11 Οκτ 2008


Αν ρωτήσεις και τον τελευταίο Δημότη αυτής της πόλης που έχει έστω μια στοιχειώδη επαφή με τον αθλητισμό, θα σου πει ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις της όχι απλά δεν επαρκούν για τις ανάγκες των αθλουμένων κάθε ηλικίας, αλλά είναι πλέον εξαιρετικά πεπαλαιωμένες, αναχρονιστικές και τελευταία - κάποιες από αυτές, κύρια το κλειστό γυμναστήριο - και επικίνδυνες για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών! Αν σε αυτό προσθέσουμε την άθλια κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων των σχολείων (όσων τέλος πάντων έχουν!), καταλαβαίνουμε ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Κι όμως ! Η δημοτική αρχή του Ναυπλίου έχει άλλη άποψη , έτσι όπως αυτή εκφράζεται στο Νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που ψηφίστηκε πρόσφατα από την παράταξη της πλειοψηφίας του ΔΣ. " Οι εγκαταστάσεις επαρκούν για τους Δημότες" λένε! Προφανώς θα εννοούν τα ... ιδιωτικά γυμναστήρια και τα τελευταία αδόμητα οικόπεδα - αλάνες της πόλης! Διαβάζουμε μεταξύ άλλων σε άρθρο του Δημοτικού Συμβούλου Κώστα Καράπαυλου :


" ... Ας πληροφορηθούν λοιπόν οι αθλητές, οι προπονητές, οι διοικήσεις των αθλητικών σωματείων, οι φίλαθλοι. Ο προγραμματισμός για έργα σε αθλητικούς χώρους αποτελεί ένα τεράστιο μηδενικό. Καμία μελέτη, κανένα έργο δεν προγραμματίζεται στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ναυπλίου. Καμία επέμβαση στο Κολυμβητήριο, δεν θεωρείται αναγκαιότητα, το βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου ή κάποια νέα ανοικτά γήπεδα αθλοπαιδιών. Καμία βελτίωση στο κλειστό γυμναστήριο, ούτε σκέψη για νέο κλειστό.

Το γήπεδο στο νταμάρι είναι σαν να μην υπάρχει. Αλλά υπάρχει και μία ομολογία που είναι εκπληκτική και ανερυθρίαστα αναφέρεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα. Λέει λοιπόν επί λέξη: « Οι αθλητικές υποδομές του Δήμου Ναυπλίου καλύπτουν σε ικανοποιητικό βαθμό τις ανάγκες άθλησης των δημοτών». Το ακούσατε αυτό καλά όλοι εσείς οι πολίτες που κάνετε χρήση των αθλητικών υποδομών και καλά γνωρίζετε τις τεράστιες ελλείψεις; Η δημοτική αρχή θεωρεί ότι οι αθλητικές υποδομές καλύπτουν σε ικανοποιητικό βαθμό τις ανάγκες άθλησης των δημοτών. Ως φαίνεται δεν έχουν καμία απολύτως επαφή με την ωμή πραγματικότητα των τεράστιων ελλείψεων και αναγκών για περισσότερους και καλύτερους χώρους άθλησης...."
Εμείς απλά να προσθέσουμε για του λόγου το αληθές , ότι αυτή τη στιγμή στο Κλειστό Γυμναστήριο Ναυπλίου προσπαθούν να λειτουργήσουν, γιατί περί προσπάθειας πρόκειται, 8 -10 σωματεία της πόλης με κατά μέσο όρο δύο με τρία αγωνιστικά τμήματα το καθένα, δηλαδή 25 περίπου ομάδες (κάποιες από αυτές σε εθνικά πρωταθλήματα), τρεις τουλάχιστον ακαδημίες μικρών παιδιών, κλιμάκια εθνικών ομάδων κ.α. Προσπαθούν δηλαδή όλοι αυτοί να μοιραστούν 36 ώρες προπόνησης εβδομαδιαία σε ένα κλειστό γυμναστήριο της δεκαετίας του '80 με ότι αυτό συνεπάγεται. Κάντε τη διαίρεση και βγάλτε τα συμπεράσματα σας! Α, ξεχάσαμε να πούμε ότι διατίθενται εβδομαδιαία και 2 (!!!)ώρες για το κοινό! Μην ξεχάσετε να τις ...αφαιρέσετε.

Και μια τελευταία απορία : στην ιστοσελίδα του Δήμου για τον αθλητισμό αναφέρεται επι λέξη :
" ... το ΔΑΚΝ διαθέτει ιατρείο, φυσικοθεραπευτήριο, χαλαρωτήριο, αίθουσες βαρών και αναψυκτήριο."
Εκτός από το τελευταίο, που είναι μια "τρύπα" και ανοίγει που και που, ας μας πει κάποιος αρμόδιος : που είναι όλα τα άλλα και τι ώρες λειτουργούν?

Σ.Π.