8 Νοε 2009


Όταν μια ομάδα, με υπεροχή σε ψηλούς,  βάζει 10 πόντους σε 20 λεπτά είναι δύσκολο να κερδίσει. Αυτό συνέβη χθες στην Κόρινθο και έτσι το αποτέλεσμα ήταν φυσιολογικό.
Ο Οίακας ξεκίνησε πολύ νωθρά το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο και βρέθηκε να χάνει ακόμη και 12 πόντους! Ο Σταυρόπουλος με 13 πόντους έκανε ... πάρτυ. Μέχρι εκεί όμως. Στο δεύτερο δεκάλεπτο στο γήπεδο μπήκε άλλη ομάδα! Ο Δελής κλείδωσε τον Σταυρόπουλο, οι Κοντός και Κοτσόβολης τον Ματιάτο, και ο Σχορτσανίτης τον Κρητικό! Στην επίθεση η μπάλλα πήγε μέσα στο καλάθι και Αλεξ και Ρεκουνιώτης κέρδισαν όλες τις μάχες. Κάπου εκεί πήρε μπροστά και ο Κοτσόβολης, ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια του Καζά σε άμυνα και επίθεση, που ήταν αλάνθαστος όσο έπαιξε. Αποτέλεσμα των δύο επόμενων δεκαλέπτων : 10-35!

Με την διαφορά να φτάνει και στους 25 πόντους, το τέταρτο δεκάλεπτο φαινόταν τυπική διαδικασία. Αλλαγές, μια χαλαρότητα από τον Οίακα και μια πίεση απο τους Κορίνθιους,άλλαξαν την εικόνα και έδωσαν ελπίδες στο γηπεδούχο για ανατροπή. Εκεί μίλησε η εμπειρία των Κατσούρη, Κοντού που κυκλοφόρησαν τη μπάλα και με μεγάλες επιθέσεις κράτησαν τη νίκη για τον Οίακα.

Καλύτερος παίκτης του Οίακα ο big Alex Σχορτσανίτης που έδειξε ένα μέρος των δυνατοτήτων του, παίζοντας με ψηλότερους αντιπάλους. Εξαιρετικοί αμυντικά οι Δελής και Ρεκουνιώτης, επαγγελματική κυκλοφορία απο Κατσούρη και Κοντό.

Από την Κόρινθο μακράν καλύτερος, αλλά χωρίς βοήθειες ο Σταυρόπουλος, απογοήτευση ο Ματιάτος που δεν βρήκε τα ελεύθερα σουτ, χωρίς σημαντική συμβολή οι ψηλοί.

Τα δεκάλεπτα : 21-12, 2-13, 8-22, 18-14

ΚΑΟΚ ( Βλάσσης-Ρουστέμης) : Λεβεντόπουλος 6, Σταματόπουλος, Ρεκλείτης 2, Καλαματιανός, Ζαλογιάννης 2, Μπρεζάτης, Μακρής 3, Σταυρόπουλος 19 (1), Κρητικός 8, Ματιάτος 9 (1).

Οίαξ Ναυπλίου (Γκόλαντας-Νενεκούμης) :  Κατσούρης 8 (1), Κοντός 3 (1), Μπακάλης, Κοτσόβολης 14 (1), Δελής 8, Καζάς 7, Ρεκουνιώτης 8, Τατούλης 2, Σχορτσανίτης 11.