27 Σεπ 2009

Η διαφορά (η οποία έφτασε και στους 32 πόντους) μπορεί να δημιουργεί την εντύπωση ότι το παιχνίδι ήταν εύκολο και ότι ο Διαγόρας δεν το πάλεψε, αλλά δεν ήταν έτσι απόψε στο Βέλο. Απέναντι σε μια ομάδα πού πέρυσι μας δυσκόλεψε αφάνταστα και στα δυο παιχνίδια, ενισχυμένη με τρεις έμπειρους παίκτες και με μόνη απουσία τον τραυματία Δεληγιάννη, μια ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ και παίζει με τον ίδιο φρενήρη ρυθμό 40 λεπτά, ο Οίακας έδειξε για μια ακόμη φορά σοβαρότητα και τώρα και αποτελεσματικότητα.

Άμυνα για σεμινάριο για τρία δεκάλεπτα (9-21 στο 10', 20-41 στο ημίχρονο, 32 -62 στο 30'), Αλεξ στην αρχή, Δελής , Κοντός και Κοτσόβολης στη συνέχεια να πυροβολούν κατά βούληση από τις ασιστ Κατσούρη και κυρίως Λιακόπουλου. Βαρβεράκης, Γκάγκιτς, Ρεκουνιώτης και  Κατσαλούλης στον ίδιο ρυθμό με τους υπόλοιπους, Μπακάλης με 2 στα2 τρίποντα και δυο κλεψίματα. Η αναμενόμενη διαφορά σε σχέση με τη Σπάρτη ήταν ότι σήμερα βγήκαν και πράγματα στην επίθεση, αν και υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης. Μεγάλο όπλο όμως αυτής της ομάδας παραμένει η πιεστική άμυνα, άμυνα που μπορούν να παίξουν και οι 12 παίκτες. Χαρακτηριστικό του πλουραλισμού ήταν πως σκόραραν  - με πρώτους τους Κοτσόβολη και Κοντό - οι 12 από τους 13 παίκτες που έπαιξαν!

Το Βέλο παραμένει μια εξαιρετική ομάδα, ίσως περισσότερο σκληροτράχηλη από πέρυσι, που θα δυσκολέψει πάλι αρκετούς, κύρια στην έδρα της. Ευχαριστούμε το Διαγόρα για τη φιλοξενία.

Η δουλειά συνεχίζεται και στον ένα μήνα που απομένει μέχρι την αφετηρία του πρωταθλήματος, έχουν ακόμη πολλά να γίνουν. Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης σε όλους του τομείς και σίγουρα αυτό θα είναι το μέλημα του Π. Γκόλαντα και των παικτών.