15 Ιουλ 2009

Ο Οίακας ολοκλήρωσε σήμερα, με τον καλύτερο τρόπο, τις μεταγραφές του για τη εφετινή περίοδο, με μια πολύ σημαντική μεταγραφή. Ο Βασίλης Δελής, το μεγαλύτερο ταλέντο του αργολικού μπάσκετ την τελευταία 5ετία, είναι από σήμερα παίκτης του Οίακα. Ο ύψους 1,95 20χρονος guard από το Άργος, που πέρυσι αγωνίστηκε στον Πειραϊκό Σύνδεσμο στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής κατηγορίας, διάλεξε τον Οίακα για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του. Καθοριστικός παράγοντας στην επιλογή του αυτή ήταν η παρουσία του Π.Γκόλαντα στον πάγκο της ομάδας.

Ο Βασίλης, που σήμερα σπουδάζει στο 2ο έτος, στην Νομική σχολή της Αθήνας, ξεκίνησε το μπάσκετ στις ακαδημίες του Αριστέα, με τον οποίο έφτασε στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων, όπου αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ και στην καλύτερη πεντάδα. Εκεί τον είδε ο Ανδρέας Πιστιόλης και τον πήρε στον Παναθηναϊκό, στην εφηβική ομάδα του οποίου έπαιξε δύο χρόνια, συμμετέχοντας δυο συνεχή καλοκαίρια και στην προετοιμασία της ανδρικής ομάδας, υπό τις οδηγίες του Ζελιμιρ Ομπράντοβιτς και του Δημήτρη Ιτούδη.

Η Διοίκηση του Οίακα είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη για την ολοκλήρωση αυτής της μεταγραφής, μια και αποτελούσε έναν από τους κύριους στόχους του φετινού σχεδιασμού, που είχε σαν βασική αρχή την ενίσχυση της ομάδας με παίκτες νεαρής ηλικίας από την ευρύτερη περιοχή. Και ο Βασίλης, μαζί με τον Νίκο Μωραϊτη και τον Μάριο Βαρβεράκη επιβεβαιώνουν αυτή την κατεύθυνση.

Στον Οίακα επίσης θα συνεχίσει και φέτος ο Χρήστος Μπακάλης, που αποδεσμεύτηκε από τον Αργοναύτη και θα κλείσει την καριέρα του στην ομάδα της καρδιάς του! Η διοίκηση προγραμματίζει στο μέλλον να αξιοποιήσει το Χρήστο σε ένα νέο πόστο στην ομάδα.

Τέλος παίκτης του Οίακα είναι από σήμερα και ο έφηβος Χρήστος Μπολώσης που αποδεσμεύτηκε από το ΝΣ-ΓΕΑ.

Τέλος μεταγραφών για φέτος ... εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Λίγη ξεκούραση ακόμη και από Αύγουστο δουλειά και ... καλό μπάσκετ.