3 Αυγ 2008

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν επ' ευκαιρία της (καθυστερημένης ομολογουμένως) προκήρυξης του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών. Το Κρανίδι βρέθηκε να παίρνει τη θέση του ΚΑΟ Κορίνθου στη Γ' Εθνική και ... ω του θαύματος , ο ΚΑΟΚ βρέθηκε στην Α1.

Εμείς ... απλά αντιγράφουμε το σχετικό άρθρο του Κανονισμού της ΕΟΚ κι ας μας εξηγήσει κάποιος πως ερμηνεύεται και εφαρμόζεται απο την ΕΣΚΑΚ.

"ΑΡΘΡΟ 49 - ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΟΔΟΣ ΟΜΑΔΩΝ
1. Ο αριθμός των ομάδων, που υποβιβάζονται αγωνιστικά από κάθε Κατηγορία στην αμέσως κατώτερη, καθώς και ο αριθμός των ομάδων που ανέρχονται στην αμέσως ανώτερη, καθορίζεται από τις οικείες Προκηρύξεις Πρωταθλημάτων.
2. Ρητά αναφέρεται ότι, ανεξάρτητα, από τις, τυχόν, προβλεπόμενες αναδιαρθρώσεις Κατηγοριών, οι ομάδες, που από τις σχετικές Προκηρύξεις Πρωταθλημάτων, προβλέπονται ότι θα υποβιβασθούν, οπωσδήποτε, υποβιβάζονται και καταλαμβάνουν τη τελευταία βαθμολογική θέση της κατώτερης Κατηγορίας.
3. Ομάδα που αποχωρεί από το Πρωτάθλημα Κατηγορίας στην οποία συμμετέχει υποβιβάζεται δύο κατηγορίες οι δε αθλητές – τριες της, λαμβανομένου υπόψη της διάταξης του άρθρου 36 παρ. 6 του παρόντος Κανονισμού, δεν έχουν δικαίωμα να μετακινηθούν κατά τη διάρκεια της εν εξελίξει αγωνιστικής περιόδου σε άλλη ομάδα οποιασδήποτε κατηγορίας.
Στις περιπτώσεις υποβιβασμού ομάδων για μη αγωνιστικούς λόγους (μη δήλωση συμμετοχής, διάλυση ή αναστολή δραστηριότητας σωματείου ή του τμήματος καλαθοσφαίρισης κ.λ.π.) η θέση ή οι θέσεις που μένουν κενές τις καταλαμβάνουν ομάδα ή ομάδες που έχουν το βαθμολογικό προβάδισμα στην αμέσως κατώτερη κατηγορία από αυτήν που θα συμμετείχε η ομάδα ή οι ομάδες που υποβιβάζονται με τους ως άνω αναφερόμενους λόγους.
- Όταν η ομάδα ή οι ομάδες υποβιβάζονται με τους ως άνω τρόπους από την Γ΄ Εθνική Κατηγορία οι θέσεις τους παραμένουν κενές, εκτός και αν για ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους αποφασίσει διαφορετικά το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας καθορίζοντας με την αυτή απόφαση τη διαδικασία συμπλήρωσης των θέσεων που κενώνονται."

Αντιδράσεις:
Categories:

1 σχόλια:

falb είπε...

Εχουν να δουν και άλλα τα μάτια μας ...