7 Δεκ 2008

Όταν τις δύο πρώτες αγωνιστικές παίζεις δύο ντέρμπυ, το ένα, το δυσκολότερο, εκτός έδρας, και τα κερδίζεις, σημαίνει ότι έχεις δυνατότητες να πας ψηλά. Όταν στις δύο από τις τρεις επόμενες αγωνιστικές χάνεις από δύο θεωρητικά υποδεέστερες ομάδες, σχεδόν με τα χέρια κατεβασμένα, σημαίνει ότι δεν έχεις πιστέψει ότι έχεις τις δυνατότητες να πας ψηλά! Σημαίνει με απλά λόγια ότι δεν είσαι ομάδα.
Κάτι σαν ...Παναθηναϊκός λοιπόν ο Οίακας, έπαιξε ένα μόλις δεκάλεπτο στη Ν.Κίο και νόμισε ότι "καθάρισε" το παιχνίδι. Τα φώτα έσβησαν από βλάβη της ΔΕΗ στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, με τον Οίακα να προηγείται εύκολα με 7 πόντους. Δυστυχώς οι παίκτες έμειναν στο ...σκοτάδι απο εκεί και πέρα. Πλήρης κυριαρχία του Αργοναύτη στα ρημπάουντ - χωρίς ψηλό στην ουσία μάλιστα - και αμυντικά και επιθετικά, αργές επιθέσεις απέναντι σε μια κατα τεκμήριο αργή ομάδα, απίστευτη αστοχία για μια ακόμη φορά στις βολές (14 στις 24), νεύρα και απείθαρχο παιχνίδι. Τα βασικά ατού της ομάδας δεν πάτησαν ουσιαστικά ποτέ στον αγωνιστικό χώρο και έμεινε ο Αδριανός Κατσούρης να παλεύει μόνος του, αλλά μάταια αφού κανείς άλλος δεν ακολουθούσε. Το παιχνίδι γύρισε, ο Αργοναύτης προηγήθηκε στο ημίχρονο με 1 πόντο και λίγο πριν το τέλος του αγώνα ακόμη και με 11.
Παρόλα αυτά και επειδή και ο ίδιος ο Αργοναύτης μάλλον δεν πίστευε ότι μπορεί να κερδίσει το ματς, μια "αναλαμπή" του τελευταίου τριλέπτου, αλλά και μια άστοχη βολή του Νενεκούμη, πήγε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί, στην διαδικασία της ρουλέτας, όλα τα πονταρίσματα μας ήταν πάλι λάθος. Τρείς άστοχες βολές, βεβιασμένα τρίποντα και ένα χαμένο λαίυ απ σε μηδέν σχεδόν χρόνο, έφεραν το φυσιολογικό αποτέλεσμα.
Οι "Κιώτες" έπαιξαν ένα έξυπνο παιχνίδι στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους. Ομάδα σκληροτράχηλη που δεν σκοράρει πολύ αλλά δεν τα παρατάει ποτέ και αμύνεται λυσσασμένα πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Πέντε παίκτες από τους 8 που έπαιξαν σκόραραν διψήφιο αριθμό πόντων. Ξεχώρισαν οι Μωραίτης και Παπαμιχαλόπουλος.
Θα ήταν αστείο να ξεχωρίσουμε διακριθέντα από την ομάδα μας, όχι γιατί κανείς δεν προσπάθησε, αλλά διότι η συνολική εικόνα της ομάδας, συμπεριλαμβανομένου του συνόλου του πάγκου ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Όλοι, από τον προπονητή μέχρι τον τελευταίο του πάγκου, δείχνουν να έχουν παρεξηγήσει το ρόλο του καθενός στην ομάδα. Όλοι δείχνουν να μπαίνουν σε κάθε παιχνίδι με το ... "μαχαίρι στο λαιμό" να αποδείξουν κάτι για τον εαυτό τους, αγνοώντας το σύνολο και το αποτέλεσμα. Όλοι λησμονούν πως η κακή μέρα κάποιου μπορεί να υπάρξει, αλλά η ομάδα έχει τέτοιο υλικό, που "για πλάκα" πρέπει και μπορεί και στην κακή μέρα κάποιων ατού να κερδίζει έστω και με "μισό-μηδέν" οποιονδήποτε αντίπαλο.
Επειδή λοιπόν τα ψέμματα τελείωσαν και δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια άλλης απώλειας, επειδή φυσικά το πρωτάθλημα έχει πολύ μέλλον ακόμη και τίποτα απολύτως δεν κρίθηκε και επειδή τέλος είναι δεδομένο πως η διοίκηση θα προχωρήσει στο δρόμο που έχει χαράξει από την αρχή της περιόδου, στηριζόμενη στο υπάρχον δυναμικό, το οποίο πιστεύει ότι έχει μεγάλες δυνατότητες και θα κάνει άμεσα εκείνες τις διορθωτικές κινήσεις που θα εξασφαλίσουν αυτή την ανοδική πορεία στο μέλλον, ήρθε η ώρα ο καθένας ατομικά και όλοι μαζί να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Τα δεκάλεπτα : 11-18, 18-10, 18-17, 14-16, 12-10
Αργοναύτης Ν.Κίου : Χατζηαντωνάκης 13 (2), Νενεκούμης 11 (1), Μωραϊτης 14 (1), Κουγιας, Παπαμιχαλόπουλος 16, Θωμόπουλος 7 (1), Μιχαλόπουλος 10, Παπακωνσταντίνου 2.
Οίαξ Ναυπλίου : Κατσούρης 14 (2), Κουτσόπετρας 5, Μπακάλης, Κοτσόβολης 23, Κατσαλούλης 10, Λιακόπουλος 7, Γκάγκιτς, Ρεκουνιώτης 12 (1), Τατούλης.
Όταν δεν παίζεις καλά και χάνεις, δεν είναι πρέπον μιλάς για τη διαιτησία. Όταν όμως και στην πιο κακή σου μέρα μπορείς να πάρεις ένα παιχνίδι, αρκεί η διαιτησία να είναι στοιχιωδώς 50-50, και αυτό δεν συμβαίνει, τότε πρέπει να το αναφέρεις. Μέχρι σήμερα από αυτή την σελίδα, και στις νίκες και προπάντων στις ήττες γράψαμε πάντοτε την αλήθεια για τους διαιτητές. Έτσι θα κάνουμε και σήμερα. Λυπούμαστε λοιπόν να πούμε, χωρίς αυτό να είναι δικαιολογία για την ήττα μας, ότι οι κ.κ. Καραλής και Κόκορης ήταν ανεπαρκείς για το συγκεκριμένο παιχνίδι : ανέχτηκαν το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων και υπέπεσαν σε σοβαρότατα λάθη, κύρια σε θέματα των νέων κανονισμών για το αντιαθλητικό φάουλ. Και όπως εύλογα συμπεραίνει κανείς, αφού το παιχνίδι κρίθηκε στον πόντο, η συμπεριφορά τους διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.
Επειδή το θέμα είναι σημαντικό, θα επανέλθουμε σε επόμενο άρθρο και με ντοκουμέντα για τον κύριο ... "Πρόεδρο"!
Τέλος να μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους του Αργοναύτη για την άψογη φιλοξενία τους! Ειλικρινά θέλουμε να τους συγχαρούμε για την τόσο ζεστή ατμόσφαιρα που έχουν φτιάξει σε αυτό το ...μικρό "παλατάκι" τους!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

