6 Δεκ 2009Το πάλεψαν οι εφηβοί μας σήμερα, αλλά η διαφορά του πρώτου αγώνα, η απουσία από προπονήσεις και αγώνες βασικών παικτών και κάποια εξωαγωνιστικά πράγματα που συνέβησαν, δεν έδιναν πολλά περιθώρια για ανατροπή.

Κι όμως οι μικροί του Γκόλαντα με μπροστάρηδες τους Παλλαντζά, Μήτσουλα και Βαρβεράκη ξεκίνησαν δυνατά και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με +7. Στην αρχή του 2ου δεκαλέπτου η διαφορά έφτασε και στο +12. Κάπου εκεί όμως ήρθε η ριζική ανατροπή, χαρακτηριστικό γνώρισμα αθλητών αυτής της ηλικίας. Απόλυτο μπλακ άουτ για τους παίκτες μας, έξω απο κάθε λογικη ευστοχία των παικτών του Διαγόρα έξω απο τα 6,25 και το +12 μέσα σε 7 λεπτα έγινε -10 (ημίχρονο 31-41).

Αρχές του 2ου ημιχρόνου ο Οίακας επέστρεψε στον πόντο, ενώ 6 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα ισοφάρισε και πάλι και πάλευε την νίκη γοήτρου. Και εκεί μια διακοπή του παιχνιδιού για 10 και παραπάνω λεπτά, για λόγους που θα σχολιάσουμε παρακάτω, έκοψε ο ρυθμό του παιχνιδιού ,με αποτέλεσμα τα τελευταία λεπτά να δούμε μια τυπική διαδικασία χωρίς ενδιαφέρον.

Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο και λογικό, διαμορφώθηκε όμως και στους δύο αγώνες κόντρα στη διάθεση όλων των παιδιών και των δύο ομάδων να παίξουν καλό μπάσκετ, από την άστοχη διαχείριση του αγώνα από τους άρχοντες του. Και για να μην παρεξηγηθούμε, δεν εννοούμε σε καμιά περίπτωση ότι οι διαιτητές και στους δύο αγώνες διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα.  Λέμε όμως για μια ακόμη φορά, και με όλο το σεβασμό στο δύσκολο λειτούργημα τους, ότι πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο στο να διαχειρίζονται "κρίσεις" . Είναι λογικό πως ένας διπλός τελικός θα έχει ένταση και στην κερκίδα και μέσα στο γήπεδο. Και η τυπική τιμωρία ή η επίδειξη δύναμης δεν είναι πάντοτε η καλύτερη λύση. Πόσο μάλλον σε ηλικίες εφήβων και των γονιών τους, με όση πίεση προσθέτει σ αυτό η πολύ πιεσμένη καθημερινότητα τους.

Όσον αφορά το γενικότερο θέμα του εφηβικού πρωταθλήματος, αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά και φέτος ότι ο τρόπος διεξαγωγής του είναι τραγικός (είναι η μόνη λέξη που πλησιάζει την  πραγματικότητα) και στερεί από ομάδες με υποδομές να δουλέψουν αγωνιστικά πάνω στα νέα παιδιά. Ας αποφασίσει επιτέλους η ΕΣΚΑΚ να αναβαθμισει και αυτό το πρωτάθλημα, όπως και των παίδων , αντί να τα υποβαθμίζει κάθε χρόνο και περισσότερο.

Παλλαντζάς πολύ καλός απο τον Οίακα, αλλά πολύ μόνος στο τέλος , ο Μακρής τζούνιορ ξεχώρισε από τον Διαγόρα! Συγχαρητήρια στα εκπληκτικά παιδιά του Διαγόρα. Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στη συνέχεια! Αυτή η παρέα το δικαιούται!

Τα δεκάλεπτα : 21-14, 10-27, 15-11, 15-14

Οίαξ Ναυπλίου (Γκόλαντας) : Γκίκας, Κολιόπουλος 2, Καζατζόγλου, Παλλαντζάς 17 (1), Μήτσουλας 15 (2), Μούγιος 4, Χαϊδάς 2, Πότιτς 2, Βαρβεράκης 16 (1), Βλαχόπουλος 1, Κουτρης 2.

Διαγόρας Βέλου (Τζανάκης) : Μακρής Γ. 11 (3), Βρακάς, Μουτάφης 11 (1), Καπώνης 2, Κολλιόπουλος 2, Ραυτόπουλος 11 (1), Δεληγιάννης Α. 8, Οικονόμου  2, Μακρής Δ. 17 (2).

Υστερόγραφο : Στο γήπεδο του Ναυπλίου μας περίμενε σήμερα μια ευχάριση έκπληξη. Αθλητές του ΝΣ-ΓΕΑ ήρθαν στο γήπεδο και όχι απλά παρακολούθησαν το παιχνίδι, αλλά βοήθησαν και χειροκρότησαν την προσπάθεια των φίλων τους και συμμαθητών τους στον Οίακα. Τους ευχαριστούμε μέσα απο την καρδιά μας γιαυτό. Αυτά τα παιδιά κάτι θέλουν να μας πουν! Πρέπει να τους ακούσουμε με προσοχή.
Αντιδράσεις:
Categories: