11 Οκτ 2009



"Το πρώτο για να μιλήσουμε καθαρά για μπάσκετ είναι πως ως παίκτης έχει τη θέση στο ελληνικό Hall of Fame… Ή μάλλον στο ευρωπαϊκό. Δεν νομίζω να υπάρχουν άλλοι παίκτες που έχουν κατακτήσει τόσους τίτλους… Όλους τους τίτλους και όχι από μία φορά, αλλά από πολύ περισσότερες. Είναι αυτός που έχει αγκαλιάσει τους περισσότερους τίτλους. Είναι άνθρωπος ηγέτης. Ίσως πάνω απ’ όλα είναι αυτό… Ηγέτης.

Γαλουχήθηκε με αυτόν τον τρόπο, καθώς από νωρίς είχε αναλάβει τέτοιο ρόλο μέσα στην ομάδα. Στην ίδια ομάδα, σχεδόν μια εικοσαετία ως παίκτης. Στο εξής θα είναι ιεροσυλία να συγκρίνεις κάποιον με τον Αλβέρτη, ύστερα από όλα όσα έχει επιτύχει στην πορεία του στο μπάσκετ. Έχει πιάσει ταβάνι σε αυτό το θέμα. Για όλους εμάς που ήμασταν γύρω του, που είμαστε κοντά του, ήταν πάντα πολύ σημαντικός. «Ρουφούσαμε» κάθε του κουβέντα, η οποία δεν ήταν λόγια. Ήταν μέσα από τις εμπειρίες του, μέσα από αυτά που ο ίδιος είχε βιώσει. Παρατηρούσαμε, μαθαίναμε από τον τρόπο που αντιδρούσε είτε στο παρκέ, είτε στα αποδυτήρια.

Μια πραγματικά ξεχωριστή παρουσία για όλους μας, που γνώριζε και γνωρίζει πάντα τι να πει και τι να κάνει. Ως άνθρωπος είναι χαμηλών τόνων. Δεν του αρέσουν ιδιαίτερα οι δημόσιες εμφανίσεις, τα… κοσμικά, το να εμφανίζεται, το να βρίσκεται στο προσκήνιο. Η οικογένεια και οι φίλοι του είναι πάνω απ’ όλα γι’ αυτόν και μπορώ να πω είναι απόλαυση να μπορείς να είσαι φίλος του Φράγκι."
 
O Τσαρτσαρής για τον Φ.Αλβέρτη
Categories: ,

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ!!! ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΥΠΕΛΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΥΝΟΛΙΚΑ...