24 Ιουλ 2008


Τις τελευταίες μέρες και με αφορμή την ανακοίνωση των μετεγγραφών της ομάδας, αναπτύχθηκε μια συζήτηση (και εδώ στην ιστοσελίδα) ότι "οι μετεγγραφές αυτές κλείνουν το δρόμο στους εφήβους της ομάδας και στα δικά μας παιδιά" και ότι " οι έφηβοι θα παίξουν πάλι δυο τρία παιχνίδια και μετά θα κάνουν μόνο προπονήσεις".

Η λογική αυτή -άσχετα από πού προέρχεται και πέρα από το ότι είναι εξαιρετικά ηττοπαθής- είναι εντελώς αστήριχτη και ξένη προς τον προγραμματισμό και τους στόχους του σωματείου μας. Και εξηγούμαστε :

  • Η εφηβική ομάδα του Οίακα , δηλαδή οι γεννηθέντες 90,91 και 92 , μια γεμάτη 20άδα ισάξιων παικτών, είναι σήμερα ότι καλύτερο διαθέτει η ομάδα σε ανθρώπινο δυναμικό! Η διοίκηση και το προπονητικό τημ του σωματείου είναι αποφασισμένοι να στηριχθούν σε αυτό το υλικό για επόμενα 10 χρόνια! Και όλος ο προγραμματισμός έχει στηριχθεί πάνω σε αυτό το στόχο. Με αυτή τη λογική έγιναν και όσες μετεγγραφές έγιναν. Πρόκειται για παίκτες εγνωσμένης αξίας που πέρα από την άμεση προσφορά τους στην ομάδα και το υψηλότερο κίνητρο που θα δώσουν σε όλους, θέλουμε και ελπίζουμε ότι θα βοηθήσουν και τους νεότερους στην προσωπική τους τεχνική και γενικότερη βελτίωση. Αυτό θα επιδιωχτεί στις προπονήσεις και είμαστε σίγουροι ότι θα φέρει τα προσδοκόμενα αποτελέσματα. Να θυμήσουμε το παράδειγμα από πέρυσι του Χρήστου Μούγιου, ο οποίος πιστεύουμε ότι έμαθε πολλά από την "τριβή" του με τον Μάκη Καζά. Τέλος πολλοί έφηβοι θα στελεχώνουν και φέτος τη δωδεκάδα της ανδρικής σε όλα τα παιχνίδια, έχοντας και ένα παραπάνω κίνητρο,αφού θα συμμετέχουν σε μια ομάδα που έχει σαφή στόχο να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Α1 και να επιδιώξει την άνοδο.
  • Πρέπει να θυμήσουμε ότι η εφηβική ομάδα πριν 2 περιόδους ήταν πρωταθλητρια Αργολιδοκορινθίας και έπαιξε με επιτυχία και στο final four της Δυτικής Ελλάδας. Πέρυσι η ίδια ακριβώς ομάδα, ατύχησε σε ένα και μόνο παιχνίδι, λόγω συστήματος των προκριματικών αγώνων και βρέθηκε εκτός πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα όντως οι εφηβοί μας να μην πάρουν στα πόδια τους πολλά παιχνίδια. Αρκετοί όμως από αυτούς, όσοι δούλεψαν συστηματικά όλη τη χρονιά - όπως π.χ. ο Γκάγκιτς , ο Βλαχόπουλος , ο Ντάσκας - ενίσχυσαν την αντρική ομάδα και μάλιστα σε κάποια παιχνίδια ήταν και καθοριστική η συμβολή τους (π.χ. στο παιχνίδι με τον Τήρωνα εκτός έδρας), σε μια χρονιά με πολλές ατυχίες, απουσίες στρατευμένων και τραυματισμούς βασικών παικτών. Αυτή λοιπόν η ίδια εφηβική ομάδα - πρωταθλήτρια - με την έλλειψη φυσικά μιας σημαντικής μονάδας του Βαγγέλη Μανούχου, αλλά με την προσθήκη 5-6 βασικών παιχτών της περυσινής πρωταθλήτριας παίδων (Γκίκας, Μούγιος, Βλασσερός, Ντάσκας, Κούτρης,Μποζιονέλος, Χαϊδάς), έχει κατά τη γνώμη μας τα φόντα να πρωταγωνιστήσει και στο εφηβικό πρωτάθλημα φέτος! Καμιά ομάδα στην Αργολιδοκορινθία δεν έχει κατά τη γνώμη μας το υλικό αυτής της ομάδας!
