3 Ιουλ 2009

Μια ακόμη απόφαση της ΕΟΚ έρχεται να ταράξει τα νερά των πρωταθλημάτων μπάσκετ της Γ' Εθνικής αλλά και των τοπικών. Συγκεκριμένα την 1η Ιουλίου αναρτήθηκε στο site της ομοσπονδίας ανακοίνωση που ανέφερε επί λέξη τα εξής:

ΕΟΚ αποφάσισε τη μείωση των ομίλων της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας από τέσσερις σε δύο των δεκαέξι ομάδων έκαστος. Το μέτρο θα ισχύσει από τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο 2010-11 και ελήφθη κυρίως για οικονομικούς λόγους εξαιτίας των προβλημάτων που υπάρχουν, λόγω των περικοπών. Λεπτομέρειες θα αναφέρονται στην Ειδική Προκήρυξη Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής Κατηγορίας της επόμενης αγωνιστικής περιόδου".
Αυτό, αν ισχύσει, σημαίνει με απλά λόγια ότι φέτος από την Γ' Εθνική θα πέσουν 35-40 ομάδες στα τοπικά πρωταθλήματα! Είναι απορίας άξιο ποιος θα δαπανήσει τόσα χρήματα φέτος για να ... πέσει σχεδόν εγγυημένα!

Από την άλλη μεριά , είναι σχεδόν βέβαιο, ότι και οι πρωταθλητές των τοπικών ενώσεων δεν θα ανεβαίνουν πια απευθείας στην Γ' Εθνική. Το πιο πιθανό είναι να υπάρχουν μπαράζ μεταξύ 4 ενώσεων και να ανεβαίνουν 1-2 ομάδες από κάθε όμιλο!

Το περίεργο είναι πως σήμερα 3 Ιουλίου, η παραπάνω ανακοίνωση ... εξαφανίστηκε από το site της ομοσπονδίας! Και όλα αυτά εν μέσω μεταγραφών και σχεδιασμού των ομάδων για την επόμενη χρονιά! Ίδωμεν!