30 Μαρ 2009

Άγνωστη λέξη ήταν η λέξη "άμυνα" το Σάββατο το απόγευμα στο κλειστό ου ΔΑΚΝ. Άγνωστη για όλους εκτός από έναν, τον Δ.Παλλαντζά, που φρόντισε με την παρουσία του και την αγωνιστική του πειθαρχία σε αυτό που του ζητούσε ο προπονητής του, να καταστεί ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα με την Κορωνίδα Λυγουριού.

Ο "μικρός" του Οίακα κλήθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο και από τη μέση του τρίτου μέχρι το τέλος να μαρκάρει το "πολυβόλο" του Λυγουριού Προσελέντη. Την πρώτη φορά περιόρισε αρκετά την δραστηριότητα του, φορτώθηκε όμως γρήγορα με 4 φάουλ. Τη δεύτερη φορά όμως που ο Γκόλαντας τον έριξε στο παιχνίδι με την εντολή "να μην πάρει μπάλα" , και παρόλα τα 4 φάουλ, αφόπλισε στην κυριολεξία τον γκάρντ της Κορωνίδας ο οποίος μέχρι εκείνη την ώρα είχε βάλει 20 πόντους. Αποτέλεσμα ? 1 στα 6 τρίποντα και δύο βολές ήταν η συμμετοχή του Προσελέντη στο παιχνίδι! Ο "μικρός" του πήρε ακόμη ένα επιθετικό φάουλ και τρεις φορές του έκλεψε την μπάλα! Και δεν σταμάτησε εκεί! Σε μια από τις τελευταίες επιθέσεις και ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο, ευστόχησε και σε ένα τρίποντο και ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι.

Κατά τα λοιπά το παιχνίδι ήταν η αποθέωση του επιθετικού μπάσκετ. Όλα έμπαιναν, κανείς από καμιά ομάδα δεν είχε όρεξη για άμυνα και το ότι το σκορ σταμάτησε στο 95-90 (ημίχρονο 51-47) είναι καθαρά σύμπτωση. Στο τέλος μέτρησε για μια ακόμη φορά η εμπειρία - και βέβαια το πείσμα του "μικρού" - των Κατσούρη, Κοτσόβολη και Ρεκουνιώτη που δεν αστόχησαν όταν η μπάλα "εκαιγε" . Από την Κορωνίδα έλαμψε και ο δικός τους "μικρός" Μάριος Βαρβεράκης, και μαζί με τον Δ.Παλλαντζά έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους τους υπεύθυνους να δώσουν περισσότερα κίνητρα για τη συμμετοχή νεαρών παικτών στο πρωτάθλημα.

Απαρατήρητοι πέρασαν - και αυτό ήταν καλό - οι διαιτητές Κουτσοδήμος και Καραλής.

Τα δεκάλεπτα : 25-21, 26-26, 18-26, 26-17

Οίαξ Ναυπλίου : Κατσούρης 16 (3), Παπαχαραλάμπους 3 (1), Παλλαντζάς Δ. 4 (1), Κοτσόβολης 36 (1), Κατσαλούλης 12 (1), Γκάγκιτς 3, Ρεκουνιώτης 17 (1), Τατούλης 4.

Κορωνίς Λυγουριού : Πλιαχτούρας 19 (2), Λιακόπουλος 2, Πραμαγγιούλης 3 (1), Προσελέντης 24 (2), Πετρης 2, Βαρβεράκης 21 (3), Παπαϊωάννου 19.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια στην Κορωνιδα...!Εκαναν απιστευτο παιχνιδι!!Και φυσικα για ακομα μια φορα ξεχωρισε ο ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΡΒΕΡΑΚΗΣ!!!!!!!