7 Δεκ 2008

Ευτυχώς το χθεσινό βράδυ τέλειωσε αισιόδοξα, αποδεικνύοντας τουλάχιστον ότι αυτό που λέμε για το μέλλον της ομάδας είναι ρεαλιστικό.

Οι έφηβοι μας, μετά από ταλαιπωρία 5 ολόκληρων ωρών και με μιάμιση ώρα καθυστέρηση, επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι προγραμματίζουν παιχνίδια το ένα πάνω στο άλλο και ορίζουν τους ίδιους διαιτητές σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια, κατάφεραν να νικήσουν την ΑΕΚ Αργους μέσα στο σπίτι της. Μια νίκη όμως χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα , μια και ο τρόπος που διεξάγεται το υποβαθμισμένο πρωτάθλημα των εφήβων δεν δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσεις, αν κάνεις έστω και μια ήττα. Έχουμε πει πολλές φορές πως είναι λάθος να περιφρονούμε τα παιδικοεφηβικά πρωταθλήματα, γιατί αυτά είναι που βγάζουν ντόπια ταλέντα, αυτά είναι που κρατάνε στην ουσία τις ομάδες. Αν κάποιοι έχουν σκοπό να υπάρχουν μόνο ομάδες "μισθοφόρων" και να αφανιστούν όσες βασίζονται στις υποδομές να μας το πουν, να μην τρέχουμε άδικα!

Δεν θα σταθούμε στις λεπτομέρειες του αγώνα, γιατί η περασμένη ώρα και η κούραση όλων μας δεν μας επέτρεψε να δούμε ολοκληρωμένα το παιχνίδι. Θα σταθούμε όμως για μια ακόμη φορά σε αυτή τη παρέα παιδιών που ... γουστάρει να παίζει μπάσκετ. Σε αντίθεση με τους άντρες, ετούτοι εδώ οι "μάγκες" παίζουν ο ένας για όλους, πασχίζουν για τη νίκη είτε παίζουν είτε είναι στον πάγκο, προσφέρουν θέαμα, τρέχουν ασταμάτητα. Με άλλα λόγια ξέρουν τις δυνατότητες τους και δεν ανέχονται την ήττα. Το καταλαβαίνεις από τη στιγμή που πατάνε το πόδι τους στο παρκέ και πιάνουν την πρώτη μπάλα. Για αυτά τα παιδιά , για τον Ευθύμη, το Γιώργο, τον Γκόραν, τον Τάσο, τον Μιχάλη, τον Σπύρο, τον Χρήστο, το Μανώλη και το Δημήτρη αξίζει να αφιερώνεις τον ελεύθερο χρόνο σου και να τρέχεις, αξίζει να επενδύεις στο μέλλον τους. Νάστε σίγουροι ότι αυτό θα κάνουμε.

Από την ΑΕΚ ξεχώρισε ο γιος του Προπονητή της ανδρικής ομάδας, Οικονομάκης, ο οποίος στο τέλος με 14 συνεχόμενους πόντους (4 τρίποντα) παραλίγο να γυρίσει μόνος του το παιχνίδι, όταν οι δικοί μας "τράβηξαν χειρόφρενο" απο τη μεγάλη διαφορά που είχαν πάρει.

Τα δεκάλεπτα : 10 -16, 10 -17, 19-15, 19-15

ΑΕΚ Αργους : Γαλάνης 2, Αραπάκης, Σαλαπάτας 2, Τότσικας 16 (2), Οικονομάκης 34 (7), Μπουκουρας 4.

Οίαξ Ναυπλίου : Γκίκας 4, Κολιόπουλος 3, Βλασερός 9, Γάτσιος 3, Ντάσκας 8, Χαϊδάς 3 (1), Γκάγκιτς 18 (1), Κούτρης 2, Μούγιος 13.

Μεταξύ των ελάχιστων θεατών και οι διαιτητές Καραλής - Κόκορης. Τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν άλλωστε μετά από τρία συνεχόμενα παιχνίδια?

Categories: