5 Φεβ 2009

Μόλις πριν λίγο δεχτήκαμε ένα σχόλιο το οποίο έλεγε τα εξής :

" Συγχαρητήρια, προς τον διαχειριστή του site για την αντικειμενικότητά του στο σχολιασμό του παιχνιδιού με τον Α.Σ. ΤΗΡΩΝ. Αγαπητέ φίλε ή φίλη, άνθρωποι σαν και σας, προάγουν το άθλημα που αγαπάμε και υπηρετούμε τόσα χρόνια...

Απο το Δ.Σ. του ΤΗΡΩΝΑ."
Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος μας συγχαίρει για την αντικειμενικότητα της ιστοσελίδας μας. Δεν το κάνουμε άλλωστε για να δεχόμαστε συγχαρητήρια, αλλά γιατί αυτό είναι το σωστό. Ότι δημοσιεύουμε, προσπαθούμε πάντοτε να το τεκμηριώνουμε με στοιχεία. Ειδικά στο θέμα των αγώνων του ανδρικού πρωταθλήματος προσπαθούμε πάντοτε, και μέσα από βίντεο, να δίνουμε την πραγματική εικόνα του κάθε παιχνιδιού. Δεν κρύβουμε τίποτα για την ομάδα μας, τα στατιστικά είναι στη διάθεση όλων και πιστεύουμε πως σιγά σιγά έτσι πρέπει να κάνουν όλες οι ομάδες. Μέχρι σήμερα ακολούθησαν το παράδειγμα μας ο Ποσειδώνας Λουτρακίου και ο Διαγόρας Βέλου. Ελπίζουμε στο μέλλον να ακολουθήσουν και άλλοι και ακόμη και η ΕΣΚΑΚ να δημιουργήσει τη δική της ιστοσελίδα και να δίνει πληροφόρηση σε όλες τις ομάδες και στον τύπο. Σε αυτή την κατεύθυνση είμαστε στη διάθεση της Ένωσης να βοηθήσουμε όπου χρειαστεί. Το διαδίκτυο είναι μια πύλη ενημέρωσης προς ένα κοινό πολύ μεγαλύτερο από τα όρια της Αργολιδοκορινθίας και μόνο καλό μπορεί να προσφέρει τόσο στην Ένωση όσο και στις ομάδες.

Ας επιστρέψουμε όμως στο σχόλιο του ανωνύμου που ισχυρίζεται, και δεν έχουμε κανένα λόγο να μην τον πιστέψουμε, ότι εκπροσωπεί το ΔΣ του Τήρωνα. Χθες λοιπόν, κατά τη διάρκεια της ΓΣ της ΕΣΚΑΚ, λάβαμε γνώση για ένα δημοσίευμα - "ανακοίνωση του ΔΣ του Τήρωνα προς το φίλαθλο κοινό της Κορινθίας " - στον τοπικό τύπο της Κορινθίας πριν τον αγώνα του περασμένου Σαββάτου. Σε αυτό το δημοσίευμα , όπως όλοι μπορείτε να διαβάσετε παραπάνω (κάνοντας κλικ στην εικόνα), ούτε λίγο ούτε πολύ οι διοικούντες του Τήρωνα ισχυρίζονται, εμμέσως πλην σαφώς, ότι Ένωση και διαιτητές "ορέγονται" να βγάλουν τον Οίακα πρωταθλητή και τον Τήρωνα "υποχρεωτικά δεύτερο"!

Τα επιχειρήματα που αναφέρονται σε αυτή την ανακοίνωση εκτός από προκλητικά και αστήριχτα, διαπιστώνουμε εκ των υστέρων ότι έθεταν σε σοβαρό κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα του Σαββάτου! Αναρωτιόμαστε, αν το αποτέλεσμα του αγώνα του Σαββάτου δεν ήταν αυτό που προέκυψε, αλλά νίκη του Οίακα, θα μας έδινε σήμερα συγχαρητήρια για την αντικειμενικότητα μας ο εκπρόσωπος του ΔΣ του Τήρωνα? Η μήπως θα υλοποιούσαν τις τηλεφωνικές απειλές τους ότι "θα κλειδώσουμε το γήπεδο και δεν θα φύγει κανένας σας"? Απειλές στις οποίες δεν δώσαμε συνέχεια για να μην συμβάλλουμε στην επιχειρούμενη αύξηση της έντασης.

