14 Φεβ 2009

Ο Οίακας έσπασε σήμερα το αήττητο του Άρατου στο Κιάτο, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Σε αυτό το δύσκολο και παγωμένο σήμερα γήπεδο που όλες οι καλές ομάδες έχασαν μέχρι σήμερα, ο Οίακας, παρά τις απουσίες των Καζά, Μπακάλη και ουσιαστικά και Κοτσόβολη που έπαιζε τραυματίας, χρειάστηκε μόλις ένα δεκάλεπτο για να καθαρίσει το παιχνίδι.
Το πρώτο δεκάλεπτο ανήκε αποκλειστικά στον Άρατο, που πίεσε και έβγαλε εύκολα καλάθια, ενώ οι παίκτες του Οίακα έψαχναν τα πατήματα τους στο γλιστερό πλαστικό τερέν. Έτσι το σκορ έκλεισε 18-10. Μέχρι εκεί όμως, γιατί στο δεύτερο Κοτσόβολης Παπαχαραλάμπους και Λιακόπουλος πήραν μπρος και έφεραν το παιχνίδι στον πόντο στο ημίχρονο.
Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το καθοριστικό του αγώνα. Ο Οίακας έπιασε εκπληκτική απόδοση, με τον Λιακόπουλο να κλέβει μπάλες, τον Ρεκουνιώτη να κυριαρχεί στα καλάθια και τους Κατσαλούλη, Κατσούρη να εκτελούν και όλη την ομάδα να παίζει εκπληκτική άμυνα. Αποτέλεσμα δεκαλέπτου 14-31! Και κάπου εκεί τέλειωσε το ματς. H τέταρτη περίοδος ήταν τυπική διαδικασία, η διαφορά ανέβηκε και στους 26 πόντους και ο Γκόλαντας έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους μικρούς.
Κορυφαίος του Οίακα ο Γιάννης Ρεκουνιώτης στο καλύτερο παιχνίδι του φέτος. Τον ακολούθησε ο Λιακόπουλος , εφιάλτης για τους περιφερειακούς των αντιπάλων, Κατσούρης και Παπαχαραλάμπους καθοδήγησαν ήρεμα την ομάδα και πέτυχαν καθοριστικά καλάθια, θετικός μετά από 2 βδομάδες αποχής ο Κατσαλούλης, φιλότιμη προσπάθεια από τον Κοτσόβολη. Βάπτισμα του πυρός φέτος για τον πιτσιρικά Παναγιώτη Χαϊδά. Χρήστος Ζαρής και Μπάρτζης προσπάθησαν από τον Άρατο.
Τα δεκάλεπτα : 18-10, 10-17, 14-31, 16-18
Άρατος Κιάτου : Μπαμπλης 2 , Ζαρρης Χρ. 19 (2), Λέτσιος 2, Κολαξίδης, Δουβής 4, Ματσανιώτης 2, Μουζουλας 5 (1), Ζαρρης Στ. 5, Μπαρτζης 11, Σημαιοφορίδης 8, Δαμας
Οίαξ Ναυπλίου : Κατσούρης 8, Παπαχαραλάμπους 9 (3), Κουτσόπετρας, Βλασερός, Κοτσόβολης 12, Κατσαλούλης 16, Λιακόπουλος 6, Γκάγκιτς 2, Παλλαντζάς 1, Ρεκουνιώτης 18, Χαϊδάς Π. , Τατούλης 4.
Χωρίς σημαντικά λάθη η διαιτησία Καραλή - Τρίγκα.