20 Σεπ 2008

Το πρώτο φιλικό παιχνίδι της ανδρικής ομάδας του Οίακα την Παρασκευή το βράδυ στο κλειστό του Ναυπλίου μπορεί να έληξε νικηφόρα με 69-68 απέναντι στον Αργοναύτη, αλλά ήταν εμφανές ότι η ομάδα έχει μπροστά της πολύ δουλειά ακόμη.

Φανερά μουδιασμένοι οι παίκτες από την δυνατή μέχρι σήμερα προετοιμασία, ήταν στα 4/5 του αγώνα πίσω στο σκορ, και μόλις στο τέλος κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι, απέναντι σε μια εξαιρετικά σκληροτράχηλη ομάδα που έχει ήδη στα πόδια της τρία φιλικά με δυνατότερες ομάδες.

Κακές άμυνες, ελάχιστη συνεισφορά των ψηλών στο παιχνίδι, δυσκολία στην εφαρμογή των συστημάτων και αστοχία ήταν στοιχεία που φανηκαν στο παιχνίδι του Οίακα, δικαιολογούνται βέβαια ως ένα σημείο, μια και ήταν το πρώτο τεστ, αλλά πρέπει να διορθωθούν στη συνέχεια.

Ευχάριστα συμπεράσματα η επιβλητική παρουσία του Γιώργου Κωτσόβολη, πρώτου σκορερ και καλύτερου παίκτη του αγώνα, αλλά και η καλή εμφάνιση των Μανούχου και Γκάγκιτς. Πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό οι Καζάς και Κατσούρης, φιλότιμες αλλά όχι πάντα ολοκληρωμένες προσπάθειες από τους Κουτσόπετρα και Τατούλη.

Πρωτο τεστ λοιπόν κατ' αρχήν θετικό λόγω νίκης αλλά και εξαιρετικά χρήσιμο για να διορθωθεί ότι χρειάζεται. Και όλοι παραδέχτηκαν ότι αυτό πρέπει να γίνει και υποσχέθηκαν ότι θα γίνει στον 1,5 μήνα που απομένει μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος.