21 Δεκ 2008

Η εφετεινή εκδρομή πήγε γενικά καλά στο Λεωνίδιο. Παίδες και έφηβοι κέρδισαν εύκολα τις αντίστοιχες ομάδες του ΑΣ Λεωνιδίου και συμπλήρωσαν το νικηφόρο Σαββατοκύριακο μετά τη χθεσινή νίκη των Ανδρών.

Στο πρώτο παιχνίδι οι παίδες κέρδισαν πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ και διατήρησαν τις ελπίδες τους για πρόκριση στον επόμενο γύρο. Με εξαιρετική άμυνα ζώνης σε όλο το παιχνίδι, με τους Μπόζο και Κατσικάρη να μαζεύουν όλα τα ρημπάουντ και τους Γιαννιώτη και Φιλίνη να φεύγουν στον αιφνιδιασμό και να σκοράρουν από τις ασίστ του Δ.Παλλαντζά, το παιχνίδι κύλησε φυσιολογικά μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο με τη διαφορά να κυμαίνεται στους 20 πόντους. Εκεί, θες από κούραση, μιας και έλειπαν αρκετοί παίκτες, θες από χαλάρωμα, θες το υπερβολικά σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων και η ευστοχία τους στα τρίποντα, η ομάδα τράβηξε χειρόφρενο και παραλίγο να κάνει το παιχνίδι θρίλερ. Τελικά η ψυχραιμία του Παλλαντζά στις βολές, αποσόβησε τα χειρότερα και το παιχνίδι έληξε 61 -67

Τα δεκάλεπτα :14-25, 8-8, 6-16, 33-18
ΑΣ Λεωνιδίου : Ορφανός Ο. 5 (1), Κατσικαδας 3 (1), Ροζος 6, Κόγκας 25 (1), Χιώτης, Τσεμπελης Β. , Ορφανός Δ. 20 (4) Καττης 2
Οίαξ Ναυπλίου : Κατσικάρης Κ. , Παλλαντζάς Α., Παλλαντζάς Δ. 27, Φιλίνης 6, Δεληγιάννης, Γιαννιώτης 19, Μπόζος 11, Κατσικάρης Η. 4.

Οι έφηβοι είχαν παλιούς λογαριασμούς από την περυσινή χρονιά με τους συνομήλικους τους και φρόντισαν να τους ...ξεχρεώσουν. Επικράτησαν άνετα με 37-80 με κορυφαίους τους Γκάγκιτς, Βλασερό και Κολιόπουλο. Ήταν δυστυχώς το τελευταίο επίσημο παιχνίδι για αυτή την ομάδα φέτος. Όλα όμως αυτά τα παιδιά θα πάρουν συμμετοχές και στην αντρική ομάδα στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος, ενώ η διοίκηση θα μεριμνήσει να δώσουν μερικούς φιλικούς αγώνες ακόμη.

Τα δεκάλεπτα : 13-13, 7-23, 7-22, 10-22
ΑΣ Λεωνιδίου : Κυριος Δ 10 , Γερακίτης, Πουτσελας, Κυριος Γ. 10, Κυριος Δ. 3 (1), Μανος 9 (1), Σταυριανός 5
Οίαξ Ναυπλίου : Γκίκας 4, Κολιόπουλος 12, Βλασερός 17, Χαϊδάς 2, Γκάγκιτς 33 (2), Κούτρης 12 (2), Μούγιος.

Οι διαιτητές Πετρόπουλος και Ζάρκος , που διαιτήτευσαν και τα δυο παιχνίδια, ήταν καλοί στην εφαρμογή των κανονισμών πεδιάς και σωστά αυστηροί στον πειθαρχικό έλεγχο, με μια μοναδική αλλά σημαντική κατά τη γνώμη μας εξαίρεση : την εφαρμογή των νέων κανονισμών στο αντιαθλητικό φάουλ. Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό σε παιχνίδι ομάδας μας - προηγήθηκε το παιχνίδι των ανδρών στην Ν.Κίο - και μας εκπλήσσει! Μήπως τελικά δεν έχουμε καταλάβει σωστά τον κανονισμό?

Το ψάξαμε λοιπόν και αντιγράφουμε από το άρθρο 36.1.4 του κανονισμού πεδιάς (η υπογράμμιση δική μας):

"Εάν αμυντικός παίκτης προκαλέσει επαφή στον επιτιθέμενο από πίσω ή πλάγια σε μία προσπάθεια να σταματήσει τον αιφνιδιασμό και μεταξύ του επιθετικού παίκτη και του καλαθιού δεν υπάρχει άλλος αντίπαλος, η επαφή αυτή θα τιμωρείται πάντα ως αντιαθλητικό foul."


Ψάξαμε να βρούμε και σχόλια αιτιολόγησης του νέου αυτού κανονισμού και βρήκαμε το παρακάτω (η υπογράμμιση πάλι δική μας) :

" Ο νέος κανονισμός του αντιαθλητικού φάουλ στόχο έχει να περιορίσει τα βίαια φάουλ που γίνονται, όταν ένας παίκτης φεύγει με ταχύτητα στον αιφνιδιασμό, φάουλ τα οποία συχνά θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παικτών."

Ρωτάμε λοιπόν, με όλο το σεβασμό και την καλή διάθεση, τους κυρίους διαιτητές : αφού αυτή η περίπτωση φάουλ πρέπει πλέον να σφυρίζεται ΠΑΝΤΑ αντιαθλητικό φάουλ, γιατί σφύριξαν σήμερα σε ΕΞΙ (6) τέτοιες φάσεις ( μια στο πρώτο παιχνίδι και πέντε (!!) στο δεύτερο) απλό φάουλ? Καλά μια, καλά και δυο, αλλά όταν πια οι αντίπαλοι μας έπεφταν σαν αφιονισμένοι πάνω στους παίκτες μας, όχι για να κόψουν μπάλα αλλά για να κτυπήσουν συνειδητά (κάτι που τιμωρείται έτσι κι αλλιώς και με τον παλιό κανονισμό) γιατί έδειχναν τέτοια ανοχή?

Όσο για αυτούς που μας είπαν "έλα μωρέ , μας κερδίζατε με 40 πόντους", θα τους θυμίσουμε πάλι με όλο το σεβασμό στην (λανθασμένη κατά τη γνώμη μας ) άποψη τους, ότι :

  1. έπαιζαν παιδιά και θα θέλαμε να ξέραμε ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη να πει στους γονείς ενός παιδιού , που λείπει 10 ώρες από το σπίτι του για να πάει να χαρεί το μπάσκετ με την ομάδα του και τους φίλους του, για ένα τυχόν σοβαρό τραυματισμό!
  2. κανένας κανονισμός δε λέει ότι όποιος χάνει με διαφορά δεν τιμωρείται με βάση τους κανόνες!
  3. κανένα φίλαθλο πνεύμα δε λέει ότι όταν χάνω , πρέπει να αρχίσω και να βαράω "στο ψαχνό" !

Δεν πειράζει όμως! Συνηθίσαμε πια οι "εκδρομές" μας στην όμορφη κωμόπολη της Τσακωνιάς να είναι ...περιπετειώδεις. Σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Καλές Γιορτές και του χρόνου με υγεία!

3 σχόλια:

Οίακας Ναυπλίου είπε...

Ευθύμη συγγνώμη, αλλά το καλάθι είχε χρεωθεί λάθος στον Γιώργο.Το θυμάμαι γιατί σε χειροκρότησα εγώ ο ίδιος. Το διόρθωσα!

Ανώνυμος είπε...

Τρια χρόνια παίζουμε με αυτές τις ομάδες και έχουμε φάει το ξύλο της ζωής μας! Γιατί αυτή η ανοχή?

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ.
ΑΝΩΝΥΜΟΣ Β