21 Νοε 2008


Στις 9-10-2008 διαβάσαμε στις τοπικές εφημερίδες θέσεις και απόψεις δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, για το ψηφισθέν επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Ναυπλιέων (2009-2010), ο οποίος στηλίτευσε τη Δημοτική αρχή για την απουσία ένταξης ορισμένων έργων απαραίτητων κατά την άποψη του συνδυασμού του. Μέσα στα όσα ανέφερε ήταν και η απουσία προοπτικής κατασκευής νέου κλειστού γυμναστηρίου στο Δήμο μας.

Την 11-10-2008 φιλοξενήθηκε-αναρτήθηκε σχόλιο του Στέφανου Παλλαντζά ( Γενικού Γραμματέα του Οίακα Ναυπλίου Α.Ο. ) στην ιστοσελίδα του σωματείου μας oiakas.blogspot.com, που επιμελείται ο ίδιος και περιλαμβάνει ειδήσεις από την αγωνιστική δραστηριότητα των ομάδων μας.
Στο σχόλιό του αυτό, συμπεριέλαβε μικρό απόσπασμα της άποψης του δημοτικού συμβούλου (δηλαδή της απουσίας προοπτικής κατασκευής νέου κλειστού γυμναστηρίου) και διατύπωσε τρεις θέσεις :

  1. ότι το υπάρχον κλειστό γυμναστήριο δεν επαρκεί και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ομάδων των σωματείων της πόλης και του Δήμου μας γενικότερα,

  2. ότι η δημοτική αρχή κακώς διατύπωσε την άποψη ότι οι υπάρχουσες-υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις επαρκούν για τους δημότες και τα αθλητικά σωματεία και

  3. ότι μερικές αθλητικές εγκαταστάσεις δεν παρέχουν τη στοιχειώδη ασφάλεια.

Ακόμη διατύπωσε την απορία, που βρίσκονται το φυσικοθεραπευτήριο, το χαλαρωτήριο και το ιατρείο που ο Δήμος αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι διαθέτει το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ναυπλίου .


Tην 21-10-2008 ο Δήμαρχος κος Αναγνωσταράς τόσο με δελτίο τύπου του Δήμου που δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο, όσο και με ανάρτηση του κειμένου της απάντησής του με τίτλο :« ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΒLOG ΤΟΥ ΟΙΑΚΑ » στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπλιέων http://www.nafplio.gov.gr/ παρουσίασε τις δικές του απόψεις, αποφεύγοντας όμως επιμελώς να αναφερθεί έστω και σε ένα απ’ όσα στο σχόλιό του ανέφερε και διατύπωσε ο κος Παλλαντζάς.


Αντίθετα ο κος Αναγνωσταράς στο 1ο σκέλος της « απάντησής του »:
Καταλόγισε στους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου, ότι ‘‘ κατά την ημέρα της εκδρομή τους που πραγματοποίησαν στους χώρους του ΔΑΚΝ την Τρίτη 7-10-2008 συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, έσκισαν το δίχτυ του στεφανιού της μπασκέτας, αυτού που εικονίζεται σε φωτογραφία στην ιστοσελίδα του Οίακα ’’.

Τι σχέση όμως μπορεί να έχει με τα παιδιά και την εκδρομή τους ένα γεγονός που συνέβη πριν 3 μέρες; Η φωτογραφία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας με το σκισμένο δίκτυ τραβήχτηκε και έχει αποτυπωμένη πάνω της ως ημερομηνία λήψης την 4-10-2008. Μάλιστα υπάρχει όχι μία, αλλά πέντε φωτογραφίες, που επιβεβαιώνουν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατούσε στα ανοικτά γήπεδα την 4-10-2008, μερικές από τις οποίες και δημοσιεύουμε.

Προς τι λοιπόν οι κατηγορίες προς τους μαθητές για κάτι που δεν έχει σχέση με αυτούς; Προς τι οι αιχμές προς τους υπεύθυνους του Οίακα, αφού κανείς τους δεν είναι στο Δ.Σ. του ΔΑΚΝ, ότι ξέχασαν να ενημερώσουν για τους μαθητές που έσκισαν το δίχτυ ( που προξένησαν τη φθορά) ; Αποδεικνύεται περίτρανα ότι, το ένα γεγονός προηγήθηκε και είναι ανεξάρτητο με το άλλο. Δυστυχώς για τον κο Αναγνωσταρά τα γεγονότα δεν είναι όπως ατυχώς προσπάθησε να τα παρουσιάσει. Η Αλήθεια περίτρανα τον διάψευσε. Μήπως είναι ώρα να ανακαλέσει δημόσια τα όσα απρεπώς προς μαθητές, καθηγητές και εμάς καταλόγισε ; Eλπίζουμε να βρει το απαιτούμενο θάρρος και να το κάνει.