Ενημερωθήκαμε επίσης χθες ότι το ΔΣ του Τήρωνα ζήτησε με έγγραφο του πριν τον αγώνα από την ΕΣΚΑΚ την εξαίρεση συγκεκριμένων διαιτητών από όλους τους υπόλοιπους αγώνες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Ο δε προπονητής (!!) της ομάδας τηλεφώνησε προσωπικά στον Πρόεδρο της ΕΣΚΑΚ και ζήτησε προκλητικά την εξαίρεση αυτών των διαιτητών!

Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση του ΔΣ και η ενέργεια του προπονητή του Τήρωνα θίγουν ανεπανόρθωτα το κύρος τόσο της ΕΣΚΑΚ όσο και του Συνδέσμου Διαιτητών, αλλά και όλων των σωματείων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα! Είναι επιβεβλημένο η συγκεκριμένη στάση του ΔΣ του Τήρωνα να καταδικαστεί έμπρακτα και δημόσια από όλους και κύρια από την Ένωση και τους Διαιτητές.

Όσο για τη δική μας θέση, αυτή είναι η εξής: Το πρωτάθλημα έχει 9 αγωνιστικές ακόμη και τίποτα δεν θα μπορούσε να κριθεί από ένα και μόνο αγώνα. Εμείς θα το παλέψουμε μέχρι το τέλος, ξέροντας βέβαια ότι πλέον δεν είναι στο χέρι μας! Είμαστε όμως οι τελευταίοι που θα ζητήσουμε την εύννοια του οποιουδήποτε για αυτό! Στο μεταξύ μας αγώνα ο Τήρωνας απέδειξε μέσα στο γήπεδο ότι είναι μεγάλη ομάδα και αυτό εμείς θα ήταν αστείο να μην το παραδεχτούμε (γιαυτό και σήμερα δεχόμαστε συγχαρητήρια). Όμως μεγάλη ομάδα δεν πρέπει να είσαι μόνο μέσα στο γήπεδο αλλά και εκτός αυτού και σε όλες τις δραστηριότητες σου σαν σωματείο. Και τέτοιες συμπεριφορές του ΔΣ και προπάντων του προπονητή του Τήρωνα, λυπούμαστε που το λέμε, είναι συμπεριφορές ομαδούλας!

Ευχόμαστε στο Τηρωνα να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αν το αξίζει, και να εκπροσωπήσει επάξια την ένωση μας του χρόνου στη Γ' Εθνική κατηγορία. Μέχρι τότε όμως ας σεβαστεί και όλα τα υπόλοιπα σωματεία του πρωταθλήματος που το παλεύουν με τα λίγα μέσα που διαθέτουν, ας σεβαστεί τους διαιτητές, που αν και ελάχιστοι, βγάζουν σε πέρας ένα δύσκολο πρωτάθλημα, ας σεβαστεί την Ένωση, που μέσα σε αντίξοες συνθήκες και με μηδαμινή επιχορήγηση από την πολιτεία, προσπαθεί για το καλό του μπάσκετ στην περιοχή μας.

Αντί λοιπόν για συγχαρητήρια προς εμάς για τη δική μας αντικειμενικότητα, ας φροντίσουν για τη δική τους, ανακαλώντας αυτή την απαράδεκτη ανακοίνωση και την αίτηση εξαίρεσης διαιτητών (άσχετα αν γίνεται η όχι δεκτή από την ΕΣΚΑΚ) και ζητώντας δημόσια συγγνώμη από όλους τους θιγόμενους!

ΣΠ

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και τα "παλικαράκια" της περιοχής μας που ψηφίζουν δαγκωτό "τήρωνας" για το πρωτάθλημα, όπως ψήφιζαν πριν Κοκκώνι, ας σταματήσουν να εκτίθενται δημόσια, γιατί έρχονται δύσκολοι καιροί ! Και σύντομα μάλιστα! Πιο σύντομα και από ότι φαντάζονται!