12 Απρ 2009


Ένα ημίχρονο έπαιξε σήμερα ο Οίακας καλό μπάσκετ στο Άργος κόντρα στην ΑΕΚ για το "Κατριλιώτης". Μια πολύ νεανική ομάδα, που δεν έχει ξαναπαίξει ποτέ μαζί, αποτελούμενη από 4 έφηφους, 5 παίδες και 3 παμπαίδες, με σημαντικές απουσίες (Γκίκας, Μούγιος, Χαϊδάς) προσπάθησε πολύ στην άμυνα για ένα ημίχρονο, αλλά δεν είχε επιλογές στην επίθεση και κυρίως είχε εκνευριστική αστοχία στις βολές (10 στις 22 συνολικά). Παρόλα αυτά το ημίχρονο βρήκε την ΑΕΚ να προηγείται με 6 πόντους μόνο, τον Οίακα να βελτιώνεται σιγά σιγά κυριαρχώντας στα ριμπάουντ και μην αφήνοντας τα ατού της ΑΕΚ να κάνουν παιχνίδι.

Έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, αλλά μετά τα πρώτα 3 λεπτά μια άστοχη επιλογή από τον πάγκο άλλαξε τραγικά την εικόνα του παιχνιδιού. Η αλλαγή της άμυνας σε ζώνη - αν και δεν υπήρχε πρόβλημα στα φάουλ - είχε σκοπό το εύκολο ριμπάουντ και τον αιφνιδιασμό. Αυτή η κίνηση ενέχει πάντα το ρίσκο του τρίποντου. Αυτό συνέβη δυστυχώς και σήμερα με τους παίκτες της ΑΕΚ με 6 συνεχή τρίποντα να εκτοξεύουν τη διαφορά στους 20 πόντους. Οι παίκτες του Οίακα δεν είχαν πια το κουράγιο ούτε τις αντοχές - κύρια οι βασικοί - να ξαναγυρίσουν το παιχνίδι. Την ίδια ψυχολογία φαίνεται πως είχε και ο πάγκος, αφού με τις κινήσεις του στην ουσία "πέταξε λευκή πετσέτα". Λίγο αργότερα, και αφού η διαφορά έφτασε στους +30 και η ΑΕΚ απέσυρε τους βασικούς και υποχώρησε περιμένοντας απλά τη λήξη.

Παλλαντζάς, Γκάγκιτς, Βλασερός και Κούτρης προσπάθησαν όσο μπορούσαν από τον Οίακα. Φιλότιμη ήταν και η προσπάθεια και όλων των υπολοίπων που έπαιξαν, αλλά όταν χρησιμοποιήθηκαν, δεν ήταν πια στο χέρι τους να αλλάξουν κάτι. Είναι βέβαιο πως περισσεύει το ταλέντο σε όλα αυτά τα παιδιά. Είναι επίσης βέβαιο ότι αγαπάνε την ομάδα και το μπάσκετ και μπορούν να είναι το μέλλον του Οίακα, αρκεί να δουλευτούν και να δουλέψουν σωστά.

Τότσικας, Μπιτζής και Κολιατσόπουλος ξεχώρισαν , μετά το πρώτο ημίχρονο, από την ΑΕΚ που είχε, προς έκπληξη όλων μας, ανύπαρκτο τον Οικονομάκη.

Τα δεκάλεπτα : 15-10, 10-9, 23-12, 25-8

ΑΕΚ Αργους : Ξηνταρόπουλος Λ. , Γαλάνης 3 (1), Μακρής, Σκόρδας, Παρασκευόπουλος 2, Αραπάκης, Μητρόπαπας 11, Ξηνταρόπουλος Π. 2, Μπιτζής Π. 19 (3), Τότσικας 22 (2), Οικονομάκης 2, Κολιατσόπουλος 12.

Οίαξ Ναυπλίου : Παλλαντζάς Δ. 7, Κολιόπουλος 2, Γιαννιώτης, Βλασερός 9, Κατσαφούρος, Τυροβολάς, Μπόζος 2, Γκάγκιτς 11 (1), Γιαννόπουλος 1, Κούτρης 4, Κατσικάρης 3, Καζατζόγλου.

Με ανοχή στο σκληρό παιχνίδι των παικτών της ΑΕΚ κύρια πάνω σε Παλλαντζά και Γκάγκιτς η διαιτησία των Πετρόπουλου - Μαυραντζά.