23 Απρ 2009

Η μεταγραφική περίοδος άρχισε ανεπίσημα και στη γειτονιά μας. Πολλές φήμες ακούγονται και αρκετές μάλιστα έχουν να κάνουν με τον Οίακα. Παίκτες πάνε και έρχονται , ομάδες ... πήραν ήδη το πρωτάθλημα (!) της επόμενης χρονιάς και πάει λέγοντας.

Για να προλάβουμε κάποια πράγματα που λέγονται από εδώ και από εκεί έχουμε να πούμε τα εξής:

  • Ο Οίακας έχει κάνει ήδη το σχεδιασμό του για την επόμενη χρονιά, όποια κι αν είναι η κατηγορία στην οποία θα παίζει. Βασική παράμετρος αυτού του σχεδιασμού είναι η, όσο το δυνατόν, διατήρηση του κύριου κορμού της ομάδας της περυσινής χρονιάς. Και φυσικά προπονητής της ομάδας παραμένει ο Παναγιώτης Γκόλαντας που έχει και την ευθύνη αυτού του σχεδιασμού.
  • Δεύτερη βασική παράμετρος αυτού του σχεδιασμού θα είναι η προώθηση των νεαρών παικτών, που ήδη από πέρυσι πήραν εμπειρίες, στην πρώτη ομάδα σε πιο σταθερό επίπεδο. Πέντε τουλάχιστον έφηβοι θα προπονούνται από του χρόνου σε μόνιμη βάση με την αντρική ομάδα, θα στελεχώνουν τη δωδεκάδα και θα παίρνουν χρόνο συμμετοχής όποτε απαιτείται.
  • Τρίτος στόχος είναι η ενίσχυση της ομάδας, εφόσον απαιτείται και εφόσον αυτό είναι εφικτό, από παίκτες που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Αργολιδοκορινθίας. Οι παίκτες αυτοί έχουν εντοπισθεί και πολύ σύντομα θα κλείσουν. Βασικό κριτήριο για την απόκτηση τους, πέρα από την εντοπιότητα και τα προσόντα τους, θα είναι η υποχρεωτική παρουσία στις προπονήσεις της ομάδας καθ' όλη την εβδομάδα.
  • Τέλος είναι προφανές ότι στόχος της ομάδας , εφόσον θα αγωνίζεται στην Α1 ΕΣΚΑΚ, θα είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ενός πρωταθλήματος που ελπίζουμε του χρόνου να είναι πιο ανταγωνιστικό από το φετεινό και να μην κριθεί σε ένα παιχνίδι. Ευθύνη σε αυτό θα έχει φυσικά και η ΕΣΚΑΚ, η οποία πρέπει επιτέλους να θεσπίσει, όπως και όλες οι άλλες ενώσεις, playoff και playout, για όλες τις ομάδες που συμμετέχουν και να κάνει υποχρεωτική την παρουσία εφήβων τόσο στην δωδεκάδα , όσο και στην πεντάδα, όπως π.χ. συμβαίνει στην ΕΣΚΑΝΑ. Αν θέλουμε το μπάσκετ στην περιοχή μας να μην φυλλοροήσει και να μην γίνουμε ομάδες "μισθοφόρων" πρέπει να τολμήσουμε και να δώσουμε κίνητρο στα παιδιά.
Αυτά για αρχή. Θα επανέλθουμε συχνά στο άμεσο μέλλον.