28 Σεπ 2008


Είχαμε πει εδώ και μέρες ότι το παιχνίδι δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, μια και οι δύο ομάδες είχαν εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή τους στην επόμενη φάση του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΚ. Όμως πάντα ένα παιχνίδι Οίακα - Νέου Σχολείου/ΓΕΑ, ακόμη και στην κατηγορία των παίδων, είναι πάντοτε ένα τοπικό ντέρμπυ. Ακόμη και όταν τα ... προγνωστικά της "πιάτσας" έλεγαν ότι θα ήταν ένα εύκολο μεσημέρι Κυριακής για την ομάδα του Νέου Σχολείου.

Οι πιτσιρικάδες μας φρόντισαν να διαψεύσουν τους πάντες και βέβαια , όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, το πανηγύρισαν δεόντως στα αποδυτήρια μετά τη λήξη του ματς.

Μπαίνοντας στο παιχνίδι με απίστευτη ψυχραιμία από την αρχή, παίζοντας καταπληκτική άμυνα πάνω στα ατού του Νέου Σχολείου και έχοντας εξαιρετική ευστοχία τόσο κοντά στο καλάθι όσο και από την περιφέρεια (έξι τρίποντα) οι παίδες του Οίακα πήραν από την αρχή κεφάλι στο σκορ και δεν το έχασαν σε καμιά στιγμή του παιχνιδιού, παρά μόνο σε δυο μεμονωμένες περιπτώσεις.

Έχοντας ηγέτη και πρώτο σκόρερ του παιχνιδιού τον αρχηγό Δημήτρη Παλλαντζά, αποκάλυψη το Θοδωρή Μπόζο που περιόρισε σημαντικά τον Παναγιώτη Μπιτινή, εκτελεστή από τα 6,25 τον Κατσαφούρο (τρία τρίποντα) και πολυ καλούς τους Γιαννιώτη (κυρίως αμυντικά), Φιλίνη, Χαϊδά και Γιαννόπουλο ο Οίακας έδειξε χαρακτήρα απέναντι σε μια ομάδα με θεωρητικά καλύτερο υλικό και μεγαλύτερο βάθος πάγκου, και έδωσε υποσχέσεις για μια καλύτερη πορεία στο μέλλον.

Το ξαναλέμε και για τους πλέον δύσπιστους : Στα τμήματα υποδομής του Οίακα γίνεται σωστή και συστηματική δουλειά και έτσι κάθε χρόνο μια καινούργια φουρνιά παιδιών έρχεται να πρωταγωνιστήσει στα αγωνιστικά τμήματα. Το σημαντικότερο όμως όλων είναι πως αυτά τα παιδιά είναι και φέτος μια πολύ καλή παρέα που αγαπάνε το μπάσκετ και παιζουν πρώτα για την ομάδα, και μετά για τον εαυτό τους! Το μέλλον τους ανήκει.

Θα πρέπει να τονίσουμε και την εξαιρετική διαιτησία του Φάνη Αντωνάκου που έδωσε ρεσιτάλ για το πως πρέπει να παίζει διαιτητής σε αγώνα παίδων, γιατί όχι απλά σφύριξε σωστά, αλλά συχνά πυκνά προειδοποιούσε και συμβούλευε τους μικρούς παίκτες και των δυο ομάδων για λανθασμένες κινήσεις που έκαναν στο γήπεδο! Κάποια σχόλια της εξέδρας που ακούστηκαν στο τέλος του παιχνιδιού περί ... "φιλικής διαιτησίας" μόνο φαιδρά μπορούν να χαρακτηριστούν για παιχνίδι παιδικού πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα : 18 -14, 14 -12, 9 -12, 12 -10

Οίακας : Χαϊδάς 8, Παλλαντζάς Δ. 18 (2), Φιλίνης 4, Γιαννιώτης 2, Γιαννόπουλος 1, Κατσαφούρος 11 (3), Μπόζος 9 (1)

Νέο Σχολείο/ΓΕΑ : Τοκατλίδης 6 (1), Σπανός 2, Τσάρος, Καζατζόγλου 5 (1) Προκοπίου 2, Αχριάνης 10, Κανέλης 2, Μπιτινής 15, Οικονόμου 6, Καραμέρος.
Categories: