13 Δεκ 2009

Ένας φίλος σχολίασε και σωστά χθες : "Παιδιά δύσκολα τα πράγματα στο Λεωνίδιο,μην ξεχνάτε ότι είναι δεύτεροι.Γι'αυτό αφήστε τον αέρα στο Ναύπλιο... " . Είχε εν μέρει δίκιο. Βασικά δεν αφήσαμε τον "αέρα" στο Ναύπλιο. Αφήσαμε το μεγάλο μας όπλο μέχρι σήμερα που λέγεται άμυνα! Γιατί όταν δέχεσαι σε ένα ντέρμπυ 80 πόντους (30 παραπάνω από τον μέσο όρο σου) σημαίνει ότι δεν έχεις παίξει άμυνα και δεν μπορείς να νικήσεις. Και όταν και τα ατού σου στην επίθεση είναι αλλού , τότε η ήττα είναι προδιαγεγραμμένη από τα αποδυτήρια.


Αυτό ήταν το βασικό στοιχείο της ήττας στο χθεσινό ντέρμπι στο Λεωνίδιο. Μέσα σε ένα κατάμεστο από φιλάθλους γήπεδο και απέναντι σε μια ομάδα με παίκτες - προσωπικότητες,  που έκανε το καλύτερο παιχνίδι της μέχρι σήμερα και έδειξε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό ότι ήθελε τη νίκη, ο Οίακας έδειξε το χειρότερο του πρόσωπο. Ασύνδετος στην άμυνα και με συνεχείς λάθος επιλογές στην επίθεση, έμεινε πίσω στο σκορ από την αρχή και κυνηγούσε απλά τη διαφορά.


Κατσούρης , Κοντός και Δελής πιέστηκαν πολύ στην περιφέρεια από τρεις εξαιρετικούς παίκτες (Ογεφουγκα, Χείλαρη και Μουλας) και ατύχησαν σχεδόν σε όλες τις επιλογές σουτ και πάσας, ο Κοτσόβολης ήταν εκτός παιχνιδιού σε όλο τον αγώνα, κλειδωμένος πότε απο τον Μουλά και πότε από τον Χείλαρη,  και οι ψηλοί δεν τόλμησαν να πλησιάσουν με αξιώσεις το καλάθι, αφήνοντας το Κοκκάλα να κυριαρχήσει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.


Η διαφορά έφτασε ακόμη και τους 16 πόντους στην αρχή του 4ου δεκαλέπτου και η συντριβή ήταν προ των πυλών. Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή η ομάδα ξύπνησε, έπαιξε 5 λεπτά τη γνωστή σφιχτή άμυνα ενώ ο Μπακάλης που ήρθε από τον πάγκο με 8 πόντους (δύο τρίποντα) έφερε τη διαφορά στους 7. Αν εκείνο το πεντάλεπτο υπήρχε λίγο αυτοσυγκέντρωση παραπάνω, απέναντι σε 5 παίκτες φορτωμένους με φάουλ και κουρασμένους, μια και έπαιζαν όλοι σχεδόν 40 λεπτά, ίσως και να γινόταν η ανατροπή. Πάντως το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο, κύρια με το σκεπτικό ότι οι Λεωνιδιώτες ήθελαν πραγματικά τη νίκη και πάλεψαν για αυτήν.


Τα δεκάλεπτα : 16-17, 26-20, 22-13, 16-23


ΑΣ Λεωνιδίου: Ορφανός, Ογεφούγκα 13, Μουλάς 19 (2), Δολιανίτης 5 (1), Κόγκας 9 (1), Κριτσιδήμας, Μπουτσικάκης 6 (1), Κοκκάλας 12 (1) , Χείλαρης 16.


Οίαξ Ναυπλίου : Κατσούρης 7 (1), Κοντός 13 , Μπακάλης 8 (2), Κοτσόβολης 8, Κατσαλούλης 9, Δελής 9, Μωραίτης 1, Καζάς 3, Ρεκουνιώτης 10, Σχορτσανίτης 5.


