6 Ιουλ 2009


" Από το 1993, με την αείμνηστη ιδιοκτήτρια των εκπαιδευτηρίων "Ελληνογερμανική Αγωγή", Σάντι Σάββα, ξεκίνησε η επαφή μου με τα καμπ. Έχω δει άπειρα, έχω συνεργαστεί με πάρα πολλά. Κανένα δεν ήταν τόσο πλούσιο, τόσο προσεγμένο."

Όταν ο Γιώργος Κογκαλίδης γράφει αυτά (και άλλα πολλά) στο basketblog.gr, τότε έτσι πρέπει να είναι ! Ο Γιάννης Χριστόπουλος και ο Σάκης Αντωνακόπουλος υποσχέθηκαν ένα πολύ καλό basket camp φέτος το καλοκαίρι. Μπορούμε να βεβαιώσουμε με την παρουσία μας εκεί ότι έκαναν την υπόσχεση τους πράξη με το παραπάνω.

Και πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς , όταν υπάρχουν 15 προπονητές, όλοι πτυχιούχοι ΦΑ, 4 καθηγητές πανεπιστημίου, 2 με διδακτορικό, 2 με μάστερ, όταν υπάρχει ένας προπονητής που λέγεται Pini Gershon, αλλά και οι Πεδουλάκης και Μπαρτζώκας, όταν οι περισσότεροι προπονητές έχουν εμπειρία Α1! Όταν υπάρχει ο ακούραστος Rick Stafford, τον οποίο οι νεαροί αθλητές έχουν αγαπήσει από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στο camp!

Φουλ πρόγραμμα από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 9.00 το βράδυ, πρόγραμμα που εκτός από πολύ μπάσκετ, έχει και ψυχαγωγία και πολλές άλλες δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις του Achaia Beach που φιλοξενείται το camp. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην πειθαρχία, την συλλογικότητα, τον σεβασμό, πράγματα εξαιρετικά σημαντικά σε αυτές τις ηλικίες.

" Όταν δεν κάνουμε καλά την άσκηση δεν σεβόμαστε το μπάσκετ. Όταν δεν χειροκροτούμε αυτόν που τρέχει για μας δεν σεβόμαστε την προσπάθειά του. Όταν αμφισβητούμε τη νίκη των άλλων δεν σεβόμαστε την ομάδα μας. Όταν ακουμπάμε στον ώμο του συμπαίκτη μας, του δείχνουμε εμπιστοσύνη και σεβασμό" είναι τα λόγια του Γιάννη Χριστόπουλου που δίνουν την κεντρική ιδέα της προσπάθειας.

Εμείς απλά να δώσουμε συγχαρητήρια στον Γιάννη και τον Σάκη και ευχόμαστε αυτή η πρωτοβουλία να γίνει θεσμός τα επόμενα χρόνια στην Πελοπόννησο.

Από τον Οίακα συμμετέχουν φέτος δύο αθλητές, οι Δημήτρης Παλλαντζάς (στην φωτογραφία με τον Rick Stafford) και Παναγιώτης Χαϊδάς. Το camp ολοκληρώνεται την ερχόμενη Παρασκευή.