7 Φεβ 2009


Ο Οίακας νίκησε απόψε τον πάντα μαχητικό Διαγόρα Βέλου και διατηρεί τη δεύτερη θέση στο βαθμολογικό πίνακα. Μια νίκη που, όπως δείχνει και το σκορ, δεν ήταν καθόλου εύκολη, απέναντι σε μια ομάδα που δεν παρατάει ποτέ αγώνα! Οι απουσίες Καζά και Κατσαλούλη, η μη ετοιμότητα παικτών που ήταν άρρωστοι και απροπόνητοι όλη τη εβδομάδα και η κακή ψυχολογία, μετά την ήττα στο Λουτράκι, έκαναν το παιχνίδι θρίλερ στο τελευταίο πεντάλεπτο. Εκεί μίλησε η εμπειρία που ήταν με τη πλευρά του Οίακα.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με μια γρήγορη διαφορά 14 πόντων για τον Οίακα στο πρώτο δεκάλεπτο. Κάπου εκεί οι παίκτες πάτησαν αδικαιολόγητα φρένο και στα επόμενα δυο δεκάλεπτα απλά διατηρούσαν τη διαφορά, πιστεύοντας πως το παιχνίδι τέλειωσε. Καλές άμυνες πάνω κυρίως στον Δεληγιάννη και αποτελεσματικότητα στην επίθεση από Κατσούρη και Κοτσόβολη.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε στο ίδιο μοτίβο, όταν ξαφνικά ο Κοτσόβολης αποχώρησε με θλάση και ο Χριστοδούλου του Διαγόρα με 5 φάουλ! Εκεί ξαφνικά το παιχνίδι έγινε πολύ σκληρό, κύρια απο την πλευρά του Διαγόρα, πράγμα το οποίο ανέχτηκαν μέχρι ένα βαθμό οι διαιτητές και προσπάθησαν με μια τεχνική ποινή εκατέρωθεν να ηρεμήσουν τα "πνεύματα". Ο Διαγόρας πίεσε με κοντό σχήμα, αλλά Ρεκουνιώτης, Τατούλης και Κατσούρης ήταν εύστοχοι στις βολές. Εύλογα ο Διαγόρας είχε βιαστικές επιλογές και ...η καρδιά μας έμεινε στη θέση της μέχρι το τέλος!

Κορυφαίος του Οίακα ο Τάκης Τατούλης, που ελλείψει Καζά και Κατσαλούλη έδωσε σκληρές μάχες κάτω από τα δύο καλάθια, κερδίζοντας τις περισσότερες. Τον ακολούθησε σε απόδοση ο Κατσούρης που επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, ενώ καλός στην άμυνα, εύστοχος στις βολές, αλλά με λάθος επιθετικές επιλογές ήταν ο Ρεκουνιώτης. Κάτω από τα συνήθη στάνταρτ τους οι Κοτσόβολης, Λιακόπουλος, ενώ βοήθησαν όταν χρειάστηκε οι έφηβοι Γκάγκιτς και Μούγιος.
Από τον Διαγόρα κορυφαίοι οι Μακρής και Πανούσης, ενώ δεν βοήθησαν όσο συνήθως οι Δεληγιάννης και Χριστοδούλου, φάνηκε δε η απουσία του Αδάμ!

Τα δεκάλεπτα : 25-11, 13-15, 17-19,19-25

Οίαξ Ναυπλίου : Κατσούρης 18 (2), Παπαχαραλάμπους 5, Μπακάλης, Κοτσόβολης 22(2), Κουτσόπετρας, Λιακόπουλος 4, Γκάγκιτς 2, Μούγιος, Ρεκουνιώτης 14, Τατούλης 9.

Διαγόρας Βέλου : Μακρής 23, Τριανταφύλλου, Μουτάφης 2, Δεληγιάννης 8 (2), Τσικουδής, Παπαδόπουλος, Χριστοδούλου 8, Πανούσης 25 (2), Βρακας 3 (1)

Με λάθη η διαιτησία των Πετρόπουλου - Αντωνάκου. Ανέχτηκαν το σκληρό παιχνίδι , αν και σφύριξαν συνολικά 52 φάουλ. Έχασαν κάποιες άλλες φάσεις που παραλίγο να έκριναν το αποτέλεσμα. Ήταν περισσότερο από εμφανής η κούραση τους από τα τρία συνεχόμενα παιχνίδια (και τα τρία ντέρμου) που κληθηκαν να διαιτητεύσουν από τις 12.οο το μεσημέρι μέχρι τις 10.00 το βράδυ!

Να προσθέσουμε τέλος ότι ο αγώνας άρχισε με 1 ώρα καθυστέρηση (!!) λόγω του ...καλού προγραμματισμού του ΔΑΚΝ που φροντίζει , κατά δήλωση της κ. Προέδρου, να "προηγούνται οι αγώνες του Οίακα έναντι άλλων πρωταθλημάτων"!