9 Απρ 2009


Ένα αλλόκοτο σχόλιο σήμερα στην τοπική εφημερίδα "Αργολίδα" του συνεργάτη της Κ.Τασσόπουλου μας εξέπληξε ! Ο γνωστός ρεπόρτερ, στο άρθρο του για την ανάδειξη του πρωταθλητή στο πρωτάθλημα Α1 ΕΣΚΑΚ, γράφει με δεικτικό τρόπο (τα θαυμαστικά δικά μας):
" Στη δεύτερη θέση (ισοβαθμία) ήλθε ο Οίακας, ο οποίος είχε πολύ καλό υλικό, αλλά λάθος νοοτροπία (!), αφού πίστευε ότι το πρωτάθλημα θα το έπαιρνε μέσα από τις ιστοσελίδες(!!). Έλα όμως που το πρωτάθλημα παίζεται στο παρκέ και όχι στις οθόνες των κομπιούτερς (!!!)"
Τα πρώτα "εν θερμώ" σχόλιά μας είναι τα εξής:

  1. Σε μια εποχή που η ενημέρωση από τα συμβατικά ΜΜΕ είναι ελλειπής και άκρως εμπορευματοποιημένη (κύρια σε τοπικό επίπεδο), το διαδίκτυο αποτελεί πλέον αναμφισβήτητα το βέλτιστο εναλλακτικό μέσο ενημέρωσης για τον κάθε πολίτη. Αυτό προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε ως σωματείο και τα αποτελέσματα μέχρι σήμερα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Και δεν είμαστε ούτε οι πρώτοι ούτε οι μόνοι! Μια ματιά στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ (basket.gr) δείχνει του λόγου το αληθές. Εκατοντάδες ομάδες στην Ελλάδα χρησιιμοποιούν πια το διαδίκτυο για την ενημέρωση των φίλων τους. Όλοι αυτοί "παίζουν μπάσκετ στις οθόνες των κομπιούτερς"? Αλλωστε την δική μας πρωτοβουλία ακολούθησαν άλλες δύο ομάδες της ΕΣΚΑΚ, ο Διαγόρας Βέλου και ο Ποσειδώνας Λουτρακίου (καλό θα είναι να ακολουθήσουν και άλλοι, καθώς και η ΕΣΚΑΚ που είναι μια από τις λίγες ενώσεις στην Ελλάδα που δεν έχει ιστοσελίδα), η δε αποδοχή της από το κοινό του διαδικτύου υπήρξε μέχρι σήμερα καθολική, τόσο για την ποσότητα όσο και για την ποιότητα της πληροφορίας που προσφέρουμε. Για πρώτη φορά στην Αργολίδα δημοσιεύονται στιγμιότυπα από όλους σχεδόν τους αγώνες όλων των αγωνιστικών τμημάτων, αναλυτικά στατιστικά στοιχεία όλων των παικτών, όλα τα προγράμματα και τα αποτελέσματα, αλλά και ειδήσεις που έχουν σχέση με την "καθημερινότητα" του σωματείου και των αθλητών του. Γιατί ενοχλούν αλήθεια όλα αυτά και τι σχέση έχουν με "λάθος νοοτροπίες" μέσα στο παρκέ?
  2. Θα περιμέναμε από μια τοπική εφημερίδα της Αργολίδας, που δίνει βάρος στην αθλητική ενημέρωση, μια πιο αντικειμενική αντιμετώπιση και, γιατί όχι, και υποστήριξη της προσπάθειας μιας ομάδας της πόλης μας (πράγμα που έκανε και με το παραπάνω στο πρόσφατο παρελθόν για άλλα σωματεία) να πετύχει τους στόχους της, όπως κάνουν για παράδειγμα συστηματικά οι εφημερίδες της Κορινθίας για αντίστοιχες ομάδες. Θα περιμέναμε επίσης κριτική για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος , για την οικονομική στηριξη των ομάδων, για την επάρκεια ή μη των διατητών. Αντ' αυτού εισπράξαμε όλη την περίοδο του πρωταθλήματος μια απαξίωση και τώρα πλέον "ειρωνικά σχόλια" από "μετά χριστόν προφήτες". Γιατί φαίνεται ενοχλεί το γεγονός ότι προσπαθούμε μέσα από το διαδίκτυο να καλύψουμε το κενό αντικειμενικής πληροφόρησης που αυτοί δημιουργούν με τη στάση τους. Και βέβαια μάλλον ενοχλεί κάποιους και το ότι τερματίσαμε πρώτοι στη βαθμολογία και χάσαμε στην διαφορά πόντων το πρωτάθλημα. Αν αυτό λέγεται υποστήριξη του ντόπιου ερασιτεχνικού αθλητισμού ή έστω καλόπιστη κριτική στη προσπάθεια ενός τοπικού ερασιτεχνικού σωματείου, τότε μάλλον έχουμε χάσει το μέτρο!
  3. Όσο για την άποψη για "καλό υλικό αλλά λάθος νοοτροπία" έχουμε μια απορία : Πόσους αγώνες αλήθεια του Οίακα εντός έδρας (να μη βάλουμε και εκτός γιατί κατανοούμε την αδυναμία μετάβασης), παρακολούθησε φέτος ο αγαπητός Κώστας Τασσόπουλος ώστε να έχει τόσο σαφή άποψη για τη "νοοτροπία" και το "υλικό" του Οίακα? Και για όσους δεν παρακολούθησε (και ήταν πολλοί) απο που άντλησε την πληροφορία του για τα ρεπορτάζ που έγραφε στην εφημερίδα?
Όσο για την καθαρά αγωνιστική πορεία της ομάδας και τι "παίξαμε στο παρκέ", προσπαθήσαμε σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος να είμαστε αντικειμενικοί, δεν κρύψαμε τίποτα, ούτε λάθη ούτε παραλείψεις, δεν ψάξαμε δικαιολογίες, ακόμη και αν υπήρξαν τέτοιες (και υπήρξαν πολλές) και αυτή μας η στάση έγινε καθολικά αποδεκτή απο τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Τι άλλο αποδεικνύει άλλωστε η δημοφιλία της ιστοσελίδας και ο μέσος όρος των 100 ημερήσιων επισκεπτών της και των 12.000 από την αρχή της περιόδου μέχρι σήμερα ? Τις επόμενες ημέρες θα κάνουμε τον δικό μας αγωνιστικό απολογισμό για την πορεία της ανδρικής ομάδας στο φετεινό πρωτάθλημα.

Ελπίζουμε τότε, έστω και εκ των υστέρων, να αντιληφθεί ο πάντα αγαπητός Κώστας το άστοχο των σημερινών του σχολίων και να δημοσιεύσει στην εφημερίδα του και τις δικές μας απόψεις.

ΣΠ
Categories: ,

1 σχόλια:

IN-DECO είπε...

Μήπως αυτοί που του τα υπαγόρευσαν "ζηλεύουν", γιατί το να ζηλεύεις κάποιον που είναι πρώτος και να προσπαθείς με θεμιτά μέσα να τον πιάσεις ή να τον ξεπεράσεις δεν είναι κακό πράγμα, το αντίθετο δηλώνει κακία - εμπάθεια .... αυτό φαίνεται εξάλλου και από τα γραφόμενα στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο αγαπητός Κώστας, που κατά τα άλλα έναν αγώνα του ΟΙΑΚΑ δεν θυμάμε να τον είδα να παρακολουθεί....