  • Το Δ.Σ. του σωματείου μας συζήτησε με την ΕΣΚΑΚ (στην πρόσφατη ΓΣ της Ένωσης) την αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος εφήβων, ώστε να αποφευχθούν ατυχή γεγονότα όπως τα περυσινά, και να εξασφαλιστούν περισσότερα παιχνίδια για όλες τις ομάδες της Ένωσης, να δοθεί δηλαδή περισσότερη προσοχή στο υλικό των ομάδων στις κατηγορίες εφήβων και νέων. Σε αντίθεση μάλιστα με όσα προτείνονται από την ΕΟΚ για κατάργηση του άνω ορίου ηλικίας στις αντρικές ομάδες και κατάργηση της υποχρεωτικής συμμετοχής 2 εφήβων στην 12αδα της κάθε αντρικής , το σωματείο μας στις προτάσεις που κατέθεσε, πρότεινε να αυξηθεί ο αριθμός των εφήβων στις αντρικές ομάδες, να παραμείνουν τα όρια ηλικίας και να αναδιαρθρωθεί το πρωτάθλημα εφήβων. Όλες αυτές οι προτάσεις κατατέθηκαν και γραπτώς στην ΕΣΚΑΚ και περιμένουμε την προκήρυξη των πρωταθλημάτων για να δούμε αν έγιναν αποδεκτές. Φυσικά δεν είμαστε εμείς που θα αποφασίσουμε, αλλά αυτό και μόνο αποδεικνύει τις προθέσεις μας.
  • Τέλος πέρα από το τι στόχους βάζουμε εμείς σαν ΔΣ και Προπονητές, η υλοποίηση τους εξαρτάται φυσικά και απο την συμμετοχή όλων και την ανταπόκριση των παικτών σε όσα στοχεύουμε. Η ατομική δουλειά του καθενός και η ομαδική προσπάθεια όλων, είναι οι κυρίαρχοι παράγοντες της επιτυχίας. Από την πλευρά της διοίκησης θα εξασφαλιστούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις ώστε προπονητές και παίκτες να έχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια. Και αυτό σημαίνει και οικονομική επιβάρυνση , πράγμα που για ένα ερασιτεχνικό σωματείο που επιχορηγείται με 1450 ευρώ ετησίως απο την ΓΓΑ είναι δύσκολο κομμάτι της δουλειάς μας. Τώρα είναι η σειρά των παικτών να δουλέψουν σκληρά και με υπομονή για το καλό πρώτα της ομάδας και ύστερα - και φυσικά - το δικό τους.
Αντί λοιπόν να συζητάμε σήμερα και να προεξοφλούμε καταστάσεις που μπορούν να προκύψουν μόνο από την αρνητική συμπεριφορά όλων μας, καλύτερα θα είναι να δουλέψουμε όλοι μαζί για το μέλλον, το οποίο είναι αποκλειστικά στο χέρι μας να είναι πολύ καλύτερο για όλους! Και ναναι βέβαιοι όλοι ότι όποιος δουλεύει, ανταμοίβεται!

Ας θυμηθούμε μια και είναι επίκαιρο, τα νέα παιδιά της Εθνικής Ελλάδας που πάει στο Πεκίνο! Παιδία σαν τον Πελεκάνο, τον Μπουρούση, τον Πρίντεζη, τον Γλυνιαδάκη, αλλά και αυτούς που κόπηκαν, τον Τσαλδάρη, τον Καλαμπόκη, τον Περπέρογλου. Είναι παιδιά που με υπομονή και επιμονή δουλεύουν με συνέπεια εδώ και 4 χρόνια. Τώρα ηρθε η σειρά τους. Αύριο θα έρθει και των υπολοίπων.

Το σύνθημα είναι ένα : Δουλειά, δουλειά, δουλειά!

Οι μέρες της πρώτης μας συνάντησης πλησιάζουν. Τα υπόλοιπα από κοντά.



Categories:

1 σχόλια:

scalidi είπε...

Μπράβο, παιδιά! Καλή δουλειά και πολλές επιτυχίες εύχομαι, ως συντοπίτισσά σας κι εγώ. Χάρηκα που σας ανακάλυψα στα μπλογκ.