19 Δεκ 2008

Φουλ πρόγραμμα για όλα τα αγωνιστικά τμήματα του Οίακα το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται. Λίγο πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις Γιορτές, οι άνδρες θα εκδράμουν και πάλι στο Βέλο για να παίξουν, αύριο Σάββατο στις 6.00μμ , με έναν από τους ουραγούς του πρωταθλήματος τον ΑΟ Κοκκωνίου. Η πρόσφατη πικρή εμπειρία στο ίδιο γήπεδο με το Διαγόρα έχει πεισμώσει του παίκτες στις προπονήσεις και όλοι δηλώνουν ότι θα αντιμετωπίσουν το παιχνίδι με τη δέουσα σοβαρότητα. Υπάρχουν όμως και μικροπροβλήματα τραυματισμών και ασθενιών (Καζάς, Λιακόπουλος, Παπαχαραλάμπους, Γκάγκιτς) που γίνεται προσπάθεια να ξεπεραστούν. Για όσους φίλους θέλουν να ακολουθήσουν την ομάδα, η αναχώρηση είναι στις 3.30 μμ από το ΔΑΚΝ.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της αγωνιστικής:





17:00ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΥΓΟΥΡΙ
ΚΟΡΩΝΙΣ ΛΥΓ. Α.Ο.ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΣ.ΒΕΛΟΥ




19:30ΔΑΚ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΜΕΘΑΝΑ Α.Π.Ο.ΤΗΡΩΝ ΑΣ.ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ




20:00ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004ΑΡΑΤΟΣ Α.Ο.




18:00ΚΛΕΙΣΤΟ ΒΕΛΟΥ
ΚΟΚΚΩΝΙΟΥ Α.Ο.ΟΙΑΞ Α.Ο.




17:30ΔΑΚ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Κ.Α.Ο.Κ.-ΠΑΛΑΙΜΩΝΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ Α.Ο.

Την Κυριακή Παίδες και Έφηβοι παίζουν στις 14.00μμ και στις 16.00μμ αντίστοιχα στο Λεωνίδιο με την ομώνυμη ομάδα. Οι παίδες αναζητούν μια ακόμη νίκη - μετά από αυτήν στην έδρα τους στον πρώτο γύρο - που θα τους κρατήσει ζωντανούς στο στόχο για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι έφηβοι αντίθετα δίνουν τον τελευταίο τους αγώνα για φέτος, μη έχοντας δυστυχώς καμια ελπίδα για πρόκριση, λόγω του τρόπου που διεξάγεται στο πρωτάθλημα, το οποίο καταδικάζει όποια ομάδα κάνει έστω μια ήττα.

Η μετάβαση θα γίνει με ναυλωμένο πούλμαν. Αναχώρηση στις 10.30 πμ από το ΔΑΚΝ.

Με αφορμή αυτό το παιχνίδι, θα πούμε για μια ακόμη φορά ότι θεωρούμε ότι η ΕΣΚΑΚ πρέπει να δώσει περισσότερο βάρος στο εφηβικό πρωτάθλημα. Είναι γεγονός ότι φέτος, και ύστερα και απο δική μας γραπτή εισήγηση στην καλοκαιρινή ΓΣ, έγινε μια προσπάθεια αναβάθμισης. Δυστυχώς όμως και αυτή έπεσε στο κενό. Ενω δήλωσαν συμμετοχή στον όμιλο της Αργολίδας 8 ομάδες, τελικά εμφανίστηκαν έξι, και στην ουσία έπαιξαν τέσσερεις, αφού ο Πήγασος Άστρους δεν κατέβηκε σε όλα τα παιχνίδια. Κάτι αντίστοιχο έγινε και στην Κορινθία.

Μήπως τελικά η λύση είναι να γίνεται εξ αρχής ένα καλό πρωτάθλημα δύο γύρων με 6-8 ομάδες από την Αργολιδοκορινθία, και ίσως ένα δεύτερο παράλληλο για τους υπόλοιπους? Μήπως εναλλακτικά, κάποιες ισχυρές εφηβικές ομάδες θα μπορούσαν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α2? Σκέψεις κάνουμε και περιμένουμε και τις προτάσεις όλων σας, γιατί πιστεύουμε πως τα εφηβικά τμήματα είναι το κρίσιμο κομμάτι του κάθε σωματείου, και όσα περισσότερα παιχνίδια παίζουν αυτά τα παιδιά, τόσο το καλύτερο για το κάθε σωματείο!