20 Μαρ 2009

Το ποσό των 6.000 € θα πάρει το Σωματείο μας για το 2009 από το Δήμο Ναυπλίου, ύστερα από χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οπωςδήποτε μια θετική κίνηση μετά από πολλά χρόνια. Η απόφαση προέκυψε ύστερα από αίτημα μας και συνδυάστηκε με αιτήματα και άλλων σωματείων. Οφείλουμε δε να πούμε πως, με βάση τα αιτήματα, η κατανομή κρίνεται δίκαιη.
Πρέπει όμως να επισημάνουμε μερικά πράγματα προς αποφυγή παραξηγήσεων:
  • η εν λόγω ενίσχυση δεν είναι χάρη του δήμου προς τα ερασιτεχνικά σωματεία, αλλά υποχρέωση του με βάση την κείμενη νομοθεσία, που επιβάλλει το 1,5% των τακτικών εσόδων του προϋπολογισμού κάθε χρόνο να αποδίδεται για τέτοιους σκοπούς. Και αυτό η δημοτική αρχή ξέχασε να το κάνει τα τελευταία 10 χρόνια. Κάλλιο αργά παρά ποτέ πάντως.
  • Μπορεί το ποσό που διατέθηκε χθες να κατανέμεται δίκαια μεταξύ των δικαιούχων, αλλά κανείς δεν ενημέρωσε, ποιο είναι το ύψος του προβλεπόμενου ποσού του 1,5% των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού. Και αν είναι μεγαλύτερο, που πάνε τα υπόλοιπα χρήματα?
  • Τέλος θα ήταν χρήσιμο να μαθαίναμε αν στο πρόσφατο παρελθόν δόθηκαν με άλλους έμμεσους , φανερούς η μη, τρόπους οικονομικές ενισχύσεις σε σωματεία και ποιες ήταν αυτές.

Αυτά προς το παρόν και ελπίζουμε η χθεσινή απόφαση να υλοποιηθεί σύντομα, μια και θα αποτελέσει μια σημαντική οικονομική ανάσα για όλα τα σωματεία.

ΣΠ