5 Απρ 2009

Ο Οίακας επιτέλεσε και το τελευταίο του καθήκον και νίκησε τα Μέθανα στην Κόρινθο, αλλά η τύχη δεν χαμογέλασε σην ομάδα του Ναυπλίου ( ο Διαγόρας συνετρίβη από τον Τήρωνα) και έτσι το πρωτάθλημα χάθηκε στην διαφορά πόντων.
Το παιχνίδι δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής. Για μια ακόμη φορά, όπως συμβαίνει στις τελευταίες αγωνιστικές, μια αδιάφορη ομάδα του κάτω μέρους της βαθμολογίας, που στα προηγούμενα παιχνίδια κατέβαινε χαλαρά, για έναν ανεξήγητο λόγο εναντίον του Οίακα αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα! Από την άλλη η ομάδα μας, χωρίς ιδιαίτερο κίνητρο, μπαίνει χαλαρά στο παιχνίδι και μόνο η συμμετοχή των μικρών, με την πειθαρχία τους στην άμυνα, εξασφαλίζει τη νίκη. Αυτή τη φορά ακόμη περισσότερο, μια και από τους "μεγάλους" μόνο Κοτσόβολης και Ρεκουνιώτης είχαν όρεξη για μπάσκετ (αλλά μόνο στην επίθεση) και έτσι Γκάγκιτς, Παλλαντζάς και Βλασερός, που πήραν ακόμη περισσότερο χρόνο συμμετοχής (20' περίπου ο καθένας) ήταν αυτοί που έκριναν την αναμέτρηση.
Το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο στο πρώτο ημίχρονο, με τα Μέθανα να προηγούνται και να προσπαθούν να δημιουργήσουν μια διαφορά χωρίς επιτυχία (38-37). Στην τρίτη περίοδο ένα πεντάλεπτο πίεσης στην άμυνα ήταν αρκετό για να κρίνει το παιχνίδι (10-23). Η τέταρτη περίοδος ήταν απλά διαδικαστική με τους παίκτες των Μεθάνων να δείχνουν τα αναμενόμενα σημάδια κόπωσης και τον Γκόλαντα να βάζει στο παιχνίδι Χαϊδά, Κούτρη και για πρώτη φορά φέτος τον Χρήστο Γιαννόπουλο, χωρίς να άλλαξει όμως τίποτα.
Καλύτεροι για τον Οίακα οι Γκάγκιτς και Δ.Παλλαντζάς με εξαιρετικές άμυνες πάνω στους περιφερειακούς των Μεθάνων και εύστοχοι στις προσπάθειες που πήραν στην επίθεση. Προσφορά πόντων αλλά απουσία στα ρημπάουντ από Κοτσόβολη και Ρεκουνιώτη, φιλότιμη προσπάθεια στην άμυνα αλλά "τράκ" στην επίθεση από τον Βλασερό.
Κυριάκος , Καριώτης και Μπρεζάτης ξεχώρισαν από τα Μέθανα που είχαν 9 τρίποντα, αλλά για μια ακόμη φορά έδειξαν απροπόνητη ομάδα.
Τα δεκάλεπτα : 21-15, 17-22, 10-23, 15-14
Μέθανα : Λαζάρου, Κοντός 3, Καριώτης 18(1), Τουμπανιάρης Π. 4(1), Τουμπανιάρης Τ 8(2), Μπρεζάτης 10 (2), Κυριάκος 14(2), Ματιάτος 6 (1).
Οίαξ Ναυπλίου : Κατσούρης 4, Παπαχαραλάμπους, Παλλαντζάς 6(2), Βλασερός 2, Κοτσόβολης 38 (1), Χαϊδάς, Γιαννόπουλος, Γκάγκιτς 4, Κούτρης, Ρεκουνιώτης 16 (1), Τατούλης 4.
Εύκολο απόγευμα για Πετρόπουλο - Κουτσοδήμο.