DEN IPARXETE RE!DEN IPARXETE KA8OLOU!APODEIXE I ARGONAFTARA POIOS EINAI O KIRIARXOS TIS KATIGORIAS KAI MIN TA RIXNETE STOUS DIAITITES KAI TOUS PROPONITES!SAS XALASE O MAKIS POU GAMAGE TOSO KAIRO PANTOU KAI EPEIDI IR8E ANAPODIA TOU RIXATE TO FTAIXIME!O SXEDON XORIS PSILO SAS PIRE POSA RIMPAOUNT KAI SAS XEFTILISE STIN AMINA!TIN MANIKA TOU PIROSVESTI DEN EIXE NA EIXAME ALLA KAI ALLA!PALI KALA NA LETE!PROTOI DEN VGENETAI KAI NA MOU TO 8IMI8EITAI!KALI OMADOULA ALLA TO PALATAKI KAI KALA TIS KIOU APEDEIXE TIN AXIA TOU!DEN IPARXETE RE!AMESOS SAS FTEEI I DIAITISIA!8ELETE ANODO KAI XANETE APO MIA OMADA SKLIROTRAXILI KAI ARGI!KALA EISTE!KALI ANODO RE!ME AGAPI,FANATIKOS TOU OIAKA!!!!!

Ανώνυμος είπε...

geia sou re fanatike ! mono pou xehases mia lexi ... "fanatikos ENANTION toy oiaka" !!!

Ανώνυμος είπε...

Η αργοναυτάρα κυρίαρχος στην κατηγορία? άλλο παλι και τούτο! ρε συ ΤΡΕΙΣ ΗΤΤΕΣ εχετε κάνει ήδη σε 6 αγώνες! χασατε απο λουτράκι και τήρωνα που εμείς κερδίσαμε! έχουμε το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα με μια αγωνιστική διαφορά και είστε πισω μας! είσαι καλά? θα μας τρελάνεις?

takis73 είπε...

παιδια ηρεμα...
οι διαφορες μεσα στα γηπεδα, όχι στο ιντερνετ...

Ανώνυμος είπε...

Τωρα με το "ευκολο" παιχνιδακι και τη διακοπή ειναι ευκαιρια για ανασυνταξη...