1 Νοε 2009



"Το άγχος της πρεμιέρας" είπαν κάποιοι! Η αλήθεια είναι πως χθες το βράδυ ο Οίακας νίκησε μεν το Κρανίδι, δεν ικανοποίησε όμως με την γενικότερη εικόνα του τους πολλούς φίλους της ομάδας που ήρθαν στο γήπεδο του Ναυπλίου. Όταν στην κακή σου μέρα κερδίζεις με 20 πόντους, σημαινει πως έχεις δυνατότητες να παίξεις πολύ καλό μπάσκετ.

Ένα καλό και γρήγορο πρώτο δεκάλεπτο, που η διαφορά πήγε γρήγορα στους 10 πόντους και το σκορ έδειχνε ότι πάμε για ...κατοστάρα, διάδεχτηκε το απόλυτο μπλακ-αουτ για 7 ολόκληρα λεπτά που η ομάδα έμεινε χωρίς σκορ. Η κακή εικόνα συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο, σε σημείο τέτοιο που οι αντίπαλοι, σαφώς ανέτοιμοι και σχεδόν πεπεισμένοι από τα αποδυτήρια ότι θα συντριβούν, να πιστέψουν ότι μπορούν να χτυπήσουν το παιχνίδι και να ισοφαρίσουν το σκορ στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου. Κάπου εκεί οι παίκτες ξαναξύπνησαν και με μπροστάρηδες Κοτσόβολη και Σχορτσανίτη καθάρισαν εύκολα τελικά με 79-61.

Από τον Οίακα ξεχώρισαν ο Κοντός στο πρώτο ημίχρονο και οι Σχορτσανίτης και Κοτσόβολης στο δεύτερο. Κοντογιάννης , Καπόγιαννης και Προσίδης έδειξαν την εμπειρία τους από το Κρανίδι, που αν λυθεί, θα κάνει τις  ζημιές του κύρια στην έδρα του.

Τα δεκάλεπτα : 25-15, 12-14, 18-20, 24-12

Οίαξ Ναυπλίου (Γκόλαντας-Νενεκούμης) : Κατσούρης 3 (1), Λιακόπουλος 2, Κοντός 17 (4), Μπακάλης 3 (1), Κοτσόβολης 25 (1), Κατσαλούλης 4, Δελής 11 (1), Ρεκουνιώτης 6, Σχορτσανίτης 8.

Α.Ο. Κρανιδίου ( Παπαδημητρόπουλος) : Δαγρές, Γιαννακόπουλος 11, Καπόγιαννης 11 (2), Μητσας, Προσίλης 14 (4), Μέξης, Κοντογιάννης 25, Σαράντος, Κιρτάκης.

Υ.Γ. 1 : Προχθες γράφαμε για το θέμα της διαιτησίας και τη διαχείριση του αθρώπινου δυναμικού από την ΕΣΚΑΚ. Χθες βράδυ το παιχνίδι άρχισε με μισή ώρα καθυστέρηση, διότι το διαιτητικό δίδυμο σφύριζε πριν στην Ν.Κίο και έπαιξε παράταση, σε έναν αγώνα που την τελευταία στιγμή και χωρίς να ενημερωθεί κανείς άλλαξε ώρα έναρξης και έγινε δύο ώρες νωρίτερα. Καλό θα είναι η ΕΣΚΑΚ να αποφασίσει να δημιουργήσει τουλάχιστον μια ιστοσελίδα όπου θα ανακοινώνει έγκαιρα το πρόγραμμα , τις τυχόν αλλαγές ώρας έναρξης και τους διαιτητές, ώστε να μην βρισκόμαστε όλοι προ εκπλήξεων. Και σε αυτό είμαστε άμεσα διατεθειμένοι να βοηθήσουμε.