21 Σεπ 2009


Ένα πολύ χρήσιμο διήμερο πέρασε η αποστολή του Οίακα στην Σπάρτη, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Τα δύο πρώτα δυνατά τεστ, άφησαν ικανοποιημένο τον Παναγιώτη Γκόλαντα που είδε να βγαίνουν πράγματα στο παρκέ, απέναντι σε μια ομάδα που σε 20 μέρες παίζει στο πρωτάθλημα της Γ Έθνικής.

Βασικό θετικό συμπέρασμα η πολύ καλή άμυνα και στους δυο αγώνες, που άφησε τον Σπαρτιατικό στους 56 πόντους στο πρώτο και στους 61 στο δεύτερο παιχνίδι αντίστοιχα. Στην επίθεση, φάνηκαν κάποιοι αυτοματισμοί, χωρίς όμως διάρκεια, πράγμα αναμενόμενο μια και μιλάμε για πρώτα φιλικά, χρειάζεται όμως ακόμη δουλειά. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν 5 νέοι παίκτες, οι οποίοι χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Το πρώτο δείγμα πάντως ήταν αρκετά ελπιδοφόρο και αποτελεί συνέχεια του πολύ καλού κλίματος που υπήρξε και στην προετοιμασία.

Στο πρώτο αγώνα του Σαββάτου αγωνίστηκαν οι άνδρες πλήρεις και το σκορ έκλεισε στο 56-55 υπέρ της ομάδας της Σπάρτης από μια άστοχη βολή του Δελή σε νεκρό χρόνο! Ο Οίακας ήταν σε όλο το παιχνίδι μπροστά στο σκορ, έφτασε τη διαφορά μέχρι και τους 10 πόντους υπέρ του, και μόνο στο τέλος, λίγο με τις αλλαγές, λίγο με κάτι φαλτσοσφυρίγματα των διαιτητών και λίγο με την αναμενόμενη κούραση, έχασε το παιχνίδι στις λεπτομέρειες. Ξεχώρισαν από τον Οίακα οι Κοντός, Κατσούρης, Λιακόπουλος, Δελής και Σχορτσανίτης, ενώ έπαιξαν και οι 13 διαθέσιμοι παίκτες.

Στον δεύτερο αγώνα και απέναντι στον πλήρη πάλι Σπαρτιατικό, ο Οίακας κατέβηκε με 5 εφήβους στη σύνθεση του. Η έλλειψη των βασικών πλεημέηκερ είχε σαν αποτέλεσμα δυσκολίες στην ανάπτυξη και ένα κακό πρώτο δεκάλεπτο που το σκορ έκλεισε 24-9 υπέρ της Σπάρτης. Η είσοδος όμως των εφήβων, κύρια του Παλλαντζά στην καθοδήγηση της ομάδας, στα επόμενα τρία δεκάλεπτα ισορρόπησε το παιχνίδι! Η άμυνα παρέμεινε το ίδιο καλή όπως και στον πρώτο αγώνα, δεν ήταν όμως εύκολο να καλυφθεί η διαφορά των 17 πόντων που έκλεισε το ημιχρονο  (34-17) και απλά αυτή παρέμεινε στα ίδια επίπεδα σε όλο το δεύτερο (61-45).  Ο Θανάσης Κοντός ήταν για μια ακόμη φορά ο κορυφαίος από τον Οίακα, Δελής , Παλλαντζάς, Ρεκουνιώτης και Κοτσόβολης προσπάθησαν.

Άψογη η φιλοξενία των Σπαρτιατών! Τους ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε ολόψυχα καλή χρονιά στη Γ' εθνική κατηγορία.