Πρέπει να δώσουμε χωρίς κανέναν ενδοιασμό σήμερα τα εύσημα στο διαιτητικό δίδυμο των Πετρόπουλου - Κουτσοδήμου, οι οποίοι σφύριξαν  50-50 σε ένα εξαιρετικά δύσκολο μάτς-ντέρμπυ και διαχειρίστηκαν με απόλυτη επιτυχία δύσκολες καταστάσεις. Απορούμε δε με τις διαμαρτυρίες κάποιων και ειδικά με του "κυρίου με την τραγιάσκα" , παράγοντα της ομάδας του ΑΣ, που από το πρωτο λεπτό έβριζε και προκαλούσε τους διαιτητες, αλλά και εμάς,  από μια γωνιά του γηπέδου. Για την ιστορία να πουμε ότι τα φάουλ ήταν 27-27 , οι βολές 34-35, και οι τεχνικές ποινές 1-2. Ας ξαναδούν οι φίλοι του Λεωνιδιου το βίντεο που έχουν κι ας ρωτήσουν τον συμπατριώτη τους πρόεδρο των διαιτητών αν η διαιτησία ήταν εις βάρος τους.


Αυτό πάντως ήταν το μοναδικό μελανό σημείο στην κατά τα λοιπά άψογη φιλοξενία των Λεωνιδιωτών, για την οποία και τους ευχαριστούμε, μέσα σε ένα γεμάτο από φιλάθλους (αν και λίγο κρύο χωρίς θέρμανση) γήπεδο.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι τεχνικες ποινες ηταν 2-1.Ευχαριστω

Οίακας Ναυπλίου είπε...

αυτό εννοούσαμε : 2 υπερ του Οίακα και μια υπερ του ΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΥΠΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΑΣΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟ! ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΔΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ, ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ! ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ! ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.
ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ!!!!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΑΣ!

ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ, ΓΕΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΣ ΛΕΩΝΙΔΙΟ είπε...

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΑΝΩΝΥΜΕ. ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΑ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΕΓΩ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΕ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΙΚΑΣΙΕΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 18 ΜΗΝΕΣ... ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΙΑΚΑ. ΤΙΣ ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

o kyριος με τητραγιασκα λεγεται Μιχαλης Κυριακακης ειναι γνωστος σε ολους παραγοντας επι 30ετια και ερχεται στο Λεωνιδιο απο το 1990 οταν πρωτοηπρθε για τη μεταγραφη της Μαριας Αργυρακη στην ομαδα του εκτοτε ερχεται καθε χρονο.ειναι προσωπικος φιλος του κοουτς δεν ειναι παραγονταςτης ομαδας και φυσικα δεν αμοιβεται.δεν εβρισε ποτε μονο διαμαρτυροταν εντονα γιατι θεωρησε υποπτη τη διαιτησια και οτι προοσπαθουσε στα δυσκολα να βαζει τον οιακα στο ματς.ειναι κοντα μας απο περυσι και ποτε δεν εχει διαμαρτυρηθει.ξαφνικα τπελαθηκε;

Dimitris είπε...

Δε θα ασχοληθώ με το αν η διαιτησία βοήθησε τον Οίακα. Αυτό που με απασχολεί είναι το ότι χάθηκε άλλο ένα Σαββατοκύριακό για να δώ απλό θεαματικό μπάσκετ από τις κορυφαίες ομάδες της κατηγορίας.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα! Μπράβο στο Λεωνίδιο για την πορεία, την νίκη και την προσπάθεια όλων! Πάντα υπάρχουν αυτοί που δεν θέλουν κάτι κάλο στον τόπο μας! Βλέπουν καχύποπτα την όποια προσπάθεια γίνετε στο Λεωνίδιο! Αυτοί οι (ανώνυμοι) επώνυμοι που όλοι τους ξέρουμε είναι που κάνουν κακό!
Είναι ευχή για το Λεωνίδιο που παράγοντες σαν τον κ Κυριακακη, είναι μαζί μας! Αυτός είναι πιο Λεωνιδιοτης από αυτούς που έδιωξαν τον Σαράντη!!
Ας αφήσουν την ομάδα μπάσκετ, ας αποφασίσουν ότι μπορεί να γίνει κάτι καλό στο Λεωνίδιο χωρίς να το ελέγχουν!! Μην ασχοληθούν με το μπάσκετ γιατί θα καταφέρουν ότι και στο ποδόσφαιρο!!

Pistoler0s13 είπε...

htan upopth h diaitisia??? xaxaxa to akousame kai auto... ΟΙΑΞ ΓΕΡΑ ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΓΑΜΑ ΤΑ ΜΟΥΝΙΑ sas perimenoume sto nafplio....

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΑ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΗΤΑΝ ΥΠΟΠΤΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΚΕΩΝΙΔΙΟ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ.