2 Μαΐ 2011


Προς :     Το Αθλητικό Σωματείο «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ/ΓΕΑ»
                                                                                   Ενταύθα

Κοινοποίηση : κ. Δήμαρχο Ναυπλίου
                        κ.  Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
                        κ.  Αρμόδιο Αθλητισμού του Δήμου Ναυπλιέων


Θέμα : Συνένωση Αθλητικών Σωματείων στο Άθλημα της Καλαθοσφαίρισης.


          Κύριε Πρόεδρε,
            Σε λίγες μέρες ολοκληρώνονται οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων μας στα πρωταθλήματα και των μικρών κατηγοριών για την αγωνιστική περίοδο 2010-11.
Προς τα τέλη Μαΐου 2011 τα Δ.Σ των σωματείων μας θα κληθούν να προγραμματίσουν , να σχεδιάσουν και να λάβουν αποφάσεις για τις ομάδες τους, που θα λάβουν μέρος στα πρωταθλήματα ανδρών, νέων, εφήβων, παίδων, παμπαίδων και μίνι  της νέας αγωνιστικής περιόδου 2011-2012.
            Επειδή στο παρελθόν τα τελευταία πέντε χρόνια πολλοί φίλαθλοι του μπάσκετ, προπονητές, παλιοί αθλητές, εν ενεργεία αθλητές και μέλη των Δ.Σ των σωματείων, μας δηλώνουν την αναγκαιότητα δημιουργίας μιας ομάδας, που θα εκπροσωπεί όλο το Ναυπλιώτικο μπάσκετ,
            Επειδή σε αυτό όλοι συμφωνούν,  αλλά και απορούν γιατί δεν επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο,
            Επειδή αρκετές συναντήσεις έχουν γίνει με εκπροσώπους των δύο σωματείων για το θέμα αυτό, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα μέχρι σήμερα,
            Επειδή πλέον ο Δήμος Ναυπλίου έχει νέα διευρυμένα γεωγραφικά και πληθυσμιακά δεδομένα,
            Επειδή σε άλλους Δήμους της χώρας πολλές ομάδες σε αρκετά αθλήματα συνενώθηκαν ή κάνουν προσπάθειες για τη συνένωσή τους,

            Επιβάλλεται να υπάρξει μία ακόμα συνάντηση εκπροσώπων των σωματείων μας, που καλό είναι να γίνει εντός δεκαημέρου, προκειμένου να ανταλλαγούν απόψεις για την δυνατότητα συνένωσης των δύο σωματείων, ΟΙΑΚΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Α.Ο και ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ/ΓΕΑργολίδας.

           Εμείς ως καταρχήν πλαίσιο συνεργασίας επανακαταθέτουμε για διαπραγμάτευση αυτό που σας έχουμε παραδώσει κατά την συνάντηση των αντιπροσωπειών των Δ.Σ των Σωματείων μας, που έγινε  στο ΔΑΚ Ναυπλίου την 8/10/2010 και συγκεκριμένα  :


« ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΙΑΞ ΝΑΥΠΛΙΟΥ  - ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ/ΓΕΑ

Στο Ναύπλιο  σήμερα Παρασκευή 8/10/10 συναντήθηκαν στο ΔΑΚ Ναυπλίου αντιπροσωπείες των ΔΣ αθλητικών Σωματείων Οίαξ Ναυπλίου ΑΟ και ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ/ΓΕΑ με επικεφαλής τους Προέδρους τους και ύστερα από διαλογική συζήτηση συμφώνησαν τα παρακάτω:

1.      Τα δύο Σωματεία συμφωνούν στην άμεση συγχώνευση τους και τη δημιουργία ενός σωματείου με τους κάτωθι όρους:
ü      Το νέο σωματείο θα έχει τη επωνυμία  «…………………………………………………………………………..»
#       Στο ΔΣ του νέου αθλητικού σωματείου, το οποίο θα είναι εννεαμελές θα μετέχουν από τέσσερα μέλη του ΔΣ από κάθε σωματείο που συγχωνεύεται. Ο Αντιπρόεδρος του νέου σωματείου θα προέρχεται από το ένα σωματείο και ο Γενικός Γραμματέας από το άλλο για την πρώτη διετία με ετήσια εναλλαγή των θέσεων τους.
#      Πρόεδρος και ένατο μέλος του ΔΣ θα είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος Ναυπλίου ή ένα πρόσωπο που θα ορίζει αυτός.
#      Έδρα του Σωματείου είναι το Ναύπλιο και η δραστηριότητα του εκτείνεται στον νέο διευρυμένο Δήμο Ναυπλίου.
#      Το σύνολο των προπονητών, εκτός αν κάποιος δεν επιθυμεί, παραμένουν στη δύναμη του Σωματείου και αναλαμβάνουν προπονητές όλων των αγωνιστικών τμημάτων και των τμημάτων των ακαδημιών, με ευθύνη κατανομής τους από το ΔΣ του νέου Σωματείου.
#      Το σύνολο των αθλητών των δύο σωματείων αποτελεί τη δύναμη του νέου Σωματείου, το οποίο άμεσα συμμετέχει με μια ομάδα σε όλα τα πρωταθλήματα.
#  Τα δύο Σωματεία συμφωνούν ότι οποιοδήποτε άλλο θέμα αφορά τη λειτουργία του νέου Σωματείου, είτε διαδικαστικό, είτε λειτουργικό κλπ, θα αντιμετωπισθεί από το ΔΣ  που συμφωνείται παραπάνω.
2.      Τα ΔΣ των σωματείων συγκαλούνται άμεσα μέσα στο Σαββατοκύριακο 9-10/10/10 και προκηρύσσουν έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις, μέσα σε διάστημα 10 ημερών το πολύ, οι οποίες εγκρίνουν τη συγχώνευση και καθορίζουν τους εκπροσώπους τους στο πρώτο ΔΣ του νέου Σωματείου.
3.      Οι αποφάσεις των ΓΣ των δύο Σωματείων κοινοποιούνται άμεσα στην ΕΣΚΑΚ και την ΕΟΚ προς έγκριση τους, ώστε να επιτευχθεί η συμμετοχή του νέου σωματείου στα νέα πρωταθλήματα.
4.      Το νέο ΔΣ αναλαμβάνει να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες Πρωτοδικείου που απαιτούνται για την νομιμοποίηση της συγχώνευσης μέσα στο καθοριζόμενο από τον Νόμο χρονικό διάστημα.                                                       ».


           
                   Από πλευράς σωματείου μας ορίζουμε εκπροσώπους τον Αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Σαλεσιώτη και τον Ταμία κ. Κώστα Ρέππα.

                    Παραμένουμε στη διάθεση σας και ευελπιστούμε σε μια άμεσα θετική απάντηση, για το καλό του Ναυπλιώτικου μπάσκετ, στην οποία  - νάστε σίγουροι  - ότι θα ανταποκριθούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο  Πρόεδρος                                                    Ο Γενικός Γραμματέας

Στέφανος  Παλλαντζάς                                      Ιωάννης Κολιόπουλος