Στο 2ο σκέλος της «απάντησής του » ο κος Αναγνωσταράς απαριθμεί ‘‘ τα έργα που έγιναν στο ΔΑΚΝ μετά το 2003 και συγκεκριμένα στο Κολυμβητήριο, στο Στάδιο και στο Κλειστό Γυμναστήριο ’’. Αποφεύγει να ονομάσει ποιος ήταν τότε ο αρμόδιος (τη διετία 2003-2004) που έγιναν όσα αναφέρει . Αποφεύγει να αναφέρει και για το πώς λειτουργούν σήμερα αυτές οι αθλητικές εγκαταστάσεις .

Ποιες σήμερα δεν υφίστανται, γιατί οι διοικούντες το ΔΑΚΝ τις μετέτρεψαν σε γραφεία τους ;
Ποιες εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές και δεν μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν οι αθλούμενοι ; Αν συμφωνεί με αυτά ή αν είναι και δικές του εντολές-κατευθύνσεις;

Tέλος στο 3ο σκέλος της « απάντησής του » ο κος Αναγνωσταράς αναφέρει ότι : ‘‘καλές οι προτάσεις αλλά να είναι στα όρια του εφικτού ’’. Κατ’ αυτόν είναι ανέφικτη η κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων μέχρι τη λήξη της δημοτικής τετραετίας.

Για μας ως αθλητικό σωματείο, επιβάλλεται μέχρι το 2010 να γίνουν ορισμένες νέες αθλητικές εγκαταστάσεις και για όλα τα αθλήματα. Να βελτιωθούν κι άλλο οι υπάρχουσες αθλητικές υποδομές.

Για μας αυτά είναι και αναγκαία και εφικτά .

Αυτά για έναν ικανό και δραστήριο πολιτικό ίσως να αποτελούν και πρόκληση. Ίσως για έναν ανίκανο ή αδιάφορο σκοτούρα και μπελά.

Ομόφωνη Απόφαση Δ.Σ. 15-3/17-11-2008
Για τον Οίακα Ναυπλίου Α.Ο.
Ο Πρόεδρος
Γιάννης Κολιόπουλος
Ο Γ.Γραμματέας
Στέφανος Παλλαντζάς

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κ.Αναγωνσταράς και οι "υπάλληλοι" του στο ΔΑΚΝ, όχι απλά δεν ενδιαφέρονται για τις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου και για ίσες ευκαιρίες σε όλους τους νέους της πόλης να αθληθούν, αλλά με την αδιαφορία τους και την ανεπάρκεια τους έχουν αφήσει να μετατραπεί το αθλητικό κένρο από διάφορους "αετονύχηδες" σε παιδικό σταθμό !
Μπράβο στον Οίακα για την ξεκάθαρη απάντηση του! Και λίγα του είπατε!

Ανώνυμος είπε...

Το δίχτυ έχει την δική του ιστορία... Για να δούμε ο κ. Αναγνωσταράς θα απαντήσει, θα ανακαλέσει τα όσα βαριά είπε για τους μαθητές και τους δασκάλους τους ή θα μείνει εγκλωβισμένος σε ένα περιβάλλον, που κάθε άλλο παρά βοηθά τα αθλητικά δρώμενα της πόλης. Μπράβο στον Οίακα για την υπεύθυνη στάση που κράτησε στο συγκεκριμένο θέμα μέχρι σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Είναι κρίμα μια τόσο όμορφη πόλη που θα μπορούσε να αναπτύξει και τον αθλητικό τουρισμό να είναι τόσο πίσω σε αθλητικές εγκαταστάσεις. Η ευθύνη της δημοτικής αρχής είναι τεράστια και η άποψη της περί επάρκειας των εγκαταστάσεων δείχνει άγνοια της πραγματικότητας.
Οι υπεκφυγές και τα ψέμματα αποδεικνύουν απλά ότι "όταν δεν έχεις τίποτα να πεις, πετάς τη μπάλα στην εξέδρα" . Έλα όμως που η εξέδρα είναι γεμάτη και σε γιουχάρει!

Ανώνυμος είπε...

Οι ώρες κοινού στο κλειστό γυμναστήριο είναι 2 την εβδομάδα. Το ένα εξωτερικό γήπεδο δεν φτάνει για παιδιά που θέλουν να παίξουν. Τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, υπολειτουργούν και οι γυμναστές είναι 2 χρόνια απλήρωτοι. Το χορτάρι του γηπέδου έγινε πάλι ...χωράφι! Το χαλαρωτήριο έγινε γραφείο. Το γυμναστήριο είναι άδειο! Το ιατρείο κλειδωμένο! Και όπου νάναι κλείνει και η πισίνα!

Αυτή είναι η "πολιτεία" του Αναγνωσταρά στον αθλητισμό του Ναυπλίου!

Και σε όλα αυτά έρχεται να πει ότι "τα παιδιά σχίζουν τα διχτάκια" ! ΝΤΡΟΠΗ!