8 Μαρ 2009

Είναι μέχρις ενός σημείου λογικό οι παίκτες του Οίακα να μην βρίσκουν στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος ιδιαίτερα κίνητρα για καλό μπάσκετ, πόσο μάλλον όταν έχουν να αντιμετωπίσουν τον τελευταίο του πρωταθλήματος, και με χωρίς νίκη μέχρι το Σάββατο, Παλαίμωνα Κορίνθου. Αν σε αυτό προσθέσουμε τις απουσίες, και ειδικά αυτές της τελευταίας στιγμής (Γκάγκιτς και Λιακόπουλου), τότε γίνεται εύκολα κατανοητό γιατί φτάσαμε σε αυτό το σκορ, και μάλιστα ύστερα από παράταση.

Από την άλλη η ομάδα της Κορίνθου έπαιζε το τελευταίο της (μαθηματικά μόνο) χαρτί για παραμονή. Και μάλιστα στην προσπάθεια αυτή μας επιφύλασσε και μια έκπληξη, επιστρατεύοντας έναν παίκτη με τεράστια εμπειρία σε εθνικές κατηγορίες (και στην Α1), που ακόμη και στα 40 του αποτελεί φόβητρο μέσα στη ρακέτα!

Ο Οίακας ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό 11-0 το παιχνίδι με Κατσαλούλη και Ρεκουνιώτη να μπαίνουν στη ρακέτα χωρίς να φοβούνται τα μακριά χέρια του Πουρνάρα. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και στη συνέχεια, με τον Κοτσόβολη να δέχεται αλλεπάλληλα σταματήματα από τον ψηλό της Κορίνθου και τους υπόλοιπους να "σπάνε" τα στεφάνια από μακρινή απόσταση. Αποτέλεσμα ο Παλαίμωνας πήρε κεφάλι στο 10λεπτο με 18-17.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι πήγε πόντο πόντο μέχρι και την παράταση, με τις ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ, αλλά να μην μπορούν να ξεφύγουν πάνω από 8 πόντους. Το τελευταίο τρίλεπτο και ενώ ο Οίακας ήταν μπροστά, η μπάλα δεν έμπαινε στο καλάθι των γηπεδούχων με ...τίποτα. Και αυτό δεν το άφησε ατιμώρητο ο Ρουστέμης, ο οποίος έφερε το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί ο Παλαίμων προηγήθηκε με 4-0 και όλα έδειχναν ότι καθαρίζει το παιχνίδι, ενάμιση λεπτό πριν το τέλος. Εκεί όμως μίλησε η εμπειρία των παικτών του Οίακα. Ο Κοτσόβολης κλέβει την μπάλα και ο Κατσούρης στο αιφνιδιασμό παίρνει "γκολ-φαουλ"! Ο αρχηγός χάνει τη βολή, αλλά ο Κατσαλούλης παίρνει το ρημπάουντ και ισοφαρίζει. Σην επόμενη επίθεση οι γηπεδούχοι είναι άστοχοι και ο Ρεκουνιώτης που παίρνει το ρημπάουντ, δέχεται φάουλ, πάει στις βολές και ψύχραιμα βάζει και τις δύο. Τρίαντα δεύτερα πριν το τέλος οι γηπεδούχοι προσπαθούν ανεπιτυχώς να ισοφαρίσουν, οι παίκτες του Οίακα κρατάνε τη μπάλα και το παιχνίδι λήγει, στέλνοντας τον Παλαίμωνα οριστικά στην Α2.

Κορυφαίος του Οίακα, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ο Ρεκουνιώτης στο καλύτερο παιχνίδι του μέχρι σήμερα. Τον ακολούθησαν Κατσούρης και Κατσαλούλης! Βοήθησαν με την εμπειρία τους, όταν έπρεπε, Παπαχαραλάμπους, Κοτσόβολης και Τατούλης και με τον ενθουσιασμό του και την πιεστική άμυνα ο Παλλαντζάς. Ο Πουρνάρας βοήθησε αμυντικά, αλλά καθόλου επιθετικά τον Παλαίμωνα που είχε σε καλή μέρα και τους Λεβεντόπουλο, Ρεκλείτη και Ρουστέμη.

Τα δεκάλεπτα : 18-17, 9-18, 16-14, 13-7 και παρ. 4-6

Παλαίμων Κορίνθου : Λεβεντόπουλος 22 (3), Γκούτσης, Ρεκλείτης 13, Ρουστέμης 16 (2), Τριαντάφυλλος 2, Νικολανος 2, Καλαματιανός, Φλέσσας, Κουρούπης, Πουρνάρας 5, Σταματόπουλος.

Οίαξ Ναυπλίου : Κατσούρης 15 (1), Παπαχαραλάμπους, Παλλαντζάς, Κοτσόβολης 14 (1), Κατσαλούλης 14, Ρεκουνιώτης 19 (1), Τατούλης.

Καλή η διαιτησία των Κουτσοδήμου - Σταματόπουλου που άφησαν το παιχνίδι να παιχτεί (έστω και στα όρια συχνά του φάουλ) και έτσι αυτό ήταν συναρπαστικό μέχρι το τέλος.

1 σχόλια:

IN-DECO είπε...

Με αφορμή την ψηφοφορία για τον πολυτιμότερο παίκτη της ομάδας μας, θα ήθελα στον αγώνα του Σαββάτου να καλέσω και τους 96, που έχουν ψηφίσει μέχρι αυτήν την στιγμή,προκειμένου να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις - ιδέες για την ομάδα μας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει να γνωρίσουμε και τους 60 ψηφοφόρους (μέχρι αυτή τη στιγμή) του μακράν πρώτου της ψηφοφορίας Γ. Κοτσόβολη...