευάσουμε και άλλους αθλητικούς χώρους .Το προσπαθούμε. ΄Αλλοι Δήμοι ακόμα και δίπλα μας δεν έχουν σήμερα ούτε κλειστά γυμναστήρια, ούτε κολυμβητήρια, ούτε στάδια, όπως το δικό μας.
Όλοι αυτοί οι Δήμαρχοι πιστεύει κανείς ότι δεν θέλουν αυτές τις εγκαταστάσεις: Αδιαφορούν:
Όχι, βέβαια. Απλά προσπαθούν να βρούν χρηματοδοτήσεις και χώρους. Καλή, λοιπόν, η κριτική, καλές οι προτάσεις. Θα πρέπει όμως οι προτάσεις αυτές να είναι στα όρια του εφικτού και Το θέμα είναι να είναι μπορείς να τις υλοποιήσεις. Εδώ βέβαια ισχύει το " όποιος είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει". Δε μας χρειάζεται η ανέξοδη πολιτική. Βέβαια κάποιοι πιστεύουν ότι αυτή η πολιτική τους ωφελεί. Aυτό θα φανεί στο μέλλον.
Categories: