25 Ιουν 2008


Με εντυπωσιακές ομιλίες από τους "προσκεκλημένους" του ΣΕΠΚ σφραγίστηκε το 10ο Διεθνές Σεμινάριο Νεαρών Παικτών στην Πάτρα στο οποίο συμμετείχαν ο προπονητής του Σωματείου μας Θωμάς Πέτας και ο Πρόεδρος (και μην ξεχνάμε, γυμναστής) Γιάννης Κολιόπουλος.

Οι Κώστας Πετρόπουλος, Λούκα Μπάνκι, Στιβ Σπένσερ και Γιάννης Χριστόπουλος εμβάθυναν στη λεπτομέρεια μιλώντας με πάθος και εις βάθος για την "τρυφερή" ηλικία του μπάσκετ.Προπονητές από διάφορα σημεία της χώρας (Θεσσαλονίκη, Επτάνησα, Αγρίνιο, Αθήνα κι όλη την Πελοπόννησο) έδωσαν το παρών στις εξέδρες του κλειστού γυμναστηρίου του Εσπέρου, το οποίο αποδείχτηκε ιδανικό -κι ιδιαίτερα φιλόξενο- για το δεύτερο φετινό σεμινάριο του Συνδέσμου, που αποτέλεσε τη συνέχεια εκείνου στη Βέροια. Όλοι τους είχαν την ευκαιρία να ακούσουν καταξιωμένους προπονητές να μιλούν για τη δική τους άποψη και εμπειρία από συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού.

Ο βοηθός της πρωταθλήτριας Ιταλίας Σιένα, Λούκα Μπάνκι, μίλησε με πολλές λεπτομέρειες για την τεχνική και την τακτική της πάσας, αλλά και την προσωπική άμυνα, δείχνοντας παράλληλα πρωτότυπες -πλην απλές- ασκήσεις. Ο Αμερικανός κόουτς Στιβ Σπένσερ, που δίδαξε και στη Βέροια, εντυπωσίασε με το πάθος και την ενέργεια του. Αναφέρθηκε σε θέματα όπως ο χειρισμός της μπάλας κι η επίθεση ένας-εναντίον-ενός. Ο πρώην προπονητής του Απόλλωνα, της ΑΕΛ και της Ολυμπιάδας Πατρών, Γιάννης Χριστόπουλος, παρουσίασε την "μεθοδολογία εκμάθησης της ατομικής άμυνας". Έδειξε κομμάτια από τη δική του φιλοσοφία, επιμένοντας πολύ στις λεπτομέρειες, αλλά και στον τρόπο διδασκαλίας τεχνικών σημειών. Τέλος ο πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Πετρόπουλος, στη δική του ομιλία έκανε λόγο για την "μεθοδολογία εκμάθησης του jump shoot", καταρρίπτοντας το μύθο ότι μια τέτοια τεχνική διδάσκεται μόνο σε αγόρια συγκεκριμένης ηλικίας.

Η ομάδα επίδειξης απαρτιζόταν από παιδιά 9 ως 22 χρονών (αγοριών και κοριτσιών), που αποτέλεσαν την απόδειξη ότι με τη σωστή (και σκληρή) προπόνηση όλοι μπορούν να εκτελέσουν στην εντέλεια ένα jump shoot.
Αντιδράσεις:
Categories: ,