30 Σεπ 2008

Iσως και ο τίτλος μόνο να φαντάζει σε κάποιους κάτι άγνωστο , σε άλλους ουτοπικό ή και αδιάφορο. Ελάχιστες είναι οι ομάδες ανά την Ελλάδα που διαθέτουν έμμισθο υπεύθυνο ακαδημιών για να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Για τις περισσότερες ομάδες οι ακαδημίες αποτελούν απλά ένα καλό ‘’εισόδημα’’. Στα πλαίσια αυτά προσλαμβάνουν προπονητές με όσο χαμηλότερο μισθό μπορούν ,οι οποίοι συνήθως είναι παίκτες τις ομάδας που πρέπει και αυτοί εύλογα να πάρουν κάποιο ‘’χαρτζιλίκι’’ , η εμπειρικούς προπονητες που δεν έχουν παρακολουθήσει ούτε καν σεμινάριο μπάσκετ.

Στη συνέχεια οι αθλητές στοιβάζονται σε τμήματα 20-25 ατόμων, με προπονήσεις 1 ώρας όπου και λόγω της κακής οργάνωσης της προπόνησης τα παιδιά περιμένουν πίσω από τεράστιες ουρές για να κάνουν ανά 10΄ ένα σούτ. Ελάχιστοι είναι οι προπονητές επίσης που από μόνοι τους κάνουν καλό προγραμματισμό, έρχονται με γραμμένες προπονήσεις, χρησιμοποιούν ποικιλία ασκήσεων κ.τ.λ

Αποτέλεσμα αυτού βέβαια είναι, παίκτες που προπονούνται 4-5 χρόνια σε ακαδημίες να μην ξέρουν ούτε καν να σουτάρουν σωστά και να έχουν μείνει στάσιμοι.Και μετά όλοι να αναρωτιούνται ,μα καλά τόσα χρόνια να μην ‘’έχουμε βγάλει ένα ταλέντο’’,λές και τα ταλέντα απλά ξεφυτρώνουν…σαν ένα είδος σπάνιου φυτού!

Τι είναι λοιπόν ο Υπεύθυνος Οργάνωσης Ακαδημιών, ποιος είναι ο ρόλος του και γιατί είναι απαραίτητος σε μία ομάδα;

Διαβάστε τη συνέχεια στην ιστοσελίδα του Μάριου Δεσποτάκη.