25 Οκτ 2009


Παίζαμε 10 εναντίον 3 ... κι όμως χάσαμε!
Οι παίδες σήμερα δεν ακολούθησαν το χθεσινό παράδειγμα των εφήβων στο Άργος κόντρα στην ΑΕΚ. Αντιμετωπίζοντας μάλλον υπεροπτικά το παιχνίδι και έχοντας τα βασικά ατού της ομάδας σε κακή μέρα, ο Οίακας ξεκίνησε πολύ άσχημα στο πρώτο δεκάλεπτο χάνοντας εύκολα καλάθια και κάνοντας παιδαριώδη λάθη στην άμυνα. Αποτέλεσμα πρώτου δεκαλέπτου 17-16 για την ΑΕΚ.

Στη συνέχεια η άμυνα βελτιώθηκε αλλά η τρικυμία στην επίθεση συνεχίστηκε. Παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο πήγαν καλύτερα και το ημίχρονο βρήκε τον Οίακα να προηγείται με 2 (23-25).

Ένα πολύ καλύτερο τρίτο δεκάλεπτο με πρωταγωνιστές τους Νίκο Ρέππα και Γιώργο Αναγνωσταρά έφερε τον Οίακα 6 πόντους μπροστά. Και εκεί  ήρθε το απόλυτο μπλακάουτ. Συνεχείς λάθος επιλογές, νευρικότητα και αστοχία , γύρισαν το παιχνίδι. Οι προσπάθειες του Παναγιώτη Χαϊδά , του μόνου που σκόραρε στο τελευταίο δεκάλεπτο, δεν έφταναν και το παιχνίδι χάθηκε στο καλάθι, με δυο άστοχες βολές και ένα εκπρόθεσμο καλάθι στην εκπνοή!

Κι όλα αυτά απέναντι σε μια ομάδα τριών παικτών! Γιατί μόνο τρεις παίκτες, με κορυφαίο τον Σκορδά, σκόραραν από την ΑΕΚ. Αυτά συμβαίνουν σε αυτές τις ηλικίες. Απλά τα παιδιά της ΑΕΚ πίστεψαν περισσότερο στη νίκη.

Οι πιτσιρικάδες μας πρέπει να μάθουν πολλά από αυτή την ήττα, πρέπει να βάλουν κάτω το κεφάλι, να δουλέψουν σκληρά με τον προπονητή τους και να παρουσιαστούν καλύτεροι στα επόμενα παιχνίδια. Έχουν πολλές δυνατότητες σαν άτομα και το ξέρουν. Πρέπει να γίνουν πιο ομάδα και μπορούν. Είναι άλλωστε μόλις ενάμιση μήνα μαζί και με νέο προπονητή. Το μέλλον τους ανήκει και είμαστε βέβαιοι πως στο μέλλον θα τους χειροκροτήσουμε!

Τα δεκάλεπτα : 17-16, 6-9, 10-14, 18-10.

ΑΕΚ Άργους (Κώρος) : Χυση, Μπιτζής, Μακρής, Γκλιάφας, Καραχάλιος 8, Σκορδάς 27, Ξηνταρόπουλος 15.

Οίαξ Ναυπλίου (Νενεκούμης) : Ρέππας 6, Μιχαλόπουλος, Σιατερλής, Χαϊδάς 16, Φιλίνης 5, Αναγνωσταράς 4, Καλκούνος 6, Γιαννόπουλος 10, Κατσαφούρος, Τζαμαλής 2.
Categories: